Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Отворено писмо Звездана Терзића

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић се отвореним писмом обратио звездашкој јавности, а све са циљем презентације до сада учињеног у клубу. У плану је да директна комуникација са звездашима постане редовна на обострано задовољство. Писмо је пред вама:

Поштовани Звездаши,

игре које пружамо и резултати које постижемо овог лета у квалификацијама за Лигу Европе вратили су понос и поверење у Звездину будућност. Одрадили смо одличан прелазни рок, довели добре играче, стварамо моћан тим. Довели смо у клуб два врхунска стручњака, шефа стручног штаба Владана Милојевића и спортског директора Митра Мркелу. Полако склапамо коцкице у мозаик са којим ће сваки звездаш бити поносан. Потребно нам је време. Учинићемо све да победимо и руски Краснодар, нашег последњег ривала на путу ка групној фази европских такмичења и после 10 година обезбедимо нашој Звезди место међу најбољима.

Међутим, осећам да звездашка јавност није свесна где је Црвена звезда била пре само три године и колики је посао у протеклом периоду одрађен на путу потпуног опоравка клуба.

ФК Црвена звезда је јос у фази реструктурирања, враћања наслеђених дугова, и фази финансијске стабилизације. Опет понављам, пре три године клуб је био девастиран и разваљен, пред банкротом. Нико тада није веровао да ће само три године касније наш клуб изгледати овако. Данас имамо здраву Црвену звезду, која послује финансијски позитивно, тржисно се понаша и коју воде професионалци који знају свој посао.  Дуг смо за сада спустили са 53 на 33.5 милиона евра, ускоро ћемо реализацијом наших споразума са банкама свести реалан дуг на 26 милиона евра. Тим трендом ћемо наставити и у будућности. У наредне 2-3 године Црвена звезда ће бити на позитивној нули и тада се можемо окренути  остваривању искључиво спортских циљева. Зато молимо звездашку јавност да током ове фазе стабилизације буде стрпљива у захтевима за високим спортским резултатима, мада и сада имамо јасан циљ – враћање шампионске титуле на наш стадион и пласман у европско такмичење. Направићемо ми Црвену звезду поново великом, а њеним резултатима ће се поносити сваки прави звездаш. Само нам је потребно време.

Сада имамо одређене приоритете из којих произилазе и одређене инвестиције, али не одустајемо ни од спортских резултата.

Планиране инвестиције су:

а) Инфраструктура омладинске школе. Услови за рад наше деце су недопустиво слаби, постали су неодрживи. Деценијама у инфраструктуру омладинске школе није улагано ништа. Да би се талентована деца развијала у озбиљне играче морамо им омогућити добре услове.

Планирани радови:

– три нова терена са вештачком травом великих димензија

– рефлектори над свим новоизграђеним теренима

– покривена сала са вештачком травом димензија 80×40 м

– интернат за становање са модерном кухињом за играча омладинске школе

Укупна вредност изведених радова ће бити преко 1.5 милион евра а рокови завршетка надамо се до краја године.

б) Довођење свих талентованих играча Србије у омладинску школу Црвене звезде. У протекле две године смо довели много талентованих играча али је додатна селекција неопходна. Овим путем ћемо наставити и у наредном периоду и за тај пројекат нећемо жалити финансијска средства.

ц) Реконструкција западне трибине. Жеља нам је да подигнемо ниво комфора за све наше навијаче. За сада би кренули са реконструкцијом централног дела западне трибуне – блок 4.  Демонтираће се постојеће пластичне столице и на њихова места ће бити постављене нове, удобније и комфорније столице. На тај начин ће се смањити капацитет тог дела западне трибинае до 30% али ће ниво бити подигнут на много виши ниво. Блок 4 ће имати посебан улаз на стадион, посебне тоалете и друге погодности.

д) Враћање старих дугова банкама по потписаним споразумима. Оно што смо обећали на скупштини клуба то смо и реализовали – кипарској Марфин банци је у предвиђеном року уплаћен милион евра и отписан нам је преостали део дуга у износу од 5.5 милиона евра. Сада настављамо са реализацијом потписаног споразума са домаћим банкама где нам је већ отписано 50% дуга ако у наредних 18 месеци исплатимо преосталих 50%. На тај начин ћемо реалан дуг свести на 26 милиона евра.

е) Јачање тима за освајање титуле и улазак у УЕФА такмичење. Без обзира на све ове напред зацртане циљеве, без чије реализације Црвена звезда дугорочно не може напред, сигурно је да се нећемо одрећи ни спортских резултата. Зато смо и појачали тим на свим позицијама, презадовољни смо одрађеним прелазним роком и сигурно ћемо имати много моћнији тим него прошле године. Много смо инвестирали у овај тим и много од њега очекујемо. После сјајних игара у Европи дошло је до велике потражње за нашим играчима, свакога дана добијамо понуде. Али једно је сигурно – ниједан наш играч није на продају док се не заврше европске квалификације. У исто време дајемо шансу и Звездиној деци а како време буде одмицало наши млади играчи ће имати све већу минутажу. Све то се заокружује кроз озбиљан и систематичан рад нашег шефа стручног стаба Владана Милојевића и његових сарадника.

Црвена Звезда послује тржисно и транспарентно и све инфраструктурне пројекте ће финансирати из сопствених средстава. Једним делом од средстава из наших спонзорских уговора са компанијама Газпром и Телеком, а већи део од прихода које смо остварили добром трансфер политиком овога лета.

Црвена звезда је од трансфера у јулу 2017. године остварила до сада 10 милиона евра и то на следећи начин:

5 милиона евра продајом Луке и Ивана Илића

2 милиона евра продајом Рисртића

1.3 милиона евра продајом Плавшића

1.2 милиона евра продајом Манојловића

0.5 милиона евра продајом Руиза

За све трансферисане играче оставили смо проценте од наредне продаје што значи да Црвена звезда мозе очекивати додатне приходе од свих ових играча.

Морамо да истакнемо и да смо за трансфер Јовановића из Зенита у Бордо зарадили додатних 400 хиљада евра а од квалификација за Лигу Европе само од УЕФА кроз бонусе до сада већ зарадили милион евра. Када се на све то дода приход од улазница и ТВ права са задовољством можемо да констатујемо да је Црвена звезда овога лета приходовала 12 милиона евра.

Када се зна да смо и у предходне две године приходовали преко 20 милиона евра од трансфера играча, јасно је да смо од Црвене звезде направили одржив систем који мозе самостално да опстане на тржисту. Али и даље плаћамо цех лошег пословања из претходне деценије – УЕФА нам је запленила 2.5 милиона евра будућих прихода од европских такмичења због  изгубљеног спора за трансфер из 2006, а појавила нам се и тужба бившег играча пред редовним судом вредна милион евра за трансфер из 2002. године. Међутим, спремни смо на све тешкоће које нас чекају на путу коначне стабилизације.

Наставићемо са одговорним пословањем и у наредном периоду, поштујући финансијски фер-плеј и успешно пролазити све контроле УЕФА мониторинга за добијање лиценце. Црвена звезда је данас здрав клуб са великом перспективом што потврђују и извештаји независних финансијских ревизора ангажованих од стране УЕФА.

Шампионска титула мора бити основни спортски циљ, али пре тога имамо двомеч са руским Краснодаром и без обзира на снагу њиховог тима и богатство њиховог власника, морамо веровати у победу. Ако будемо искрено веровали у победу, онда ћемо и победити.

На крају, желим да кажем хвала оним људима који су веровали да смо способни и стручни да можемо од Црвене звезде направити клуб којим ће се звездаши поносити.

Црвена звезда је коначно на правом путу, звездаши будите поносни!

 

Повезане вести

17 comments

dejo авг 23, 2017 at 15:32

Terzicu dovedi nove sponzore u Crvenu Zvezdu i pokusaj ubijedit bivse igrace Crvene Zvezde da udju u Crvenu Zvezdu

Reply
walter white авг 9, 2017 at 10:44

Cini mi se da je ideja da se teren ne dira posla od cinjenice da je on kakav je, takav je nama i dalje domaci. To moze biti prednost protiv evropskih ekipa koje nisu naucile da igraju na ovakvim oranicama.

Reply
Kalderon авг 9, 2017 at 10:20

Samo vi seruckajte u komentarima, sa ovim lopovima u savezu i u drzavi treba nam neko namazan kao Terza. Pa ranije nismo mogli da napravimo transfer sve tuzba do tuzbe, igraci nam isli za dzabe.A sto se terena tice jel FSS obeca menjanje trave i sta mutavi Kokeza glumi. Ako mi menjamo podlogu zabraniti reprezentaciji da igra kod nas. Inace i ovko im treba zabraniti nek ih Kokeza vodi na Brodarcev stadion.

Reply
dejo авг 8, 2017 at 21:19

Terzicu imas Tubica da ga uzmes Partizanu ispred nosa u Crvenu Zvezdu dobro bi ga bilo dovesti u Crvenu Zvezdu

Reply
Dejan авг 8, 2017 at 20:53

Svi kazu – Terzic lopov! Ali… on je prvi za vreme cije vladavine dug pada i to veoma vidljivo. U zadnjih dvadesetak godina nas klub su vodile i tzv. legende kao Pixi i Lukic, zatim uspesni biznismeni kao Den Tana , Toplica, zatim policajci generali MUP-a Simic, Banovic, zatim politicari Antic, Mrakic i dr….ma, ko sve nije bio u ovom klubu…a, dug je samo rastao… Kada je dosao Terzic mislio sam – e, on stavlja katanac! Medjutim…cudo! Za mene je ovo cudo!

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 8, 2017 at 20:02

budimo realni niko ne voli od njih da radi dzabe..ako je tacno da se smanuje dug to je dobro..i ja podrzavam to da se kraducka po malo sto kaze velja ilic pa i dzaja je kraduckao ali je mnogo vise dao zvezdi..neka kraducka terza po malo ali da napravi od nas klub

Reply
Boban авг 8, 2017 at 19:28

A,teren?Menjamo stolice na zapadnoj tribini,a igramo na oranici…prvo srediti teren pa sve ostalo!

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 8, 2017 at 20:03

skroz si u pravu..pa ono je nevidjena bruka i sramota..oni prave teren za decu a marakana kao seosko vasariste

Reply
Marko авг 8, 2017 at 15:55

Čovek nije nikakv bot, Zvezdan Terzić je nula i sve radi zarad svoje lične koristi! Prošle sezone na gol je stavljen neiskusni Manojlović, koji je bukvalno otet od menadžera D.A. iz Hrvatske i Terzić ga je dao izvesnom Radetu Ćaldoviću jednom mediokritetu i njegovoj „podguznoj muvi“ i obećano mu mesto prvog golmana Zvezde i da će dobijati pozive za U21 reprezentaciju i da će mu se uraditi ino transfer. Cena: Crvena Zvezda ostala bez trofeja, dok je trpela njegove gluposti dok je on učio da brani, a on nameštenim transferom „uvaljan“ u Hetafe! Tek dolskom Borjana videli smo šta znači ozbiljan golman! Tako da niko ovde nije bot, nego kaže iz prve ruke šta zna, ja ovo mogu da potpišem i još mnogo toga

Reply
dusan авг 8, 2017 at 20:35

terzic je napravio cuda sa propalim klubom. pusti manojlovica koji je rupetina, prodati ilice sitiju za 5,5, miliona, ristica za dva, plavsica za 1,3 je vec samo po sebi ludilo. imamo stabilnost, ranije smo jurili igrace po aerodromima. prema tome, terzic nije nula. bolji je od svega sto je vodilo zvezdu poslednjih 30 godina

Reply
dejo авг 8, 2017 at 21:15

Dusane samo mi reci da li su slicni Terzic i Mamic ko je bolji po tebi

Reply
Dejan авг 8, 2017 at 20:54

Manojlovic je los golman!

Reply
ja Pa ja авг 9, 2017 at 12:38

Covek koji pretenduje da sve zna obicno nista ne zna. Imate informacije iz prve ruke, lupetate gluposti i ostajete zivi.Pustite ljude neka rade.

Reply
Hadži Dragan авг 8, 2017 at 15:53

Lazara Jovanovića iz Novosadskog Meridijana, sina slavnog Laneta Jovanovića, obavezno dovesti kod nas gosn Terziću, ako ovo čitaš, a nadam se da, da.

Reply
montezoncolan88 авг 8, 2017 at 15:28

Kakva demagogija, i to pocinje sa onim cuvenim „znate li gde je Zvezda bila tad i tad“ 😀 Jasno je jedino da je on pijun nekoga ko se za sve pita, i iz te pozicije pijuna ostvaruje korist za sebe. Pokusavao je da malog Romanica prevede u agenciju kod svog drugara Pavlovica, pa kad to nihe uspelo poslao ga u Italiju, pod parolom da nije spreman i da treba da se kali. Bracu Ilic prodao za 5mil, mladji verovatno talentovaniji i od Grujica(kojeg bi prodao za 1.5mil da nije dosao Grof Bozovic i napravio od njega igraca od 7mil). Mali Ilici bi za 2 sezone vredeli barem tri puta vise u paketu. Koliko je atetan Terzic po Zvezdu pokazuje i sto mu niko u zajednici superligasa ne veruje(a i gde bi nekom sa pozamasnim dosijeom u policiji). To ce se sve odraziti na sami klub i nacin kako ce ostale ekipe ifrati protiv nas. Otvorio je pregrst frontova, nesto kao za vreme Lukica, Vesica i ostalih krumosa. Opet puno prica, mase oci lakovernima, a kad dodje kriza sakrice se u misiju rupu kao po obicaju i sve ce ici na igrace i trenera. Zvezda ispasta, neka joj je Bog u pomoci.

Reply
Srki авг 8, 2017 at 15:41

Klasican bot. Grobarski

Reply
Кери авг 8, 2017 at 16:08

Krle,super bot.Crno-beli.

Reply

Leave a Comment