Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаМлађе категоријеНајновије

Јуниори Србије у финалу ЕП!

Јуниорска репрезентација Србије савладала је Литванију у полуфиналу Европског првенства за јуниоре у Словачкој резултатом 83:77 и обезбедила медаљу. Јуниор Црвене звезде мтс Алекса Ускоковић преломио је меч поенима 40 секунди пре краја.

Србија је у финалу!

Јуниорска репрезентација Србије савладала је Литванију у полуфиналу Европског првенства у Словачкој резултатом 83:77 и обезбедила медаљу. За златно одличје млади “орлови“ бориће се са Шпанијом у недељу од 20 часова и 15 минута.

Полуфинале је било веома неизвесно. Литванци су мучили “орлове“ одличним шутем за три поена и чак ушли у последњу деоницу са два поена предности. Ипак, Србија је заиграла препознатљиву одбрану у последњем кварталу и на крају заслужено дошла до победе вредне медаље.

Преломни тренуци су се одиграли на 40 секунди пре краја меча. Одговорност је тада преузео капитен јуниора Црвене звезде мтс Алекса Ускоковић који је погодио након одличног продора за 77-80. Литванци су покушали исхитреним шутевима за три, а Ускоковић је погођеним пеналом само потврдио победу.

Капитен црвено-белих јуниора је меч завршио са шест поена и четири скока, док је други члан Црвене звезде мтс Стефан Момиров постигао два поена уз три асистенције и две украдене лопте.

Браво Орлови! Срећно у борби за злато!

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment