Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Краснодар: Екипа која жели корак даље у Европи и руши великане

Фудбалери Црвене звезде играће у плеј-офу за Лигу Европе против КРАСНОДАРА. Тако је одлучио жреб обављен у Ниону.

Прва утакмица биће одиграна у Београду.

Руси су у претходној рунди квалификација одмерили снаге са данским Лингбијем и били убедљиви у два меча (5:2). Што се тиче руског шампионата, Краснодар је у започео такмичење са две победе, док је у трећем колу Спартак из Москве био бољи и славио са 2:0 на Лужњикију.

Стадион Краснодара може да прими нешто више од 30 000 гледалаца (34 291).

Занимљиво је да ће црвено-бели одмерити снаге са још једним противником са којим је сарађивала током овог лета. Након продаје Срђана Плавшића Спарти и двомеча са Чесима, следи дуел против Краснодара, за који наступа Михаило Ристић.

Против Данаца у реваншу наступили су: Синитсин, Рамирез, Гранквист, Мартинович, Ристић, Шишкин (Газински), Каборе, Переира (Жигулyов), Вандерсон (Сулејманов, 87), Мамајев, Клаесон.

Руси су у првом мечу славили поготком у 93. минуту, и то након преокрета, пошто је дванаестопласирани тим данског шампионата, Лингби, водио са 1:0 до 67. минута, да би у реваншу Краснодар трећи гол постигао такође у последњим минутима меча. Переира је био двоструки стрелац.

Што се историје тиче, овај клуб је основан 2008. године. Одмах су доспели у трећу лигу Русије и иако су завршили на трећем месту, позвани су у други ранг. Тамо су наредне сезоне били 10, а сезону касније 5. на табели. Међутим, десио се сличан сценарио као 2009. Позвани су у Премијер лигу. Већ три сезоне су редован учесник групне фазе Лиге Европе и међу пет најбољих екипа Русије.

У сезони 2014/15. играли су у групи са Евертоном, Волфсбургом и Лилом, након што су у плеј-офу избацили Сосиједад, и завршили трећи у групи.

Годину касније, 2015/16, били су први у групи са Дортмундом, Габалом и ПАОК-ом, да би их Спарта из Прага декласирала у 1/16 финала, са 5:0 у два меча.

Прошле сезоне су направили још један корак даље. У групи са Шалкеом, Салцбургом и Ницом заузели су другу позицију, да би потом елиминисали Фенербахче, а затим испали од Селте из Вига.

Уочљиво је да сваке сезоне праве корак више и да додатно улажу у ојачавање тима, тако да је јасно да је у питању озбиљан клуб. Победе против Дортмунда, ПАОК-а, Нице, Евертона, Сосиједада, Фенербахчеа, те нерешени исходи против Волфсбурга и Лила стављају до знања да нема места случајности овим добрим резултатима.

У овом клубу наступао је Душан Анђелковић, док је тренер дуго био Славољуб Муслин.

Повезане вести

48 comments

zvezdas авг 4, 2017 at 17:17

Uopste mi se ne svidja sto je prva ipak tamo,ali uopste i to iz dva razloga…prvi mec ovde bi mozda mnogo toga resili i tamo odemo na revans i znamo tacno sta nam treba…drugi je potencijalno dobar rezultat iz prvog meca i onda bi opet nastala prevelika euforija kao prosle godine pred bugare i bila bi prevelika ocekivanja ponovo koja bi napravila kontraefekat kao tada…tako da uopste nisam time zadovoljan

Reply
dusan авг 4, 2017 at 21:52

nema nikakve logike u tome sto si napisao. posle prve utakmice cemo svakako znati sta nam treba, bez obzira gde se igra.

Reply
zvezdas авг 4, 2017 at 23:09

Brate lakse nam je je da u prvoj kuci napravimo rezultat i onda da znamo tacno sta treba da radimo tamo nego obrnuto…mogu nas nakantaju bez problema prvu i zavrse posao,zato sam to rekao a ovako u prvoj kuci bi se mi mnogo toga pitali

Reply
dusan авг 5, 2017 at 07:23

alan ford: „ako kanis pobijediti, ne smijes izgubiti…“

Reply
zvezdas авг 5, 2017 at 10:54

Slazem se 😀

Loki авг 4, 2017 at 16:53

Mislim da imamo sanse da prodjemo Krasnodor, ali uz jos MNOGO bolju ugru nego protiv Sparte! Jer, hajde malo da spustimo loptu na zemlju…Svaka cast na borbenosti, angazovanju i pobedi…ali citam ovde da Vujadin Savic igra ko Vidic, da je onaj doktor fudbala, a ovaj Pele…itd…itd…A mi smo u poslednjih 15 minuta mogli da primimo 6 golova. I ubedljivo igrac utakmice je nas golman Borjan. Čovek odbranio 4..5 zicera…imali su precku i stativu…Sve sto smo odlicno uradili 165 minuta moglo je da padne u vodu za samo 15 minuta!!!! Takva dekocentracija i pogubljenost nije svojstvena bilo kom ozbiljnom timu. Onaj Milic kako je presao na desnu stranu tako su oni dobili igraca vise na toj strani, jer je njihov bek odjednom postao toliko slobodan da su svi napadi Sparte u tih 15 minuta bili preko leve strane i sve ih je inicirao njihov levi bek….Donald se jednostavno ugasio u poslednjih 20ak minuta i blok igra ispred naseg sesnaesterca nije ni postojala! Nismo zbog toga kaznjeni i Super…Ali da nam trebaju jos 3 igraca…trebaju nam….da trebamo jos bolje igrati…treba…i onda imamo sanse protiv Krasnodora! U protivnom, moze vrlo lako, ovako poneseni i malo opijeni, da imamo problema na prvom gostovanju van Beograda i u ovoj nasoj smesnoj ligi…

Reply
kastiljo авг 4, 2017 at 17:18

Vec sam to pisao na vesti u vezi utakmice,ali se moram ponoviti.Nasi momci su glavama bili u plej ofu u poslednjih 15ak minuta utakmice.Nije bilo teoretske sanse da je Sparta mogla dati 4 gola za tako kratko vreme a da 165 minuta fakticki nisu sutnuli u okvir gola.Druga stvar je sto te sanse u principu i nisu sve do jedne bile gol sanse,Borjan je svojim paradama malo ulepsavao te suteve,inace nesto sto se u svakoj normalnoj i fudbalski kvalitetnoj zemlji vidja svako kolo.Kad se crta podvuce,Sparta je dobro prosla posle ovog dvomeca jer lako je moglo biti 0-3 vec na poluvremenu u Pragu.
Opet se moram vratiti na to da stvarno sumnjam da bi doslo do ovakvog opustanja da je rezultat npr bio 0-0 u tom 75om minutu.Jednostavno smo u ovom momentu bolja ekipa od Sparte,uigraniji,sa vise zelje,nazovimo to kako hocemo,ali apsolutno zasluzeno smo prosli dalje,bez mrlje odigrano 165min protiv ekipe koja ima 48.000 bodova,svega 4-5.000 manje od Olimpijakosa na primer,a vise od Milana (?!)…
Moram reci da smo imali malo i srece jer im je na klupi sedela jedna ogromna trenerska neznalica u vidu Stramaconija,koji je upropastio svaki klub u kome je radio…Inter,Udineze,Pao i sada Sparta,koja ce opet zavrsiti treca.

Reply
LA[K]I авг 4, 2017 at 18:17

Slazem se sa Kastiljom. Stvar je u tome da smo mi igrali 180 minuta tog dvomeca, a ne samo poslednjih 15. Momci su vec u glavi (a i na terenu) bili u plej ofu i stvarno ne znam sta bi moralo da se desi pa da Sparta za 20ak minuta postigne 4 gola. Da je Sparta napadala u zadnjih 15-20 minta pri rezultatu 0:0 to bi bila druga prica. Ovako na 0:1 momci nisu zasluzili kritiku za opustanje pri kraju utakmice.

Reply
sla авг 4, 2017 at 15:52

ovo malo sto sam ih gledao podsecaju me na ludogorec po stilu i snazi.napred juznoamerikanci dobri sa loptom ostalo klasicni ruski snagatori.idemo dalje!!!

Reply
oknarb авг 4, 2017 at 14:59

сумљам да би бишевац био добро појачање ,имао је више повреда .да нам се не понови луковић.

Reply
Hadži Dragan авг 4, 2017 at 15:11

Ne kaže se sumljam nego sumnjam … i zar ne vidiš da si dosadan sa tvojim komentarima više, po 5-6 .

Reply
sladajac авг 4, 2017 at 17:56

To je smarac Dejo

Reply
oknarb авг 4, 2017 at 14:52

недајмо боачија и кангу.побунимо се једном.они морају остати да славимо титулу .неби дао ни срнића

Reply
oknarb авг 4, 2017 at 14:50

uspijeh je ovaj time veći što mi ne znam zašto čak nemamo ni jaču pripremnu utakmicu ne računam olimpijakosa i spartaka.kada bi sada odigrali protiv maribora

Reply
oknarb авг 4, 2017 at 14:48

moramo igrati brzo ali ne svojeglavo ,ne smijemo gubiti loptu na sredini terena.nisam gledao krasnodar ali sigurno im je sredina odlična ,onda je lako svakom napadaču

Reply
oknarb авг 4, 2017 at 14:46

sve u svemu da imamo još trojicu borbenih igrača nebi se plašio ni milana.zamišljam da krasnoddar izbacimo na penale.dobro je što nije dobio niko žuti karton od igrača izuzev golmana

Reply
aleksandar cz авг 4, 2017 at 14:46

Slazem se sa Lakijem.Odbrana im nije bas najbolja i primaju dosta golova.Mislim da imamo igru na kontre koja bi protiv ovakvog rivala prosla.U svakom slucaju mozemo sa ovakvim pristupom da igramo i da se opravdano nadamo u prolaz.

Reply
oknarb авг 4, 2017 at 14:44

treba nam skočni štoper koji može kada je gusto pred golom kao sinoć mirno izvući loptu iz šesnaesterca i uposliti napadača

Reply
kastiljo авг 4, 2017 at 15:11

Ne treba nam vise stoper,imamo Letaleka koji igra najbolji fudbal u zivotu.Ponuditi mu novi ugovor i ne mrdati ga sa stopera.Tu je i Babic i Ze Markos,oni u kupu mogu da dobiju sansu i eventualno Babic u prvenstvu kao zamena.

Reply
dejo авг 4, 2017 at 14:30

Crvena Zvezda mora da odigra protiv Krasnodara u Beogradu kao protiv Sparte u Beogradu sto je odigrala ,Crvenoj Zvezdi su potrebna pojacanja na mjestu stopera dobro bi bilo vratit Bisevca u Crvenu Zvezdu i da igra protiv Krasnodara obavezno u prvi mec na Rajko Mitic uz njega bi dobro bilo dovest jos jednog igraca na sredinu terena za brzu Crvenu Zvezdu

Reply
LA[K]I авг 4, 2017 at 14:18

Citam komentare i mislim da navijaci opet prave pogresnu predstavu kao protiv Sparte. Ljudi mnogo se osvrcete na ime protivnika, a ne na igracki kvalitet. Tako je bilo i sa Spartom „Jao najteze moguce, Nemamo sanse, Ima da nas natrpaju…“. Ne treba se plasiti njihovog imena, vec njihovog tima. Imaju odlicna krila i fenomenalnog napadaca koji je trenutno povredjen. Ali zato im je odbrana klimava. Protivnici lako ulaze u sanse protiv njih. Dakle pripremiti nase bekove i stopere odlicno, jer ce imati pretezak posao, ali ne i nemoguc. Krila spremiti za igru 1 na 1 i brze prodore iz kontre. Mozda nebi bilo lose ovde izaci sa formacijom 4-4-2. Mislim da bi tako mogli bolje da ih pritisnemo i vise da pretimo posebno iz kontre i preko krila. Ali ispostovacu sve sto Milojevic odluci. Ipak je pokazao da je veliki strucnjak. Bilo kako bilo samo bez straha kao protiv Sparte i mozemo da ih izbacimo!

Reply
kastiljo авг 4, 2017 at 18:22

Ma de ce da nas natrpaju.Ja sam optimista da cemo mozda cak obe da dobijemo.Ne treba se zaletati sa 4-4-2 po svaku cenu ako imamo dobar rezultat,ako bude ne daj Boze potrebe da se juri onda moze.Tad bi mozda bilo ok da igraju u vezi Donald,Kanga,Jovicic i Srnic (Radonjic) a u napadu Pesic i Boaci…

Reply
LA[K]I авг 4, 2017 at 20:36

Kazem da bi nam za njihov stil igre mozda prijala formacija sa 2 napadaca. Gledao sam malo snimaka njihovih utakmica ove sezone i deluje mi da imaju dobrog golmana, ali prilicno konfuznu odbranu. U skoro svakom klipu koji sam gledao desile su se bar 2-3 situacije po mecu gde njihova odbrana nema predstavu sta se oko nje desava. Nesto slicno kao nasa protiv maltezana na Malti, samo ne bas toliko losa. U prilog tome ide i cenjenica da su na 5 meceva ove sezone na 4 primili bar jedan gol. Samo im zadnjeplasirano Tosno nije dalo gol, ali to me kao poznavaoca ruskog fudbala ne cudi. Mislim da bi ako ih pritisnemo mogli da dobijemo, ali nikako da bekovi idu visoko u napad, jer ako nas uhvate na krila uhvate… Crno nam se pise.

Reply
oknarb авг 4, 2017 at 14:13

страшну екипу имају,мислим да имају боље бразилце и португалце од лудгореца и сваки од њих може одлучити

Reply
kastiljo авг 4, 2017 at 18:23

Ja mislim da bi oni pocepali Ludogorec,isto tako mislim da bi ih i mi sada pocepali,sa ovim trenerom i Jovicicem pitbulom…Mislis da bi se onaj Kafu setao onako do gola da je Jovicic bio na terenu…? Pa ovaj bi ga ubio pri samoj pomisli da proba tako nesto.

Reply
oknarb авг 4, 2017 at 13:58

не смијемо продати четверац срнић доналд канга боаче да гробари опет не освоје првенство једино ако неко не понуди 7 милиона

Reply
Kalderon авг 4, 2017 at 13:40

Ja sinoc procitah ako smo mi i grobari gomacini da mi onda gostujemo jer se igra u istom gradu i vazi za utakmice visokog rizika. A kako mi imamo slabiji koeficijenat od grobara prvu bi trebalo da gostujemo.

Reply
Boki авг 4, 2017 at 14:41

da i ja sam to cuo

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 4, 2017 at 13:35

sve mi je ovo cudno..koje koincidencije..prodamo plavsica sparti dobijemo ih u zrebu..prodamo ristica krasnodaru sad ih dobijemo u zrebu..sto nismo prodali nekog austriji

Reply
kastiljo авг 4, 2017 at 17:21

Ili mozda bolje reci dobro je sto nikoga nismo prodali Milanu… 🙂

Reply
oknarb авг 4, 2017 at 13:32

терзићу доведи ђуричића и штопера и улазимо у лигу европе

Reply
baki podgorica авг 4, 2017 at 13:31

ozbiljna ekipa nece nam biti lako ni nama a bogomi ni partizanu,krasnodar dosta ulaze u ti i ima puno stranaca kupili su i ristica bice tesko al sa obzirom kpga smo tek mogli da dobijemo dobro smo prosli nek nam je ssa srecom

Reply
Maksa авг 4, 2017 at 13:29

Kad sam video spisak mogucih protivnika na ovom sajtu hteo sam da ostavim komentar samo ne Milan i ne Dinamo a da cemo sa ostalima da se cupamo. Sada je moje misljenje da smo uboli zlatnu sredinu po kvalitetu protivnika. Ako je za nesto dobro to je sto je ruski fudbal dosta slican nasem a i imali smo priliku da igramo protiv Spartaka prosle sezone tako da znamo od prilike sta nas ocekuje. Ali dobro u 3 kolu smo ispratili Plavsica kuci sad bi trebalo to isto uraditi i sa Risticem.

Reply
Samuraj Srbija авг 4, 2017 at 13:28

Morace da nekome menjaju domacinstvo, ne mogu dva kluba iz istog grada u istom danu da budu domacini.

Reply
Hadži Dragan авг 4, 2017 at 13:22

Gledao sam ih protiv Moskovskog Spartaka prošli vikend i nisu loši, ali ni bauk. Ukoliko budemo igrali kao sa Česima prolazimo sigurno, u to sam ubeđen.

Reply
zvezdas авг 4, 2017 at 13:30

bice ovo totalno drugaciji dvomec od sparte to je sigurno tako da nisam siguran u prolaz ako odigramo kao sa cesima jer cemo morati ovde jos cvrsce i disciplinovanije,ovi su uigraniji nego sto je sparta to bila pa smo mogli da ih hvatamo na foru i atmosferu malo ali daleko od toga da smo bez sanse…moramo prvu da dobijemo kako znamo i umemo i to opet bez primljenog gola

Reply
Josif авг 4, 2017 at 14:07

Uuuu Dragane ozbiljan li si?Daj boze daje tako ali mislim da su duplo jaci od sparte bar ovakva kakva je bila juce.neznam kako su krenuli u sezonu ali mislim da nemamo mnogo izgleda.Oduvali su Lingbi koji je prosao Slovan iz Bratislave.Jako ozbilhan rival.Daj boze da bude na tvome.pozz.mkd

Reply
Hadži Dragan авг 4, 2017 at 14:35

Jači su od Sparte, ali Josife ja se uz Miloja više ni Milana ne plašim. Nije to onaj tvrdoglavi Grof, već jako pametan čovek.

Reply
LA[K]I авг 4, 2017 at 13:16

Moze se reci zlatna sredina. Ni najjaci ni najslabiji. Ako budemo igrali kao protiv Sparte sanse su 50%-50%.

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 4, 2017 at 13:16

hahha..ispunila mi se zelja za mrtve glodare..idu na videoton

Reply
NESO авг 4, 2017 at 13:24

i meni si spunila zelba sta ste pojeli grcke banane i to kvalitetno kupajne na more jel bijo dobro

Reply
Hadži Dragan авг 4, 2017 at 14:45

Ja sam se samo molio Bogu da oni igraju sa Videotonom, a nam koga god da, jer uz Miloja se sve može.

Reply
zvezdas авг 4, 2017 at 13:14

ekipa koju sam uz milan najmanje zeleo,sansa je prva utakmica na marakani ako se ne varam jer smo prvo mi izvuceni

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 4, 2017 at 13:13

e jbg..bas sam razocaran..uvek nam padnu daleka putovanja i bivsi rusi

Reply
josif авг 4, 2017 at 13:15

Replicirajuci na tvoj predhodni komrntar sam rekao da zapad nevoli hiljade delija i da cemo dobiti Krasnodar u namestenom zrebu.Pozz.MKD

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 4, 2017 at 13:31

i to je tacno..pa ko hoce huligane koji pale i biju se,demoliraju…tu smo u samom vrhu po divljastvu i toga se stidim

Reply
Hadži Dragan авг 4, 2017 at 14:40

Krvavi ne stidi se svojih… Ajde reci mi kakvi su huligani i debili Englezi, Nemci, Grci, Turci, Holanđani, Italijani, Poljaci, Rusi… Huligana ima svuda brate i na sreću su u manjini, a nas normalnih je 10 puta više. Sve te pizdarije u inostranstvu kad igra Zvezda prave Zvezdaši iz Zapadne Evrope, naravno potpomognuti našim domaćim. Nisu naša deca uvek najgora.

Reply
Hadži Dragan авг 4, 2017 at 14:41

Krvavi ne stidi se svojih… Ajde reci mi kakvi su huligani Englezi, Nemci, Grci, Turci, Holanđani, Italijani, Poljaci, Rusi… Huligana ima svuda brate i na sreću su u manjini, a nas normalnih je 10 puta više. Sve te pizdarije u inostranstvu kad igra Zvezda prave Zvezdaši iz Zapadne Evrope, naravno potpomognuti našim domaćim. Nisu naša deca uvek najgora

Reply

Leave a Comment