Moja Crvena Zvezda
АнализеВажноКошаркаНајновије

МЦЗ скенер: Никола Радичевић

Никола Радичевић је рођен 25.04.1994. године у Чачку. Кошарком је почео да се бави у млађим категоријама Борца где је провео шест година, затим прелази у млађе категорије Партизана да би се са 18. година отиснуо пут Шпаније и потписао за Севиљу у којој је провео претходних пет сезона.

Радичевић покрива позицију плејмејкера. Висок је 196. центиметара што му омогућава бољи преглед игре јер види преко одбране. У позиционом нападу игра му се заснива на пик енд ролу, одличан је у продору јер уме да осети када је прави тренутак да крене ка кошу и у завршници користи обе руке при чему често завршава на другом обручу. Оно у чему Никола Радичевић нарочито ужива је отворен терен и игра у транзицији где је нарочито убитачан. Шутира левом руком и шут му није најјаче оружје, поготово шут за три поена док му је шут са полудистанце нешто прецизнији али и ту има огромног простора за напредак.

Што се дефанзиве тиче Радичевић је коректан играч који ће у систему игре Црвене звезде сасвим сигурно додатно напредовати. Нешто боље се сналази као дефанзивац на лопти где му и његове физичке предиспозиције омогућавају да лакше пробија блокове и испрати свог човека.

Никола Радичевић је талентован кошаркаш и потенцијални репрезентативац и као такав је значајан додатак на постојећи ростер нашег кошаркашког клуба. Иако релативно млад опет је довољно искусан кошаркаш који иза себе има пет сезона у најјачој европској кошаркашкој лиги где се сретао са добрим делом играча који ће му бити противници у овогодишњој Евролиги. Потписивањем трогодишњих уговора са Радићевичем, Јанковићем и Јовановићем види се јасна намера да њих тројица, уз још неколико талентованих играча који су одраније под уговором, буду осовина тима који ће наставити са жетвом трофеја на домаћој сцени и достојно репрезентовати боје клуба у Евролиги. Да ли ће тако заиста и бити одговор ће, као и увек, дати само и једино терен.

Повезане вести

2 comments

Miljan авг 2, 2017 at 13:02

Ljudi po meni ovaj prelazni rok teče veoma dobro. Dovedena su 3 baš kvalitetna mlada igrača koji ne igraju klasičnu košarku na svojim pozicijama.
Radičević je klasičan španski košarkaš u telu Srbina 🙂 nešto između Navara i Rodrigeza ili spoj njih dvojice.
Nikola Jovanović izuzetno jaka i pokretna četvorka nešto što naš Luka nije nikad bio.
a tek…
Stefan Janković, od njega očekujem da bude pravi kaBOOM Evrolige! Centar koji se kreće kao krilo (da ne preterujem kao bek) koji igra i licem i ledjima ka košu. Koji može da pretrči 80% centara u Evroligi. Koji šutira sa jedne noge sa poludistance iz driblinga (Novicki), koji se ne libi da šutne trojku kad je sam i koji se rva pod koš kao bata Cirbes.
Ali se ograđujem i kažem da su to mladi igrači koji će itekako da osciliraju u toku prve sezone , ali samo prve 🙂
Sada očekujem dovođenje najmanje 3 zvezde tima za ovu sezonu. Jedna od njih je 99& Feldein

Reply
Србин са Космета авг 2, 2017 at 16:20

Наравно да се паметно ради,али навијачи морају да схвате да многи портали,новине,појединци,Тегелтија,Вучелић,намерно шире панику,лажи,
подметања,како би дестабилизовали клуб.То раде и многи на овом нашем сајту,лажно се представљајући.
За сада је перфектно,Кешељ,млади играчи(на 3.год.) и биће 3.сјајна странца,па ће сви завидни стварно поцркати од муке.

Reply

Leave a Comment