Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Црвено-бели доминантни у Кули

По јако топлом времену, наши такмичари су и овог тркачког викенда у Кули имали разлога за славље.

У класи 1 Богатиновски Петар је без конкуренције однео обе победе у две трке.

У класи 2 је било много занимљивије где је наш Тешевић Игор такође победио у обе трке, али је он имао велику борбу са конкурентима и до самог проласка кроз циљ није се знало да ли ће победити.

У класи 3 је виђена сјајна борба у обе трке, где су наши Тошић Никола, Матеја Солдат, заједно са једном дамом, Дуњом Ђурђевић, која је већ у квалификацијама, када је освојила пол позицију, показала да је одличан возач. У првој трци, Матеја пролази Дуњу на старту и прави већу предност. Нешто касније и Никола претиче Дуњу и крећу у потеру за Матејом. Предност се истопила и када се очекивао напад Николе, он греши, исклизава са стазе и губи другу позицилу. Одмах затим Дуња се враћа на прво место, претиче Матеју и коначан пласман прве трке је изгледао овако: Дуња, Матеја, Никола…

Трка два креће слично. Матеја се пробија после старта на прво место и до средине трке поредак је био Матеја, Дуња, па Никола који је мало заостао за водећима. Тада Никола појачава темпо и сустиже првопласиране. После старт-циљ правца, касније кочи од Дуње, претиче је и прелази на другу позицију. Остало је још пар кругова до краја и очекивало се да тако остане до краја јер је стаза изузетно тешка за претицање. У последњем кругу, на истом месту где је Никола обишао Дуњу, Матеја услед прегрејаних гума, одлази мало шире на излазу из кривине, то Никола вешто користи и прелази у вођство. Поредак на крају тог круга, а уједно и трке био је Никола, Матеја, Дуња па редом и сви остали талмичари који су се борили за ниже позиције.

Предност у шампионату Србије у конкуренцији клубова расте и наш клуб је још један корак ближе титули.

Ада Хуја је следећа стаза на којој ће наши такмичари учествовати и то 2. септембра 2017. године.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment