Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Рад – Црвена звезда 0:2! Две утакмице, две победе, без примљеног гола!

Рад

Фудбалери Црвене звезде савладали су Рад на Бањици 2:0,  у оквиру 2.кола Суперлиге. Стрелци Ле Талек и Пешић.

Тренер Владан Милојевић је одлучио да одмори Мичела Доналда, Милана Родића, Рикардиња, у протоколу није био ни Фримпонг, док су на клупи остали Боаћи, Савић и Канга.

Скромно прво полувреме, без праве шансе, без брзог темпа, иако се играло највише на половини Рада. Црвена звезда је извела осам корнера, имала и осам шутева, али једини прави је и завршио у голу.

Углавном је покушавао Срнић, Рад је претио преко Денића и Лукића, али није то било озбиљно по гол Борјана.

Након осмог корнера за Звезду у 38.минуту, Лука Аџић је на другој стативи пронашао Ле Талека, који се лепо снашао и главом матирао голмана Марковића. Са пуно осећаја је Ле Талек лобовао Марковића и довео Звезду у предност на Бањици.

Плаши повреда Стојковића, којег је на полувремену заменио Гобељић. Стојковић је на самом истеку првог полувремена након дуела са Денићем остао да лежи на трави. Надамо се да степен повреде колена није озбиљан.

Друго полувреме, барем у почетку, динамичније. Рад је пропустио две велике прилике у једном минуту. Прво је у 54.минуту Вицо избио сам испред Борјана, Лука Аџић је успео да га стигне и изблокира, а у другом наврату је уз помоћ стативе интервенисао и Борјан. Након корнера, са неких 5-6 метара, Вујачић је погодио пречку.

То је било то од Рада на овом мечу, Звезда се консолидовала и контролисала утакмицу. У игру су ушли Канга и Радоњић, а у 66.минуту Пешић је пропустио велику прилику. Изборио се у дуелу са Марашем за ударац, али је морао боље шутира, његов покушај је завршио поред гола.

Канга је у 70.минуту из слободног ударца шутирао директно на гол, али је Волков спасио свој тим, а затим и у 75.минуту, али је његов ударац отишао поред стативе.

Звезда је до краја дириговала игром, мирно чекала крај и завршила утакмицу на најбољи могући начин.

Анђелковић је прошао по левој страни, идеално упослио Пешића, који се поклонио испред гола Рада и главом затресао мрежу за свој други гол на другом мечу.

Четири везане утакмице без примљеног гола. Девета узастопна победа над Радом, трећа на Бањици без примљеног гола. Подаци који радују пред пут у Праг.

У наредном колу, Црвена звезда дочекује у недељу Чукарички на „Маракани“. Наравно, пре те утакмице, четвртак, Спарта Праг.

2.коло, Суперлига

Рад – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Београд, стадион „Краљ Петар Први“.
Гледалаца: 2.000
Судија: Новица Анђеловски
Жути картони: Баиновић, Марковић (Рад); Јовичић (Црвена звезда)
Стрелци: 0:1 Ле Талек 38.минут, 0:2 Пешић 92.минут

РАД: Марковић, Вицо, Мараш, Зоњић, Волков, Баиновић, Пишчефић, Лутовац (79.Гузина), Лукић (64.Младеновић), Денић, Вујачић (79.Милошев). Тренер: Гордан Петрић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић (46.Гобељић), Ле Талек, Бабић, Анђелковић, Јовичић, Рачић, Срнић, Милијаш (62.Канга), Аџић (75.Радоњић), Пешић. Тренер: Владан Милојевић.

ТОК МЕЧА

Прво полувреме

Почиње дуел 2.кола Суперлиге на Бањици, на стадиону „Краљ Петар Први“. НАПРЕД, ЗВЕЗДО!

1.минут – На самом старту грешка голмана Рада, Милијаш је дошао у посед лопте, асистирао Срнићу, који је изблокиран. Након корнера нема опасности по гол Рада.

Нема узбуђења у први десет минута меча, после почетне грешке голмана Рада. Звезда има привидну иницијативу, али нема прилика.

13.минут – Денић је шутирао искоса са десне стране, Борјан на правом месту, без проблема хвата лопту.

Два везана корнера, затим дужа акција, па и трећи корнер за Звезду, без опасности.

20.минут – Пети корнер за Звезду донео је и први шут у оквир гола. Милијаш је пронашао Бабића, Марковић сигуран.

21.минут – Аџић је покушао директно из слободног ударца, солидан ударац, Марковић интевенише без проблема.

Игра се на половини Рада, али нема узбуђења, нема прилика. Доста скромно прво полувреме.

33.минут – Јовичић је покушао, али лак плен за голмана Рада, Марковића.

38.минут – ГООООЛ! 0:1, Дамијен ЛЕ ТАЛЕК! Након осмог корнера стиже Звезда до предности! Нова асистенција Луке Аџића – пронашао је Ле Талека на другој стативи, који се лепо снашао и главом затресао мрежу Рада! Звезда води!

Након дуела са Денићем, Стојковић је остао на земљи. Надамо се да ће бити све у реду са њим.

Још два минута игре у првом полувремену на Бањици.

Полувреме на Бањици, води Звезда голом Ле Талека.

Друго полувреме

На старту другог полувремена једна измена Владана Милојевића. Превентивно, због повреде, уместо Стојковића на терену Гобељић.

54.минут – Велика прилика за Рад! Вицо је добио лопту у простор, изашао испред Борјана, али је Аџић прво успео да га стигне, а затим и Борјан да интервенише!

55.минут – Пречка! Вујачић је након корнера погодио пречку! Две велике прилике за Рад!

Друга измена Владана Милојевића, Гелор Канга је на терену уместо капитена Ненада Милијаша. Одмах измена и у Раду, Лукић излази, Младеновић у игри.

66.минут – Пешић! Одличан пас је добио Звездин нападач, али је морао то боље да учини – испред Марковића је шутирао поред гола.

70.минут – Канга је извео слободан ударац, директно на гол је шутирао, али га је Волков спречио у намери!

75.минут – Поново Канга прети, његов покушај завршава поред стативе.

Последња измена у редовима Црвене звезде, уместо асистента Луке Аџића у игри Немања Радоњић.

Двострука измена у редовима Рада, Милошев и Гузина у игри уместо Вујачића и Лутовца.

84.минут – Гужва у Звездином казненом простору, Анђелковић се спетљао, срећом без последица.

86.минут – Вицо реагује испред Радоњића, 12.корнер за Звезду. Александар Пешић се током целог другог полувремена држи за руку.

89.минут – Голман Рада је лоше проценио лет лопте, играо руком ван казненог простора, и добио жути картон. Пешић је извео прекид, преко гола.

3 минута надокнаде на Бањици.

92.минут – ГООООООЛ! 0:2, Александар ПЕШИЋ! Потврђује победу Звезде на Бањици Пешић! Одличан продор и центаршут Анђелковића, Пешић се поклонио и главом затресао мрежу!

Три минута надокнаде на Бањици управо истичу.

КРАЈ! Две утакмице, две победе! Црвена звезда је славила девету узастопну победу против Рада, трећу на Бањици без примљеног голa.

 

Повезане вести

9 comments

Hadži Dragan јул 31, 2017 at 10:35

Laki i ja sam za Andriju Luković pre nego Račića.Mene ne oduševljava ni Adžić koji samo skakuće preko lopte.Učio ga deda Šaban kao malog da igra kolce pa mu to ostalo.Nikad igrač od njega zapamtite moje reči.Mnogo sam se fudbala i igrača nagledao,Adžić,a i Radonjić mogu samo u cirkus Kolorado.

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 31, 2017 at 22:33

slazem se…adzic samo skakuce kao fifi a radonjic usao u 70min i ne moze da pretrci igraca od 35g a kazu brz..to je jako slabo kao sto sam rekao od njih igraca i da budu vodje zvezde nikad

Reply
LA[K]I јул 31, 2017 at 07:34

Ne treba kritikovati momke. Utakmica je odigrana u laganom ritmu tako da se momci nisu mnogo umorili sto je najbitnije pred revans u Pragu. Le Talek sve bolji, ali zato ne mogu da objasnim pojavu da je neko pametan oterao Andriju Lukovica, a ostavio Racica. Moramo biti realni. Decko ne da ne zna da igra fudbal, vec sam bolje fudbalere gledao na turniru srednjih skola. Decko ne bi mogao da igra u beogradskoj zoni koliko je los. Sa druge strane Lukovic je igrac sa odlicnom levicom. Smem slobodno reci novi Milijas. Apelujem na upravu da ga registruje, ako jos nije napustio klub. Steta je da on ode, a da ostane Racic. Posebno ako se deci da nas napuste Donald ili Kanga tu bi vec bili u problemu jer nebi imali dovoljno igraca na tim pozicijama.

Reply
josif јул 31, 2017 at 08:33

Laki brate slazem se potpuno!Netreba kritike jer su najvazniji bodovi.Stose Racica tice decko je operisan od fudbala,niti trci niti se trudi ako vec znanja nema neka grize.Prvu ponudu za njega prihvatiti.Zelim momcima srece i pameti u Prag.Pozz.MKD

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 30, 2017 at 21:14

osim bodova ostalo je za zaborav..

Reply
dusan јул 30, 2017 at 20:20

milijas, andjelkovic, srnic, racic……

Reply
Hadži Dragan јул 30, 2017 at 19:53

Krvavi ne sikiraj se,ovo je dogovoreno.Evo me na Banjici,tekma prijateljska,a zna se da mi i Rad igramo na nož.Blok protiv Kokeze je počeo da radi.

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 30, 2017 at 20:06

ajmo jos 2 pa da cekamo cetvrtak

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 30, 2017 at 18:47

ajmo sigurnu pobedu..nema zezanja…3 komada pa odemo dalje

Reply

Leave a Comment