Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКонференције за медијеНајновијеФудбал

Милојевић: Не желим еуфорију

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић говорио је о предстојећој утакмици Црвене звезде.

Црвено-бели ће сутра, у недељу 30. јула од 19 часова, на Бањици играти утакмицу против Рада.

У спорту, а поготово када сте у клубу као Црвена звезда, не смете ни да размишљате много о победи коју сте остварили. Већ сутрадан се размишља о наредном противнику и новом доказивању. Зато је фудбал и леп, зато што морате стално да се доказујете. Све пада у воду ако у некој наредној утакмици не поновите игру и резултат. Не желим да играчи и ја упаднемо у еуфорију јер нема потребе да је буде. Окрећемо се новим изазовима, играмо против једне изузетно младе, полетне, надарене екипе. Годинама су учесници Суперлиге, и морамо професионално да размишљамо и максимално да се спремимо. Рад има своју филозофију, играју им играчи из њихове Омладинске школе, а иако су млади имају искуство играња Суперлиге. Добра екипа у свим линијама. Са друге стране, противник којег максимално респектујемо и на тај начин ћемо се и спремати за утакмицу. Извешћу најјачи могући састав у овом тренутку — најавио је Милојевић.

Екипа није имала много времена за одмор, али то је нешто на шта су у стручном штабу спремни.

Одрадили смо јуче један тренинг опоравка, а оно што је добро за нас је да немамо већих повреда, једино је присутан умор што је природно. Наш је посао такав какав је, морамо оставити ту утакмицу иза себе. Данас имамо последњи тренинг пред Рад, и након тренинга ћу видети каква је ситуација са играчима и ко ће играти против Рада. Имамо проблем са играничењем броја странаца, имамо више странаца него што дозвољавају прописи, али морамо да се привикавамо на такву ситуацију.

Осим нових играча који су много подигли квалитет Звездине игре, и неки играчи са дужим стажом показују много боље партије него претходне сезоне.

Нећу о појединцима. Фудбал је колективни спорт и сваки пут неко искочи из колектива, што је добро. Волео бих да сваки пут то буде неко други. За мене су сви играчи најбољи. Имам информације о томе каква је ситуација била претходне сезоне, волим да сам обавештен, али код играча ћу увек гледати понашање на терену, а потом и ван терена. Мислим да једна екипа почиње у свлачионици, и када то није у реду, рефлектује се и на терен. Људи најпре запазе фудбалере који имају добру статистику, али много велики посао раде и они који играју на другим позицијама и одраде много „прљавог“ посла. Видећемо каква је ситуација, генерално морамо да сагледамо пуно аспеката. Немамо толико времена да можемо да разигравамо играче. Физичка спрема се не диже само на тренингу већ и на утакмицама. Сви играчи су здрави, то ме радује, из разлога што сви конкуришу подједнако за тим сутра, а ко ће истрчати на терен, зависи од много детаља — рекао је Милојевић.

На сваком кораку се осећа позитивна атмосфера око екипе, а навијачи Црвене звезде с нестрпљењем ишчекују наредну Звездину утакмицу.

Фудбал се игра за публику, и поносни смо на то када навијачи оду задовољни са стадиона. Желимо да се трудимо како бисмо имали све више и више навијача. Но, покушавам увек да будем на земљи. Дали смо све од себе и то треба само да нам буде путоказ, а волео бих да имамо континуитет — закључио је Милојевић.

Повезане вести

2 comments

Дејан.цз јул 29, 2017 at 16:12

Ако нам вратиш вјеру,као што нам је Радоња вратио, истетовираћу те преко цијелих леђа тако ми Бога јединога!!!!Издржи!!!!

Reply
Dux јул 29, 2017 at 15:38

Tako treba,ne sme da bude opuštanja nikako..

Reply

Leave a Comment