Moja Crvena Zvezda
АнализеВажноДомаћи шампионатФудбал

МЦЗ анализа: Рутинска победа против Радничког

У првом колу новог шампионата Србије, Црвена звезда је рутински савладала Раднички из Ниша са 3:0. Црвено-бели показали шампионски потенцијал, и потврдили да су у све бољој форми.

После рутинске победе над Иртишом у квалификацијама за Лигу Европе, Црвена звезда је имала испред себе још једну незгодну екипу. Али и овог пута је екипа Владана Милојевића одиграла сигурно и дисциплиновано у већем делу утакмице, и још једном остварила убедљиву победу. Гости су се одлучили на веома дисциплиновану и пре свега дефанзивно орјентисану игру, па тако није било услова за лепши фудбал. Ипак, црвено-бели су већ на старту утакмице имали прилику да затресу мрежу Радничког. У 3. минуту је Канга фантастичним лоб пасом пронашао Пешића, који се одлично кретао и пратио игру, али је лоше шутирао и тако промашио стопостотну шансу. У 5. минуту Раднички је припретио из слободног ударца искоса са десне стране, али је Кахриман успео да интервенише.

Звезда је доста нападала преко десне стране, где је био најзапаженији Филип Стојковић, који је већ у уводним минутима утакмице најавио да би ово могла бити његова одлична партија. Одлично је центрирао у средину шеснаестерца а Лука Аџић солидно покушао главом. Уследио је мирнији период до првог судијског тајм-аута када је судија дао знак да играчи могу да се освеже. Одмах након тога Звезда је могла да повећа вођство. Канга је сјајно проиграо Стојковића који шаље одличан пас по земљи за Пешића, али је нови нападач Звезде успео и ово да промаши. Ипак, мора се признати да се Пешић одлично кретао, пратио игру, и лако улазио у шансе. У 39. минуту је Аџић направио одличан дриблинг и правовремено асистирао Канги, који погађа стативу. Само минут касније веома талентовани Аџић поново ступа на сцену. Сјајно се снашао и искористио одбијену лопту тако што је спојио Пешића са голом. Велико олакшање за Пешића, па и за све присутне на стадиону, а и оне крај малих екрана. Можемо слободно рећи да је и заслужио погодак.

На старту другог полувремена Пешић атрактивно грудима спушта до тада неприметног Срнића који шутира поред гола. У 48. минуту Канга изводи слободан ударац искоса са леве стране и погађа пречку. Звезда је дуплирала вођство у 56. минуту. „Поклон“ у виду невероватног пада концентрације играча Радничког Милана Томића, који је желео да врати лопту голману, искористио је Славољуб Срнић тако што се ишуњао иза голмана гостију, пресекао лопту и погодио празну мрежу.

Иако је постојала жеља за још неким погодком, фудбалери Црвене звезде су полако смањивали темпо, што због паклене температуре у главном граду, што због чувања снаге за меч са Спартом. Тако се ништа битније није дешавало до средине другог полувремена када је Раднички покушао да искористи Звездину опуштеност и мали пад концентрације. У тим тренуцима је Савић одлично реаговао у неколико наврата, и онемогућио гостима да озбиљније угрозе Кахримана. У 73. минуту Савић диже публику на ноге одличним изношењем лопте и слаломом кроз средину терена. Пар минута касније Доналд жели репризу као против Иртиша, али голман гостију успева да интервенише. У финишу утакмице Звезда стиже и до трећег гола и оверава победу и доста добру партију за овај преиод сезоне.

Следећи меч црвено-бели играју у четвртак 27. јула против Спарте из Прага у трећем колу квалификација за Лигу Европе. Екипа изгледа све боље, и навијачи црвено-белих имају чему да се надају. Уз пун стадион ништа није немогуће!

ОЦЕНЕ ИГРАЧА

Кахриман 6,5 – Није имао пуно посла. Одрадио коректно оно што се њега тицало.

Стојковић 7 – За разлику од претходних утакмица, сада је доста учествовао и у офанзивним акцијама. Могао је бити и асистент да је Пешић боље реаговао. Доста добра партија у оба правца.

Фримпонг 5,5 – Опет је у неколико наврата био доста несигуран. Имао је погибељан старт над играчем Радничког, као и веомао несмотрен фаул на ивице шеснаестерца у критичној зони.

Савић 7 – Дефинитивно најбоља партија повратника у црвено-бели дрес. Скоро све дуеле је добио, како ваздушне тако и оне на земљи. Одлично се постављао у ситуацијама када су гости били најопаснији.

Анђелковић 6,5 – Стандардна партија.

Јовичић 7 – Све похвале за овог момка. Велики радник на терену. Има га свуда. Доста паметних фаулова. Звездин мотор.

Доналд 6,5 – Солидна партија, али мора још боље против Спарте.

Срнић 7 – Наставио свој голгетерски низ. Налази се у одличној форми.

Канга 7 – Он такође игра све боље. И на овој утакмици је могао да се упише као асистент. Опет је имао сјајна проигравања. Могао је и да се упише у стрелце.

Аџић 7 – Одлична партија талентованог крила. Коначно је добио озбиљну минутажу, и искористио је на најбољи начин. Одлично асистирао. Милојевић има озбиљну опцију за крилну позицију.

Пешић 6,5 – Нешто слабија оцена због промашених зицера, али је најавио да ће бити озбиљно појачање. Очекујемо још боље партије.
ИЗМЕНЕ
Милијаш 6,5 – Доста је учествовао у флуидности игре, и доста је имао лопту код себе. Чини се да је и физичку спрему мало поправио. Сасвим се солидно кретао.

Боаћи / – Без конкретног учинка.

Гобељић / – Мала минутажа.
ТРЕНЕР 
Милојевић 7 – Екипа му изгледа све боље. Назад је приметна већа доза сигурности без обзира на онај краћи период средином другог полувремена када је одбрана једном испала, и када је био пао темпо, па и мањак концентрације. Разумљиво је с обзиром на велику врућину и предстојећи важан меч. Пружио је шансу од почетка и Аџићу и Пешићу, и то је био пун погодак.

 

 

 

Повезане вести

7 comments

Nemanja јул 24, 2017 at 00:00

Da li neko zna gde mogu da kupim ove ,,cigle“? Tacnije, da pomognem ovoj akciji sredjivanja stadiona. Kupio bih par atotina ovih cigli u vidu donacije. Hvala ukoliko neko odgovori. Poz.

Reply
kastiljo јул 24, 2017 at 00:08

bravo za pitanje,i ja bi donirao nekih 50ak…. 🙂

Reply
Nemanja јул 24, 2017 at 00:11

Gledam na Zvezda tv. Covek kaze da svako donira koliko moze, tacnije da kupi ciglu, a nije rekao na koji nacin i gde. Videcemo, valjda neko zna pa ce nam reci. 🙂 Na moru sam, bojim se necu imati net pa necu videti. Ako neko odgovori i objasbi javljaj brate molim te. 0638988415

Reply
kastiljo јул 24, 2017 at 17:00

Vazi…Rekli su da ce biti na viber cetu informacije i na forumima,tako da ce verovatno obavestiti ovde blagovremeno. Trebace cigle i kad se vratis s mora 🙂

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 24, 2017 at 00:37

ja dolazim na odmor i licno cu da odnesem kombijem.. imam crvene farbe 100L i bele imam 100L..jbg trebao sam to da doniram jednom nizerazrednom klubu i za moje dvoriste al sta cu ZVEZDA JE ZVEZDA

Reply
Boris јул 24, 2017 at 00:48

Uskoro više informacija.

Reply
Goran јул 24, 2017 at 16:59

I mene interesuje to isto,ja sam u Australiji ali kupio bih stotinjak cigli i nesto farbe,treba vise informacija o ovom sredjivanju da objave…

Reply

Leave a Comment