Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоЏудо

Милица Николић вицешампионка Минска, Страхиња Бунчић пети

Наша Милица Николић наставила је са врхунским резултатима на међународној такмичарској сцени. Са Европског џудо опена у Минску у конкуренцији до 48 килограма враћа се са вицешампионским звањем.

На путу до победничког постоља Милица Николић победила је у другом колу (у првом је била слободна) Португалку Лорајану Коста. Косту је бацила на вазари, а затим и на ипон. Чилеанку Мери Ди Варгас у трећем колу савладала је истим резултатом, прво вазари, па ипон. У полуфиналу, српска шампионка савладала је још једна Португалку, Јоану Ђого.

Најбоља српска џудисткиња вазаријем је победила Ђого и ушла у финале ЕЈО у Минску. Ипак у борби за злато одлична Марија Сидеро (Португал) нашла је решење за Николићеву.

Добар резултат, сребрна медаља на такмичењу на које су дошли сви јер је Минск заправо једна од провера пред Светско првенство. Имајући у виду да је почетак тренинга, да је база у току ово је одличан резултат. Наравно да на свако такмичење одлазим са жељом да се вратим са златним одличјем, али и сребро је сада на месту – истакла је Милица Николић.

Уз Милицу Николић која је још једном обрадовала све звездаше и Страхиња Бунчић (до 66 кг) био је на корак од медаље. На Европском џудо опену у Минску, Бунчић је остварио пласман на пето место.

Бунчић је Александра Раскопина (Израел) савладао у првом колу на вазари. Чилеанца Хуана Переза, Звездин првотимац победио је у другом колу (вазари, а затим и ипон). Одличан низ наставио је Бунчић и у трећем колу победом над Русом Петром Зуковим. Шпанац Данијел Перез Роман такође је пао под налетима Звездиног првотимца. У полуфиналу Киргистанац Артур Те нашао је решење за српског шампиона. У дуелу који је одлучивао освајача бронзане медаље Бунчић није имао довољно спортске среће са Русом Арамом Григоријаном.

Пласман на пето место и не могу рећи да нисам желео да освојим медаљу, али нисам незадовољан. Ово ми је други Светски Куп до сада. Мало је фалило да узмем медаљу, али идемо даље. Имао сам шест борби што је заиста одлично. Сада смо у том процесу када је база у фокусу тако да је ово добар резултат .Имајући у виду да су сви дошли у Минск као проверу пред Светско првенство, конкуренција је била као да смо на Гран прију или Гран слему. Ово је тек почетак, идемо даље – рекао је Страхиња Бунчић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment