Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОбавештењаСпортско Друштво

IN MEMORIAM – Предраг Цуне Гојковић

Предраг Цуне Гојковић преминуо је у 85. години живота.

Предраг Цуне Гојковић рођен је 1932. године у Брзану. Завршио је Основну школу „Војислав Илић“, потом и Осму мушку гимназију на Црвеном крсту у Београду, где се дружио и ишао у школу са касније прослављеним глумцима Велимиром Батом Живојиновићем и Данилом Батом Стојковићем. Након гимназије, студирао је на Трговачкој академији, али га певање одвлачи од студија, тако да никад није дипломирао.

У почетку каријере био је познат по извођењу мексиканских песама, па затим забавних и нарочито народних песама, староградских и севдалинки. Поред тога, играо је углавном епизодне улоге у неколико телевизијских серија и филмова.

Надимак Цуне је добио у емисији „Балканском улицом“ Радио-телевизије Србије, по мајчином дозивању „Оди да те мајка цуне“ (љуби).

Предраг Цуне Гојковић је био и велики навијач Црвене звезде.

Иза себе оставио је супругу и две ћерке.

Време и место сахране биће накнадно објављени.

Породици и пријатељима Предрага Гојковића изражавамо искрено саучешће.

Повезане вести

3 comments

DJOLE BARI 91 јул 21, 2017 at 18:10

LEGENDO POCIVAJ U MIRU. TVOJ JEDINSTVENI I NEPONOVLJIVI GLAS ZABELEZEN NA AUDIO I VIDEO TRAKAMA KAO I VRHUNSKE INTERPRETACIJE VECNO CE SE SA UZIVANJEM SLUSATI.

Reply
Loki јул 21, 2017 at 15:52

Neka ti vecna slava, legendo…sa clanskom kartom broj 0003…koju mu je urucio licno Miljan Miljanic, na proslavi titule 1973… kada je Cune zabavljao celu noc igrace i prijatelje kluba na proslavi u hotelu „Jugoslavija“

Reply
Estrella Roja јул 21, 2017 at 17:38

Meni je Džajić 10 godina kasnije uručio člansku kartu kad je Zvezda gostovala u mom malom gradu. Inače, imam duplu audio kasetu sa početka osamdesetih pod nazivom „Mi volimo Zvezdu“. Na omotu su tadašnje četiri Zvezdine zvezde, a pretposlednja pesma sa B strane prve kasete zove se “ Zvezdo zvezdice, dušo moja i srce“, a peva je veliki Cune. Mislio sam da peva još jednu pesmu – „Ne ljutite Ljuticu Bogdana“, ali gledajući kasetu (tražim nosač zvuka da bih slušao 🙂 ) posle dugo vremena, vidim da je potonju pevao takođe pokojni Živan Seramandić. Sada se pevaju neke druge pesme sa uvredljivim sadržajima, na žalost nas malo manje mladih.
Počivao u miru, Cune!

Reply

Leave a Comment