Предраг Цуне Гојковић преминуо је у 85. години живота.

Предраг Цуне Гојковић рођен је 1932. године у Брзану. Завршио је Основну школу „Војислав Илић“, потом и Осму мушку гимназију на Црвеном крсту у Београду, где се дружио и ишао у школу са касније прослављеним глумцима Велимиром Батом Живојиновићем и Данилом Батом Стојковићем. Након гимназије, студирао је на Трговачкој академији, али га певање одвлачи од студија, тако да никад није дипломирао.

У почетку каријере био је познат по извођењу мексиканских песама, па затим забавних и нарочито народних песама, староградских и севдалинки. Поред тога, играо је углавном епизодне улоге у неколико телевизијских серија и филмова.

Надимак Цуне је добио у емисији „Балканском улицом“ Радио-телевизије Србије, по мајчином дозивању „Оди да те мајка цуне“ (љуби).

Предраг Цуне Гојковић је био и велики навијач Црвене звезде.

Иза себе оставио је супругу и две ћерке.

Време и место сахране биће накнадно објављени.

Породици и пријатељима Предрага Гојковића изражавамо искрено саучешће.

3
Коментари

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
DJOLE BARI 91Estrella RojaLoki Recent comment authors
  Subscribe  
најновијим најстаријим највише гласова
Обавести ме о
DJOLE BARI 91
Гост
DJOLE BARI 91

LEGENDO POCIVAJ U MIRU. TVOJ JEDINSTVENI I NEPONOVLJIVI GLAS ZABELEZEN NA AUDIO I VIDEO TRAKAMA KAO I VRHUNSKE INTERPRETACIJE VECNO CE SE SA UZIVANJEM SLUSATI.

Loki
Гост
Loki

Neka ti vecna slava, legendo…sa clanskom kartom broj 0003…koju mu je urucio licno Miljan Miljanic, na proslavi titule 1973… kada je Cune zabavljao celu noc igrace i prijatelje kluba na proslavi u hotelu „Jugoslavija“

Estrella Roja
Гост
Estrella Roja

Meni je Džajić 10 godina kasnije uručio člansku kartu kad je Zvezda gostovala u mom malom gradu. Inače, imam duplu audio kasetu sa početka osamdesetih pod nazivom „Mi volimo Zvezdu“. Na omotu su tadašnje četiri Zvezdine zvezde, a pretposlednja pesma sa B strane prve kasete zove se “ Zvezdo zvezdice, dušo moja i srce“, a peva je veliki Cune. Mislio sam da peva još jednu pesmu – „Ne ljutite Ljuticu Bogdana“, ali gledajući kasetu (tražim nosač zvuka da bih slušao 🙂 ) posle dugo vremena, vidim da je potonju pevao takođe pokojni Živan Seramandić. Sada se pevaju neke druge pesme… Опширније »