Moja Crvena Zvezda
АнализеВажноКошаркаНајновије

Пулен у Црвеној звезди – летња прича која траје (ВИДЕО)

Свако лето са собом доноси и гомилу разноразних гласина када су у питању доласци и одласци из редова шампиона Србије и Јадрана. Једна константа која прати прелазне рокове свих ових година је да се током сваког лета неизоставно спомене и име Џејкоба Пулена. До сада од свих тих прича није било ништа али можда је ово лето оно које ће коначно спојити Џејкоба Пулена и КК Црвена звезда?

Џејкоб Пулен је рођен 10.11.1989. у америчкој држави Илиноис. Студирао је на колеџу Канзас Стејт али на драфту 2011. није изабран. Професионалну каријеру започео је у Италији у тиму који се зове Анђелико Бјела. Пут га је касније водио широм старог континента, наступао је за Хапоел Јерусалим, Виртус из Болоње, Барселону, Севиљу, Бриндизи, Цедевиту и Химки.

Пулен је играч који је природан скорер и поседује брз и квалитетан шут, одличну контролу лопте и квалитетан дриблинг. Креће се добро кроз блокове и зна да користи слободан простор. Селекција шута му је понекад дискутабилна јер зна да претера у солирању. Изузетно ефикасан у транзицији. Иако примарно игра на позицији плејмејкера има више менталитет скорера него организатора игре и када прође директног чувара често види само кош. Може да покрије и позицију бека шутера и та позиција би, да није недостатка висине, вероватно била његова права позиција на терену. Узевши у обзир његову висину од само 185цм. уопште није лош у продору и способан је да заврши уз контакт и изнуди слободна бацања.

Највише замерки Пулен добија када је игра у дефанзиви у питању. Утисак је да код њега дефанзива доста зависи од вољног момента и у теорији није толико лош дефанзивац на лопти јер има брзе руке и латералне кретње али кад није максимално мотивисан да одигра одбрану ни те његове предиспозиције не помажу много. У тимској одбрани дешава му се да се лоше постави или да закасни са реакцијом.

Пулена такође прати прича да је лош играч за свлачионицу и атмосферу у екипи. Колико су те приче утемељене у реалности је питање јер се спомињу годинама а за све те године нисмо чули шта је то Пулен конкретно урадио и у којем тиму па је дао повода тим причама. Да сачекамо, уколико Пулен стварно потпише врло брзо ћемо видети да ли су те приче тачне или су ипак у питању урбане легенде које се преносе са прелазног рока на прелазни рок.

Џејкоб Пулен је играч који има своје квалитете а да ли би он био право појачање за Црвену звезду зависи од тога како би се уклопио у средину, која би била његова улога у екипи и каквим би саиграчима био окружен као и од тога на који начин би нови тренер искористио његове врлине и сакрио његове мане на терену и ван њега. Много знакова питања а одговор ће, као и увек, дати само и једино терен.

Повезане вести

2 comments

Petar јул 20, 2017 at 18:17

U principu sto da ne. Dok je Radonjic bio tu, Pulen nam se definitivno nije uklapao u koncepciju tima jer nije neki dodavac, a nama se sve vreme igra manje-vise zasnivala na centrima. Mozda bi jeftinije bilo da su probali da dovedu Heslipa, koji je, po mom misljenju bolji van 6.75 od Pulena, a i bolji dodavac.

Reply
Pera јул 20, 2017 at 23:19

Polako o strancima kad napravimo tim. Još smo u fazi rasprodaje. Čak i musavi se osilili da nam uzmu igrača pod ugovorom.

Reply

Leave a Comment