Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Милојевић: Играћемо као да је прва утакмица

Шеф стручног штаба Црвене звезде Владан Милојевић говорио је пред новинарима у среду, 19. јула, о реванш утакмици другог кола квалификација за Лигу Европе.

Црвена звезда је у првој утакмици пропустила прилику да тријумфује, али је утисак да је бољи и квалитетнији тим од ривала. То, међутим, мора да се потврди и на терену.

Чека нас то друго полувреме, максимално смо се припремали у последњих седам дана. Иртиш је противник који гаји дефанзивно оријентисан стил фудбала, са брзим контранападима. Имају добре фудбалере, Фонсека је један од бољих играча у казахстанском првенству, екипа има доста искуства. Нису мењали много састав у односу на прошлу сезону. Нису играли сад за викенд, све екипе које учествују у Европи имале су паузу како би се одмориле и спремиле за наредну европску утакмицу. Могу да кажем да је атмосфера добра, да су играчки мотивисани и да им је само Иртиш у мислима. Играћемо као да је ово прва утакмица. Мислим да увек победи екипа која више жели победу. Морамо да уђемо паметни, хладне главе, припремљени и физички и психички и да дамо све од себе на терену током свих 90 минута. Из дана у дан подижемо ниво игре и форме. Очекујемо подршку наших навијача, да нам помогну да учинимо оно што је до нас — рекао је Милојевић.

Звездин тренер није желео да се осврће на грешке са последње утакмице у Павлодару.

Утакмица у Павлодару је текла онако како смо и очекивали, али имали смо ту грешку у 90 и неком минуту. Не бих говорио о томе ко је крив јер за мене кривица увек колективна. Запазио сам када сам дошао да постоји тај психолошки моменат који траје још од претходне сезоне, и желим да им дам времена. Самопоуздање долази са добрим резултатима, и једино што нам преостаје је да тренирамо и вежбамо.

Нови фудбалери се полако уклапају у систем.

Још увек не знам са сигурношћу стартну поставу. Чека нас данас још један тренинг. Како пролази време, тако успевам све више да упознајем играче. Не само њихов квалитет, већ и карактер, и колико су способни да дају максимум у служби екипе. Понекад мотивација и карактер имају и предност у односу на сув квалитет. Неки играчи лако уђу у форму, лако и изађу, док постоје играчи којима треба више времена. Ја као тренер имам стрпљења. Рикардињо је фудбалер који има квалитете због којих је и дошао у Црвену звезду, али све ово му је ново. Он има одличан приступ на тренинзима и заслужује да добије време. Знам да живимо у окружењу у којем све хоћемо одмах, али ја не могу да функционишем на такав начин. Пешић ће можда играти, а можда и неће. Он је битан играч за нас, и сваким даном је све спремнији. Његова играчка вредност није спорна, и он је у конкуренцији. Када причамо о конкуренцији, понекад играч који уђе са клупе донесе, по учинку, много више од играча који је играо 90 минута. Али, то не значи да тај играч није одрадио неке своје задатке. Зато фудбал и јесте колективан спорт. Добро је то да Пешић полако долази — каже Милојевић.

Екипа се мења у ходу, а то је нешто на шта сваки тренер мора да буде спреман док траје прелазни рок.

Од мог доласка, па све до 31. августа можемо да говоримо о променама у играчком кадру. Такмичарске утакмице су почеле а прелазни рок још траје, очекивања постоје, а почиње нам и првенство у недељу. Још ће играча доћи, неки ће и отићи, то је свуда тако, не само код нас. Отприлике 25 играча је неки оптималан број, и ка том броју играча тежимо.

Утакмица против Иртиша биће специфична и по томе што ће најгласнија подршка за екипу стићи са јужне трибине.

Ми наше навијаче ценимо и волимо где год да су. Осећамо њихову енергију увек, и нисмо размишљали о томе. Наше је да размишљамо о терену. Мој став је да је казна престрога, али шта да радимо, издржаћемо и то. Звезда је са навијачима издржала много тешких тренутака. Позивам навијаче да дођу у што већем броју, а ми ћемо се потрудити да то оправдамо — закључио је Милојевић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

20 comments

dejo јул 20, 2017 at 17:00

Zasto Milojevicu ne igra Crvena Zvezda brze to nisam vidio protiv Irtisa nemoj da igra Crvena Zvezda kukavicki fudbal kad je Bozovic bio trener Crvene Zvezde ,hocemo napadacku Crvenu Zvezdu koja nece ni u jednom trenutku da brani rezultat nije vazno je li je to Irtis ili neki drugi klub strani ,treneru Crvene Zvezde imas sigurno na you tube kako je funkcionisao tandem napadacki Crvene Zvezde Pantelic i Zigic zasto ne bi pokusao i ti Milojevicu da postavis protiv Irtisa na Zvezdinom stadionu 4-4-2 znaci obavezno sa dva spica da igra Crvena Zvezda

Reply
Loki јул 20, 2017 at 16:10

Ovaj Miloje polako, ali sigurno postaje mali Grof Bozovic… I dalje gledamo one psihopate od migranata u prvom timu, opet se tu iskopavaju mesta za Milica i Srnica(ti menadzerski procenti, je li..), opet se bavimo kvarenjem igre protivnika, a ne pravljenjem nase igre, opet je Boaci usamljeni spic-sidras na koga se bunare lopte, opet na sredini igra: ja tebi, ti meni, pa ko sta uhvati…
Dokle traje ovaj ruzan san….kada ce konacno da svane?

Reply
dejo јул 19, 2017 at 20:17

Treneru Crvene Zvezde Milojevicu Crvena Zvezda mora da igra moderan napadacki fudbal na gol vise ,da se zna ko sta radi u timu a evo ti neki predlog za sastav Crvene Zvezde protiv Irtisa na Zvezdinom stadionu Manojlovic ,Stojkovic ,Le Talek ,Savic ,Milosevic ,Milijas ,Andrija Lukovic ,Adzic ,Kanga ,Pesic i Boaci

Reply
Boban јул 19, 2017 at 18:45

Igraćemo kao u prvoj utakmici?Opet sa jednim napadačem,nismo stvorili nijednu šansu u prvoj utakmici!

Reply
Mississauga јул 19, 2017 at 18:40

Znaci , ovo je taj sistem , nadjes vest o Zvezdi na nekom od portala i objavis na „MCZV“. Placaju li sta ???

Reply
LA[K]I јул 19, 2017 at 17:42

Preci na formaciju 4-1-3-2 ili 4-4-2 i staviti Milosevica na levog beka. Videlo se u prvoj utakmici da igramo dosta bolje. Idalje je Boaci sam u napadu i odsecen je konstantno. U paru sa Pesicem ce da kida! Samo izvucemo Donalda ako hocemo 4-1-3-2 i ubacimo Pesica, a ako cemo 4-2-2 samo Kangu napolje. I onako ni jedan ni drugi nemaju nikakvu funkciju u igri tima. Treba i Andrija Lukovic da dobije sansu. Decko ima fantasticnu levicu. Profesor za Kangu! Drago mi je sto je odbrana koliko toliko konsolidovana. Nadam se da ce Babic biti dobar u tandemu sa Savicem. Obavezno poslati ponudu Buducnosti za Mijatovica. Covek je odlican. Sa njim cemo posle duzeg vremena dobiti stabilnost na golu. Sutra svi na jug 🙂

Reply
kastiljo јул 19, 2017 at 18:33

Nemamo igrace na sredini da bi igrali u bilo kojoj od te 2 formacije. 4132 je formacija gde je ovaj 1 cistac Jovicic a od ove trojice u sredini dva su krila,dakle ne tako defanzivni igraci i ne tako tehnicki nadareni dok bi ovaj jedan bio Kanga koji je nula u odbrani. Ta sredina bi trenutno izgledala Jovicic,Kanga,Srnic,Rikardinjo…To bi mozda moglo u SL da prodje,u Evropi nikako.Prevelika bi rupa bila. 4-1-4-1 bi ja mislim bila idealna postavka za Zvezdu u ovom momentu gde bi Jovicic bio taj osigurac a tipa Donald i Kanga da igraju po sredini dok su krila Srnic i Rikardinjo.Mislim da je to i bila neka taktika protiv Irtisa,kombinacija 4-1-4-1 i 4-2-3-1…Ako ti Kanga leti napolje onda apsolutno nemas ni blizu 10ke a videli smo kako protiv Florijane izgleda kad nemas kreativnog igraca u timu.Zamisli nesrecu da ti se na terenu nadju Jovicic,Donald,Srnic i Rikardinjo a gore istureni Boaci i Pesic…Pa mi sansu ne bi napravili u zivotu,neko tim momcima gore mora da tutne loptu.

Reply
Džoni јул 19, 2017 at 16:28

Nadam se da će dovesti nekog ofanzivnog veznog. Aleksandar Lopez reprezentativac Hondurasa ima 25 godina. Ima top u nozi. Košta 250.000€ Čak i da se ne pokaže tri puta je jeftiniji od Rikardinja. https://m.youtube.com/watch?v=GzuITvK1iaA

Reply
kastiljo јул 19, 2017 at 16:49

Uh kakvu sutinu ima ovaj lik….Odavno nismo imali nekog bombardera koji donosi kvalitet vise udarcem sa distance a da je desnjak.

Reply
Estrella Roja јул 19, 2017 at 18:13

Odmah bi ga trebalo dovesti, nadomestio bi izostanak kreacije našeg bezveznog veznog reda šutevima sa distance. Izgleda da samo naši slepci ne mogu da nađu dobrog igrača, ne vredi ni gomila preporuka igrača sa ovog portala jer je izgleda ugradnja ključni faktor dovođenja nekog igrača, posebno važi za Rikardinja. Svaka čast na dobroj preporuci.

Reply
kastiljo јул 19, 2017 at 18:36

Stvarno su sabani…Nijednog igraca kog je mcz preporucio nece dovesti,a svi su vrh.Pogotovo onaj francuz centralni vezni,on mi se jako dopao.

Reply
oknarb јул 19, 2017 at 16:14

da li je rodić viđen na aeodromu nikola tesla ,danas?

Reply
Hadži Dragan јул 19, 2017 at 17:51

Samo Suma.

Reply
kastiljo јул 19, 2017 at 18:39

Dosao suma sav preplasen ko da ide na izricanje smrtne kazne….Patoloski kompleksasi i pacenici mu prete preko drustvenih mreza da ce da mu pucaju u kolena ako ne bude dao 4 gola protiv olimpijakosa,oduzeo se covek od straha…Pretili mu da ce ga ubiti ako ne dodje kod njih…

Reply
sladajac јул 19, 2017 at 16:10

Gde ti je onaj lazov sto nam doveo Ronalda -Srnica,Zigica-Pavkova,gde SenTetjen,Marsej za Manojlovica nude 2m.€,pa Hetafe 1.200.000,pa svaki dan potpisuje Rodic,gde je ajde neka nova laz !…

Reply
Дејан.цз јул 19, 2017 at 16:07

Са два шпица и удри!!!!
Све пролази Звезда траје!!

Reply
Petak trinaesti јул 19, 2017 at 16:00

Nemoj sreće ti tvoje da igraš kao da je prva,ništa niste znali kao goveda kad pustiš na pašu.Bolje ćuti jezik za zube sramoto jedna.

Reply
Hadži Dragan јул 19, 2017 at 15:56

Hajmo cigani … sutra me ponovo čeka Istok !!!

Reply
hehehehe xD јул 19, 2017 at 15:32

Hahaha „Pesic ce mozda igrati, a mozda i nece“

Reply

Leave a Comment