Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездина подршка из Павлодара

После дугог лета и турбулентног слетања експедицију Црвене звезде на аеродрому у Павлодару дочекао је осмех директора хотела Иртиш, у коме су наши фудбалери смештени, Марка Петровића. Он је у мајици са грбом Црвене звезде дочекао наше фудбалере и побринуо се да читава процедура уласка у земљу траје што краће, а да сам боравак буде што пријатнији.

Уз његову помоћ, наши играчи се нису дуго задржали на аеродрому и, иако је радно време аеродрома истекло, у два сата изјутра отворена су три шалтера како би царинска контрола што брже прошла и како би наши фудбалери имали времена за одмор пред утакмицу.

— Неизмерна срећа је што смо дочекали наш омиљени и вољени клуб 5 500 километара од куће. После свих утакмица на Маракани дочекати Звезду у Павлодару је заиста нешто посебно. Највећа срећа која може да се доживи — отпочео је причу Марко Петровић који 15 месеци живи у Казахстану.

— Већ 19 година радим у иностранству, радио сам у Русији, на Кипру, у Украјини, имао сам прилике да угостим јапанског цара, више од 30 светских председника, а лично сам радио и за председника Украјине. Мој рад је оно што ме је препоручило да дођем у Казахстан. Овде су људи изузетно добри за сарадњу и поштени — рекао је Марко Петровић који је и прогнозирао исход данашњег меча:

— По мојој аматерској процени сваки играч Звезде је бољи од фудбалера Иртиша. Њихова мала предност може бити то што им је првенство у току, али верујем да ће Звезда данас победити. Трава јесте вештачка, овде смо једна екипа у првенству има терен са природном травом, али верујем да то нашим играчима неће бити проблем. Стадион Иртиша није велики, а атмосфера је позоришна. Долази у просеку 5000 људи по мечу и не може да се упореди са атмосфером на Маракани — рекао је Марко Петровић.

Да што боље угости фудбалере Црвене звезде у хотелу Иртиш помогао му је и главни кувар који је такође  из Србије. Немања Петровић два дана припрема укусну храну за наше првотимце којом су они изузетно задовољни.

— Дошао сам у Павлодар на Марков позив, раније сам радио у Русији и Украјини. Заједно смо започели ову успешну причу и велика нам је част што смо угостили Црвену звезду. Иртиш је леп градић од 300 000 становника, који је у фази развоја. Доста брзо то иде тако да Павлодар има велику перспективу — рекао је Намања Петровић.

Највећа нафтна компанија на свету налази се у Павлодару. И када би била једина могла би да снабдева читав Казахстан. Такође, Павлодар је други светски произвођач каменог уља, а богат је и налазиштима руда алуминијума. Овде се алуминијум користи за производњу руских борбених авиона сухој. Поређења ради, Павлодарска област исте је величине као читава Немачка.

„Колонија“ Срба у Павлодару броји седам чланова.

— Наши људи су врло способни, имамо неколико грађевинских инжењера који раде путеве по целом Казахстану, ту је и архитекта који прави план и програм нових трамваја у Павлодару. Сви смо се окупили да вечерас гледамо Звезду и да је бодримо. Од нас седморице петорица смо звездаши. Овде пратимо фудбал, екипа Иртиша била је девет пута првак Казахстана, имају историју, овде су долазили велики клубови као што су Атлетико Мадрид, који је победио 1:0, као и Бешикташ који је са Иртишем одиграо нерешено 1:1. Свима је тешко да играју овде — рекао је Марко Петровић.

Повезане вести

Leave a Comment