Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеТрансфериФудбал

Скаутирамо за летњи прелазни рок: Џои Верман, талентовани Холанђанин! (ВИДЕО)

Џои Верман
Годиште : 19.11.1998.
Позиција : задњи/централни везни
Висина : 182цм
Тежина : 75кг
Држаљанство : Холандија
Клуб: Волендам
Уговор до: 30.06.2020.

Верман је млад фудбалер, изданак омладинске школе Волендама који је тек почео са сениорским фудбалом и ове сезоне одиграо своју прву сезону где је одмах успео да учврсти своје место у стартних 11 Волендама и буде један од главних играча. Иза њега је за прву сениорску сезону једна добра година, обзиром да је уписао 7 асистенција и постигао 5 голова.

Играо је на позицији задњег везног, са креативном улогом, нешто попут дубоко постављеног креатора, мада мислимо да би му нешто истуренија позиција, позиција централног везног више лежала с обзиром да су му главни адути офанзивне карактеристике.

Оно што се одмах запажа када је овај момак у питању јесте то да је реч о изузетно добро технички поткованом момку и школованом фудбалеру и озбиљном таленту.

Главно оружје овог младог фудбалера је сјајан преглед игре, одличан пас и дуге лопте које имају „очи“. Могу слободно рећи да нема ништа лошији пас од Канге који је наш најбољи креатор у овом моменту, чак да има и више потенцијала. Одавно нисамо видели момка од 18 година који има тако добар и прецизан пас и визију игре и који је толико смирен да одаје утисак као да је реч и далеко искуснијем фудбалеру.

Просечно по утакмици има око 43 краћих пасова, са процентом успешности од 87% што указује на то да доста учествује у игри и воли да преузима одговорност креације на себе, око 10.5 дугих пасова са процентом проласка тог паса од 61%, рецимо када упоредимо то са Доналдом и Ле Талеком, можемо да видимо да шаље дупло више пасова унапред од њих и да је прецизнији. Проценат од 61% дугих пасова који заврше добром акцијом је сјајан проценат, рецимо Пирло је примера ради у том сегменту на 62%; наравно не поредимо њихове фудбалске квалитете, него чисто желимо да вам приближимо колико је то добар статистички податак. По статистици коју смо успели да нађемо он се налази у топ шест фудбалера до 20 година у Европи када је реч о броју послатих пасова у последњу трећину противничког терена. По томе се види да је реч о фудбалеру који првенствено гледа да игра унапред и да упошљава саиграче.

Са њим би у односу на садашње играче који играју на тој позицији били много јачи, луциднији и креативнији. Дечко је већ сада далеко креативнији фудбалер, бољег прегледа игре и прецизнијег паса од скоро свих наших везних играча, а тек је кренуо са сениорским фудбалом и тек треба додатно да напредује.

Поред тог доброг паса, има солидну игру 1 на 1, није му то неко главно оружје, али уме врло спретно и лако да се отараси чувара, прође га и повуче лопту унапред.

Такође је добар и у дуел игри и није му нити мало лако одузети лопту. Добија чак 88% офанзивних дуела, односно 62% дефанзивних.

Уједно је и солидан извођач прекида, поготово корнера, јер има добар и прецизан центаршут, али солидно изводи и слободне ударце.

Опасност је по гол противника и из другог плана, уме да покупи ничије лопте и упути добар шут, који је снажан и технички добар и прецизан. Може још додатно да унапреди тај сегмет, има потенцијала да му то буде опасно оружје у игри.

Када је реч о неким манама које смо приметили, мислимо да би могао да ради на хитрости и брзини, није спор, али није ни претерано брз и уме некада да закасни мало у дефанзиви иако је генерално дефанзивно одговоран играч али би требало још да ради на дефанзиви, поготово ако би наставио да игра као задњи везни мада као што смо рекли било би добро померити га једну позицију унапред на позицију централног везног фудбалера. Мислимо да је уз њега добро имати једног тркача, или „питбула“ иза њега ако игра централно или дефанзовно одговорног орача терена у виду бокс ту бокс централног везног. Ово не значи да он не игра дефанзиву, игра, чак је и у том сегменту статистички много бољи од наших садашњих играча, рецимо Доналд ове сезоне има 2.8 дефанзивне ситуације 1 на 1, он има 6, што је велика разлика, проценат успешности им је ту негде, Доналд учествује у 4.4 дефанзивна дуела по мечу, Веерман учествује у 5,4 и има већи проценат успешности. Чисто да не мислите да је лош дефанзивно, и ту је бољи од наших треутних играча, али за виши ниво треба то још додатно да поправи, а сматрамо да овај момак има заиста светлу будућност и да је озбиљан таленат.

Иначе треба имати у виду да причамо о момку који је тек ушао у сениорски фудбал и који ће тек да напредује, а верујемо да би већ сада био озбиљно појачање. Без обзира што наступа у 2. лиги Холандије, која по нама није ништа лошија од наше ЈСЛ, штавише игра је атрактивнији и бољи фудбал него код нас, стога верујемо да би представљао појачање за нас али и залог за будућност у исто време, играч који би нам донео и играчки, а данас-сутра и новац даљом продајом. Овај момак би био изузетан посао. Откупна цена сигруно не би била нека претерано велика, јер играчи из друге холандске лиге нису познати по високој цени, рецимо најбољи стрелац у сезони за нама, који је имао невероватан голгетерски учинак прелази у Твенте за свега 400 хиљада. У принципу цене најбољих играча се крећу ту негде око 400-500 хиљада, верујемо да ни Верманов откуп не би био већи, могуће да би био и мањи. У сваком случају исплативији посао од на пример трансфера Пешића који ће нас коштати 750 хиљада на позицији где смо добро попуњени и где нам он није неопходан. Далеко паметније би било тај новац усмерити на везне играче или штопере где имамо више проблема, него у нападу. Плус што је рецимо Верман шест година млађи фудбалер од Пешића, фудбалер којем ће да расте цена и који ће сигурно да вреди много више у будућности. Време је да мало кренемо да мислимо на све и да престанемо да гомиламо неке позиције скупим инвестицијама, а за које је питање да ли ће да се исплате, док на неким другим имамо озбиљан мањак квалитета.

Следе снимци различитих ситуација, не класични монтирани снимци најбољих потеза, већ реални приказ Верманових квалитета са добрим и лошим потезима у разним ситуацијама.

Разни потези:

Пасови у простор:

Извођење корнера:

Дефанзива:

Шутеви:

Повезане вести

11 comments

Djomla јул 1, 2017 at 17:41

Anis Ben Hatira je dobar igrac(500.000e),ovaj ubija…

Reply
Mare јун 30, 2017 at 21:06

Odlican je jbt ne mogu da verujem da ima samo 18 godina. Ovaj bi bio odlican potez. Bolji vi skauting radite nego ovi u klubu placeni za to.

Reply
dejo јун 30, 2017 at 17:25

Sjajan odabir igraca za Crvenu Zvezdu autori MCZ samo bi trebali da ubijedite sve koji se nalaze bilo da je u pitanju uprava Crvene Zvezde ,sportski direktor Crvene Zvezde ili trener Crvene Zvezde nadam se da ce neko od njih vidjet ove vase odlicne predloge za igrace Crvene Zvezde ps uglavnom moju punu podrsku imate autori sajta MCZ

Reply
CZBG јун 30, 2017 at 16:47

https://www.transfermarkt.de/gianluca-gaudino/profil/spieler/195051 Kijevo ga uzeo za samo 50 hiljada :sok: :facepalm:

Reply
Вукан јун 30, 2017 at 15:19

Свака част људи! Ово се зове скаутинг млад играч, непознат, а одличан. Много ми се овај допада погледао сам све снимке које сте ставили мали ће бити играчина! Упоредим њега са Доналдом и Ле Талеком мали је измислио фудбал за њих. Какве дечко пасове шаље ови за 3 живота не би могли. Оваке ми играче треба да доводимо младе и талентоване, да се манимо прецењених маторих странаца које неће нико. Још да вас из клуба послушају, где би нам крај био. Нажалост неће већ ће довести неку своју комбинацију да се сви лепо растле. Уништише нам клуб!

Reply
kastiljo јун 30, 2017 at 18:39

Bas htedoh sad da ga uporedim sa Donaldom…Ama bas nikakva razlika,jos je pritom Donald fizicki dominantniji.Mozda je ovaj za nijansu spretniji i okretniji,ali nista specijalno.Igrac u rangu Donalda bez daljeg.

Reply
kastiljo јун 30, 2017 at 18:42

Jedina osetnija prednost u odnosu na Donalda je to sto je 10 godina mladji,ali bolje te pare koje bi dali za otkup,jer mu ugovor traje do 2020 godine,i za platu,ulozimo u razvoj nasih klinaca na toj poziciji.Imamo tu Racica,Nikolica,bracu Ilic.

Reply
Вукан јун 30, 2017 at 19:47

Само што овај момак има 18, Доналд 28 година и већ сада није ништа лошији од Доналда, а има већ сада пас какав Доналд није никада имао, бољи прекид, у осталим сегментима ништа лошији. Па ти сада замисли уз још мало искуства како ће овај дечкић да игра, колико видим у тексту он је тек одиграо прву сениорску сезону, а на овим снимцима изгледа одлично. Треба улагати и у нашу децу, али треба купити и ове стране таленте који могу да се доведу. Доводити таленте, а не неке преплаћене маторце који само код нас могу да играју па ни овде не покажу ништа посебно.

Reply
kastiljo јун 30, 2017 at 20:57

A gde ces sa svim tim silnim strancima? Jel mislis da ce ovaj da ti dodje da bi igrao za omladince? Budimo malo racionalni,veliko je pitanje koliko bi ovaj napredovao kod nas a vec imamo klince koji su vrlo slicnog kvaliteta i znatno jeftiniji.Ne moze me niko ubediti da je nesto specijalno bolji od bilo kog od klinaca koje sam gore naveo.
Jos jednom da istaknem,mi nismo ni Porto ni Benfika da mozemo sebi da priustimo skupe strane klince.Od stranaca treba uzimati vec izgradjene igrace,ili ova varijanta sa B timom u nekim sretnijim vremenima.
Totalno bi bilo nerezonski dovesti ovog igraca.

Reply
Вукан јун 30, 2017 at 21:04

Којим бре силним странцима? Све ће то да оде и треба да оду јер везе немају ко зна чије су то комбинације. Остаће Рикардинјо и Боаћи.Овај момак би био најрезонскији потез икада и овакве играче ми треба да доводимо не испушене муштикле какве иначе доводимо. Читам свет доводи младе играче и гура младе једино се ми правимо паметни.

kastiljo јул 1, 2017 at 13:10

Covece da dovedes klinca stranca od 18 godina,kome je ovo prva seniorska sezona je totalno nerezonski potez.Limit stranaca je 4,i opet ponavljam da mi nismo Porto da mozemo da natrpavamo koga stignemo,bas zbog tog limita stranaca,koji je sam po sebi presmesan,ali to nije tema.Mnogo je boljih predloga bilo ovde za strance i to na njegovoj poziciji,tako da dovesti klinca od 18 godina da igra na mozda najbitnijoj poziciji u fudbalu,a pritom na istoj imamo jos 4 igraca iz skole,koja pritom vaze za nase najtalentovanije klince,je totalni apsurd.Bio je predlagan ovde onaj francuz i italijan cini mi se,obojica bi bila bolja opcija od ovog momka.

Leave a Comment