Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеТрансфериФудбал

Скаутирамо за летњи прелазни рок: Кристијан Батокио (ВИДЕО)

Годиште : 10.02.1992.
Позиција : централни везни
Висина : 177цм
Држављанство : Италија, Аргентина
Клуб: Брест 29
Уговор: до 30.06.2017.

Кристијан је толико жељени „бокс ту бокс“ играч, који има потребне квалитете за црвено-бели дрес. Физички је увек добро припремљен, доста се креће по терену и покрива велики део истог и доста се троши играјући у оба правца. Пошто је пореклом из Аргентине, а знамо да је код њих техника неизоставнио део, Кристијан може подједнако добро да игра неколико улога. Да ли је у питању позиција централног везисте задуженог за креацију из дубине, или је у питању позиција на којој игра Канга – њему је то практично свеједно, врло добро покрива обе позиције.

Има квалитетне пасове, дуге лопте, као и сасвим коректан преглед игре. Контрола лопте је на високом нивоу, као и пријем. У каријери је до сада играо и на позицији задњег везног где је показао да може и дефанзивне задатке да одради коректно. Зна добро да се позиционира испред играча са лоптом, да чита игру, затим да спречава контра нападе и да уклиза правовремено и стартови су му сасвим солидни. Шут са дистанце солидан.

Што се тиче мана, за наше услове их и нема толико, бар не неких баш изражених.

Удинезе га је покупио као клинца и послао у њихов омладински тим. Затим је у једном краћем периоду био и међу сениорима. Наступао је на три утакмице у Лиги Европе. Играо је и пар утакмица у Серији А. Касније је прекомандован опет у омладинце, а након тога је отишао у серију Б и тамо је одиграо преко 30 утакмица. Скаути енглеског Вотфорда су видели његове добре партије у другој лиги Италије и ангажовали га. За њих је наступао на 66 утакмица, постигао 7 голова и уписао 5 асистенција. Међутим, креће његов пад каријере, па је прешао у екипу француског друголигаша Бреста, где наступа до сада на 70 утакмица и постиже 12 голова и 8 асистенција.

2011 и 2012 год. је наступао и за омладинске репрезентације Италије. Сакупио је око 30-ак утакмица у тим селекцијама.

Уговор са Брестом му истиче у јуну и с обзиром да му је каријера у паду мислимо да је реална опција. А по квалитетима смо сигурни да би представљао појачање за нас.

Повезане вести

6 comments

Sale јун 18, 2017 at 15:12

Dobar, stvaro se do sada predstavili sjajne igrače. Samo bojim se da ce ovi iz kluba opet da dovode neke menadzerske vezare. Da vas poslusaju mnogo bolje bi bilo! Samo vi dišete za Zvezdu, oni dišu za svoj džep.

Reply
Delija zauvek јун 18, 2017 at 13:53

Dejo zasto u svakom komrntaru po 10 puta spominjes ime kluba????A sto se tice ovog igraca super.Jos samo da dovedemo onog Vukotica i njrga a prodamo strance i to je to.

Reply
dejo јун 18, 2017 at 11:56

E ovako ja sam da samo od sadasnjih stranaca ostane Boaci a sto se ovog tice stranca ubijedite upravu Crvene Zvezde da ga dovede jer bi mogao da se bas isplati Crvenoj Zvezdi samo napred autori sajta MCZ trazite stopere sada za Crvenu Zvezdu jer su joj potrebni itekako

Reply
Delija zauvek јун 18, 2017 at 09:17

Konačno nekog u vezni red, još samo da nađete defanzivca i biće super. Probajte da forsirate mlade zvezdine igrače a ne samo da dovodite strance!?

Reply
aleksandar јун 17, 2017 at 21:48

Ne bih imao nista protiv da dodje, zanimljiv igrac.

Reply
DELIJA јун 17, 2017 at 21:36

Sve je to lepo ali koliko cemo imati stranaca ako i ovog dovodemo-sigurno preko 4!

Reply

Leave a Comment