Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаМлађе категоријеНајновије

Звездина светла будућност

Меч Црвена звезда мтс – Мега Лекс имао је предивну увертиру. На паркет дворане “Александар Николић“ изашли су јуниори и кадети женске и мушке селекције црвено-белих који су пред Звездину публику донели освојене трофеје.

Први полуфинални меч плејоф серије Моззарт Суперлиге Србије између Црвене звезде мтс и Мега Лекса имао је предивну увертиру. Наиме, на паркет дворане “Александар Николић“ изашли су чланови млађих секција Црвене звезде мтс. Јуниори и јуниорке, кадети и кадеткиње изашли су поносно пред Звездине навијаче, а како и не би када су са собом понели четири трофеја!

Потврда изванредног рада са млађим категоријама у клубу са Малог Калемегдана стигла је и ове сезоне. Кадети и кадеткиње, јуниори и јуниорке потврдили су чињеницу да се у Звезди најбоље ради са младим играчима.

Подсећамо, на четири завршна турнира у поменутим категоријама млади кошаркаши и кошаркашице су потврдили доминацију на територији Србије. Кадеткиње су у финалу савладале ЖКК Радивој Кораћ резултатом 60:52 и пети пут узастопно дошле до трофеја. Црвено-беле јуниорке су одбраниле трофеј првака Србије силовитим наступом на завршном турниру у Краљеву где су у финалу савладале новосадски ЖКА резултатом 85:42.

Кадети и јуниори су имали далеко већи изазов, али су и они успешно преброђени. На завршном турниру у Димитровграду кадети Црвене звезде мтс одиграли су веома узбудљив меч против Мега Бемакса у финалу и славили резултатом 69:66. Недуго потом јуниори су на завршном турниру у Железнику потврдили да су најбољи у Србији. Противник је и њима била селекција Меге, али је Звезда поново била боља. Славила је резултатом 74:68 и подигла пехар намењен јуниорском прваку Србије.

С тога, представљање Звездине светле будућности, може се рећи већ традиционално, са поносом је обављено у дворани “Александар Николић“. Наследници првотимаца који су наставили да ређају победе и у Моцарт Суперлиги Србије отпоздравили су Звездиној публици којој ће неки од њих засигурно постати миљеници и наставити путем Марка Гудурића или Борише Симанића који су се у млађим категоријама црвено-белих наосвајали трофеја и онда традицију пренели на први тим. Први у реду су свакако Звездини јуниори који су изашли на паркет “храма кошарке“ у специјално дизајнираним мајицама “Champions“.

Најбољи доказ да се КК Црвена звезда мтс не задовољава постојећим успесима и да стално размишља о даљој перспективи је и покренута акција “Звездин јун за будућност“. Наиме, Звезда у јуну организује већи број акција којим би ојачала свој систем млађих категорија који годинама већ даје резултате кроз производњу играча за сениорски тим, али и доноси бројне титуле у млађим селекцијама и код девојчица и код дечака.

Поред традиционалног кампа који ће и овог лета у 4 смене у Врњачкој Бањи и на Златибору окупити велики број полазника који се и даље пријављују за ову акцију, током јуна наш клуб организоваће на теренима КК Црвена звезда на Малом Калемегдану и акције „Звездина радионица“ и „Oтворена врата“. Више о томе можете пронаћи овде.

Такође, позивамо вас да погледате и промотивни видео који садржи све потребне информације

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

dejo јун 8, 2017 at 14:00

Sve cestitke mladjim selekcijama u obije konkurencije u kosarci Crvene Zvezde sto se uprave KK Crvena Zvezda imaju moju punu podrsku u svemu

Reply

Leave a Comment