Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Мијаиловић и Савић близу повратка, жеље и Родић и Чаушић

Срђан Мијаиловић близу је повратка у Црвену звезду, а близу његовог пута је још једно Звездино дете, Вујадин Савић. Жеље су и леви бек Милан Родић, као и Горан Чаушић.

Срђан Мијаиловић је јуче на „Маракани“ разговарао са Звезданом Терзићем око повратка након четири године. „Мићко“ није слободан у избору нове средине, зимус је комплетирао трансфер у Крила Совјетов на три године из турског Кајзерија. Откупна клаузула је 500.000 евра, обештећење које је у овом тренутку велико за Звезду, али клуб из Самаре је испао из Премијер лиге Русије што отвара могућност за договор.

Мићко је дебитовао у Црвеној звезди код легенде Црвене звезде, Роберта Просинечког.

Владан Милојевић је тренирао Мијаиловића у омладинској селекцији, када су постали шампиони Србије 2011.године.

Из Самаре за Београд би могао и леви бек, Милан Родић, дугогодишња жеља Црвене звезде. Некадашњи млади репрезентативац је тема у Љутице Богдана у неколико претходних прелазних рокова, али док је био члан Зенита то се није обистинило. Остала му је још једна година у уговору, али због испадања Крила Совјетов, реалније је да добије одрешене руке око избора нове средине.

Вујадин Савић и његова жеља око повратка нису спорни, као ни актуелна жеља Звездиних челника да му се пружи нова прилика у Звезди. Савић није био на завршним преговорима на Маракани, али је слободан у избору нове средине, и не постоји препрека око његовог трансфера, који се ускоро очекује.

Још један бивши изданак Звездине школе је актуелан. У питању је Горан Чаушић, како наводи ТВ Аренаспорт. Успостављени су контакти за везистом који је протеклу сезону играо за Осасуну, а наредни дани ће донети расплет око његовог могућег доласка.

Свакако је занимљиво место десно бека, које је упражњено јер је Марку Петковићу истекао уговор. Филип Стојковић је слободан играч, добио је папире од Минхена 1860, који је недавно избачен у пети ранг такмичења фудбала у Немачкој. Стојковић је такође члан генерације 1993. Црвене звезде, а био је капитен Чукаричког и усталио се код Владана Милојевића.

Стојковић и Чаушић су 2009.године потписали професионалне уговоре са Црвеном звездом, истог дана стипендијски уговор потписао је Срђан Мијаиловић, на опроштајној конференцији за медије Ненада Милијаша, који је прелазио у Вулверхемптон. Велика је вероватноћа да би сви они заједно наредне сезоне били поново на Маракани, осам година касније.

„Шушка“ се још око неких имена на Маракани, чека расплет око Боаћија, али за сада су Мијаиловић и Савић најближи повратку кући.

Повезане вести

12 comments

Dejan јун 7, 2017 at 14:40

Ovi ne mogu vise da postignu neki rezultat i da se nametnu ni u FK Grblju!

Reply
dejo јун 7, 2017 at 14:39

Evo predloga za stoperski tandem Crvene Zvezde Ninkov i Maslac a sto se tice ostalih pozicija na desnom beku treba pruzit sansu Viveirosu na lijevom Milosevicu vratit Babunskog da igra na poziciju Kange a njega prodat ako moze ili da se zahavale na saradnji sa Kangom a i bolji je igrac Babunski nego Kanga

Reply
Dejan јун 7, 2017 at 14:33

Samo me interesuje sta ce nam ovi vec isluzeni igraci koji nigde nisu ostavili zapazeniji trag.

Reply
Maksa јун 7, 2017 at 13:25

Ovo mi se svidja konacno smo prestali da tragamo za tim strancima, koji su se ove sezone ispostavili kao greska, i poceli da trazimo nase domace igrace koji znaju dobro sta predstavlja igranje u zvezdi. Mijailovica i Stojkovica se secam iz njihovog prvog boravka u Zvezdi a i Stojkovica koji je bio odlican u Cukarickom i smatram da bi ovi igraci mogli da poboljsaju odbranu. Savica i Causica nesto manje kao kroz maglu, ali bez obzira svi su dobro dosli samo da podmladimo malo tu odbranu i unesemo malo zivosti i mislim da bi rad sa trenerom mogao dosta da doprinese igri. Asad treba gledati kako se otarasiti stranaca ! Em su skupi em nista posebno da prikazu na terenu.

Reply
Goja јун 7, 2017 at 11:34

A, standardno, kad nemaju gde, vraćaju sve u Zvezdu! A kada su odlazilo guzicom za parama, tad klub više nije bio bitan! NE MOŽE!!!

Reply
Backo јун 7, 2017 at 13:52

Ko tebe sta pita?!

Reply
oknarb јун 7, 2017 at 11:24

1oo пута поновићу да доведете алексу вукановића уз митка иванића.звезда мора играти брзо

Reply
marshal505 јун 7, 2017 at 09:48

konacno se neko prisjetio da treba pojacat odbranu posle ove pleade napadaca
dobri igraci mada ima iz nase lige dobrix stopera planic maslac maras tako mozda su jeftinija resenja . Herceg Novi

Reply
Gogi јун 7, 2017 at 07:57

Dobri fudbaleri Micko je i pre kidao za nas dres,Rodic dobar,Causic isto,Stojkovic tata mata za sadasnje bekove…Svidja mi se ovo sastaviti tim od nekoliko bivsih Zvezdinih fudbalera koji su Zvezdina deca i nisu puno stari a nakupili su iskustva igrajuci vani+dodati im nekoliko dobrih stranaca i nekoliko dobrih igraca iz nase lige koji takodje imaju iskustvo a nisu puno stari+forsirati uz njih neke mladje igrace Zvezdinu decu…Da budu igraci izmedju 17-18 godina i 26-27 godina i moze se lepo posle zaraditi na njima,2-3 takve sezone bi nas iscupale iz dugova a onda napraviti strasan tim i neka Evropa ponovo drhti pred nama kao pre,napred Zvezda!

Reply
pera јун 7, 2017 at 06:28

Svi pomenuti igrači su dobrodošli. Tu treba pomenuti i Radonjića koji bi konačno bio taj drugi probojan špic. Obaveza kluba je da se ratosilja penzionera i to svih i stranaca kojima klub ništa ne znači zato su i odigrali tako kako su odigrali u finišu prvenstva. Što se uspe prodati to je bolje za klub. Milojević mora da stavi glavni akcenat na fizičku pripremu tima i to ne po starom modelu samo na pripremama već na stalnom unapredjenju fizikalija tako će vrlo brzo doći do izražaja talenat mladih igrača. Ako su spremni da to prihvate kao princip imaćemo sigurno dobru igru. U Srbiji se zaboravilo da samo oni koji ulože najviše u svoje karijere dobijaju kao nagradu velike angažmane. Grof je toliko bio tvrdoglav da mu kondicioni trener i nije trebao. Zato smo i prošli prošle sezone tako kako smo i prošli.

Reply
czovac јун 7, 2017 at 02:38

Golman: Manojlovic/Kahriman/Vicic (Stankovic)
D.bek- Stojkovic/ Viveiros (Mijailovic Marko)
L.bek- Rodic/ Ristic (p) Milosevic/ (Andjelkovic**/Ibanjez*)
Stoperi- Frimpong/Savic/ stranac/ Stojanovic (Lukovic**)
————————————————————–
Zadnji vezni: Micko/ Racic/ Donald (p)/ LeTalek (p)
Centralni vezni: Kanga (p), Lukovic/ Causic/ Milijas** + Auco ,Nikolic
Krila: Plavsic / Srnic (p) / Milic / Ruiz (p)/ Jovovic + Adzic (Senic)
——————————————————
Napad: Boaci/ Vujaklija/Vucicevic/ Pankov / + Romanic,Joveljic

(p)- ako moze da se proda, neka se proda
*Pozajmica
** moguca penzija
AKO DODJE

Reply
Srki Plavsic Fp јун 7, 2017 at 01:02

Ijao samo nemojte levi bek to znaci da Srki moze da ode…

Reply

Leave a Comment