Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездине легендеКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Срећан рођендан, Џајо!

Трећа Звездина звезда Драган Џајић напунио је данас 71 годину!

Управо тим поводом, данас је у клупским просторијама организована мала свечаност. Почасни председник Црвене звезде частио је пријатеље и колеге тортом и захвалио се свима који су дошли да обележе овај дан.

У име Црвене звезде Драгану Џајићу је све најлепше пожелео председник клуба Светозар Мијаиловић.

— Толико година си у Црвеној звезди чију си ти историју обележио. Желим ти да останеш увек то што си био Црвеној звезди и да останеш вечито млад, а ова једанаестица ће те увек подсећати на најлепше тренутке у Црвеној звезди. Да нам још дуго живиш!

Драган Џајић се свима захвалио на пажњи.

— Необично се пријатно осећам што сте данас овде са мном, уз једно скромно послужење. Дуго сам овде, али овако лепи тренуци не могу да се забораве. Ово што сте ви мени пожелели желим и ја вама. Желим да ови много млађи од мене доживе много више година него што ћу ја, и надам се да ће наредни рођендани овом клубу донети још више славља и весеља.

Драган Џајић је у Црвену звезду дошао као петнаестогодишњак, након маестрално одиграног јуниорског турнира у Ваљеву где су га запазили „ловци на таленте“ највећих клубова. По преласку у Београд, Џајићу је требало само шест месеци да заслужи позив у сениорски тим, а као важан историјски податак остаће чињеница да је тадашњи тренер Миша Павић „велемајстору“ указао шансу 8. јуна 1963. године у утакмици са подгоричком Будућношћу.

Прву титулу у црвено-белом дресу освојио је у наредној сезони 1964. године, а остаће упамћен и као предводник генерације која је прва у историји забележила хет-трик у тадашњој лиги Екс Југославије. Петим насловом првака окитио се 1973, а уз то је и четири пута подизао пехар намењен освајачу националног купа. Статистика каже да је забележио рекордних 590 мечева у Звездином дресу и постигао 287 голова.

Након више него успешне играчке каријере Џаја је на предлог руководства Црвене звезде 1979. године, сео у фотељу техничког директора. Дванаест година касније освајањем титуле првака Европе и света, заједно са својим сарадницима, Драган Џајић, исписао је најлепшу страницу у историји српског клупског фудбала. Осим места техничког директора велемајстор дриблинга је од 1998. године, обављао у два мандата и функцију председника клуба.

Срећан рођендан, Џајо!

Повезане вести

6 comments

krvavi zvezdas-DE мај 30, 2017 at 20:09

ziv nam bio legendo jos dugo godina…jesi po malo kraduckao ali si nam vise dao..s tobom je zvreda bila zvezda..mozda bi trebalo jos jednom s tobom pokusati na celo kluba

Reply
Vuja NBG мај 30, 2017 at 16:40

HBD

Reply
dejo мај 30, 2017 at 15:50

Srecan rodjendan Dzajicu pa da ubijedis Terzica da otidje iz Crvene Zvezde a da popricas sa presednikom Srbije da dovede komaniju stranu da kupi Crvenu Zvezdu naprimjer ili Kineze ili sejik

Reply
Timotije мај 30, 2017 at 19:33

Е ти си Дејо „легенда“.
Пусти човека да прослави рођендан!
Али ти стварно не знаш ништа друго осим приватизације.
Ето, сви мисле о Звезди и она је приоритет у животу сваког становника Србије.
Теби стварно не вреди ништа понављати – ОКАНИ СЕ приватизације.
Зар стварно мислиш да су Руси или Кинези будале. Па Звезда ниједног играча не може да прода за милион евра, а да прода клуб?!
Овакву Звезду неће нико џаба!

Reply
dejo мај 31, 2017 at 01:53

Timotije mozda ne bi trebalo ni pokusati sta ti mislis za Privatizaciju ,samo cu ti rec nesto da ne bi se radilo to sto se radi vjerujem u Crvenoj Zvezdi pa ne bi se prodavali olako igraci u Crvenoj Zvezdi tipa Grujic koji je mogao jos da ostane u Crvenoj Zvezdi jer ne igra u Liverpulu

Reply
Timotije мај 31, 2017 at 22:54

Sad si dokazao da ništa ne znaš šta se dešava u Zvezdi. Grujić je najskuplje prodat što se moglo. I previše se para dobilo za njega. Da nije on prodat Zvezda do sad ne bi ni postojala, zapravo ne bi preživela.. Ne bi mogla plati Licenca za Evropska takmičenja i ne bi se mogli isplatiti igrači koji su nas o jadu tabavili. U sve se petljaš, ali ne znaš ti ništa o Zvezdi. Kako ne možeš da zapamtiš – ZVEZDU neće niko ni džaba! ZAPAMTI TO!

Reply

Leave a Comment