Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоЏудо

Звездини сениори најбољи, Милан Бунчић најуспешнији такмичар

Још један одличан викенд за Звездине џудисте. Првенство Србије за сениоре протекло је у знаку црвено-белог тима. Са четири златне и четири бронзане медаље Црвена звезда је најуспешнији клуб најјачег домаћег индивидуалног такмичења.

Иако су на татами Спортског центра Миленијум у Вршцу Звездини џудисти изашли без чак шест стандардних првотимаца Милице Николић, Предрага Николајевића, Милана Николића, Бошка Остојића, Немање Мајдова и Дмитрија Герасименка, црвено-бели су као најбољи у генералном пласману још једном показали зашто су лидери.

Чак четири златне медаље освојено је на Првенству Србије за сениоре у Вршцу, Светлана Дакић (до 63 кг), браћа Страхиња (до 66 кг) и Милан Бунчић (до 73 кг) и Стефан Мајдов (до 81 кг) обрадовали су све навијаче нашег клуба. Бронзаним одличјима окитили су се Катарина Денић (до 70 кг), Марко Сарић (до 66 кг), Милош Мандић (до 100 кг) и Александар Крсмановић (преко 100 кг). Божидар Божинић и Светозар Стајковац (оба преко 100 кг) били су на корак од медаље и остварили пласман на пето место. Идентичан резултат на сениорском првенству државе остварила је Ивана Павловић (до 52 кг).

Звање најуспешнијег такмичара ове сезоне отишло је такође у руке нашег првотимца, Милана Бунчића. У конкуренцији до 73 килограма Бунчић је освојио је златно одличје, али је и бриљантним победама заслужио ласкаво звање најбољег. У великом финалу Милан Бунчић савладао је одличног џудисту, Љубишу Ковачевића, члана Славије из Новог Сада.

Очекивао сам добар резултат у Вршцу, али ово је заиста одличан успех. Све се поклопило, мој брат Страхиња је освојио злато до 66 килограма, а ја сам му се придружио и тако смо нашој породици и Црвеној звезди донели два злата. Уз шампионско звање добио сам и ласкаво признање за најбољег такмичара што је свакако дан за памћење. Сада се окрећем јуниорском међународном програму и надам се да ћу и у периоду који је пред нама наставити са одличним резултатима – истакао је Милан Бунчић, најбољи такмичар Првенства Србије за сениоре за 2017.

Златом у Вршцу обрадовала нас је и наша Светлана Дакић. У конкуренцији до 63 килограма Дакићева је била неприкосновена. У борби за најсјајније одличје Светлана Дакић савладала је трофејну џудисткињу, Јовану Обрадовић такмичарку ОЏК Београда.

Пресрећна сам јер сам за противнице заиста имала одличне такмичарке. Неке од њих до сада нисам победјивала али сада је то прошлост. Много сам радила и припремала се за ово такмичење. Уверена сам да је ово тек почетак – рекла је кроз осмех Светлана Дакић.

У Вршцу је бриљирао и најстарији Бунчић. Страхиња Бунчић је од првог меча показао да је на Првенство Србије дошао по шампионску титулу.

Сениорска златна медаља, одличан осећај. Једнако сам срећан као и када сам се као кадет позлатио европским одличјем. Пресрећан сам јер је данас и мој брат Милан освојио злато у конкуренцији до 73 килограма што ме посебно чини срећним – истакао је Страхиња Бунчић.

За четврто злато побринуо се одлични Стефан Мајдов у конкуренцији до 81 килограма. У борби која је одређивала шампиона наш Стефан Мајдов је победио одличног и искусног борца члана Партизана из Београда, Уроша Ненковића.

Одлично се осећам јер сам испунио зацртано. Посебно ми је драго јер сам освојио злато на дан рођендана мог оца и тренера Љубише Мајдова. Мој брат Немања је до сада три пута у низу освојио злато у конкуренцији сениора, а мени је драго да сам ове сезоне и ја наставио са врхунским достигнућима, тако да је ово четврта година да је злато у нашој кући – рекао је Стефан Мајдов.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment