Moja Crvena Zvezda
ВажноКуп СрбијеНајновијеФудбал

Бошко Ђуровски зна како у финалима

Статистика Бошка Ђуровског када су финалне утакмице Купа у питању охрабрује пред сутрашњи мегдан вечитих ривала.

Већина навијача Црвене звезде сећа се 2007. године и финалне утакмице Купа Србије у којој је Црвена звезда савладала Војводину головима Огњена Коромана и Душана Ђокића. Био је то први званични Куп Србије, и част да га освоји имала је Црвена звезда коју је са клупе предводио Бошко Ђуровски.

Међутим, Ђуровски је и као играч Црвене звезде имао много успеха у финалима. У првом покушају, додуше, није успео да се домогне пехара јер је 1980. године бољи од Црвене звезде био Динамо. Две године касније, Црвена звезда се Загрепчанима реванширала и у финалу славила, а стандардни члан прве поставе тада је био и Бошко Ђуровски. И други пехар Купа као фудбалер, Бошко Ђуровски освојио је после победе над Динамом 1985. године.

Да је Ђуровски права Звездина талија, показује и податак да га 1984. године није било у саставу Црвене звезде у финалу Купа против сплитског Хајдука, и црвено-бели нису успели да се домогну трофеја.

Звездин тренер ће сутра имати прилику да задржи стопостотан учинак као шеф стручног штаба, и освоји 25. трофеј Купа.

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

dejo мај 27, 2017 at 13:12

Iako sam pisao sastav Crvene Zvezde protiv Partizana nadam se da ce trener Crvene Zvezde konacno dobit utakmicu protiv Partizana jos ce mi bit milije na terenu Partizana ,nadam se da ce nac trener Crvene Zvezde Djurovski pravu pobjednicku kombinaciju protiv Partizana

Reply
Verni do groba.Br.Cg. мај 26, 2017 at 23:33

IDEMO BOSKO….VODI U POBJEDU….

Reply
Sambadi мај 27, 2017 at 09:26

Mozemo pobediti samo ako se zabunkerisemo. Iskreno bih voleo da smo ispali u 1/2f nego da nas otresu i uzmu duplu krunu preko nase kicme. Mislim da ce ovo biti sezona u kojoj smo najvise izgubili ikada. Od glavnog kandidata za duplu krunu do…. Koliko god mi je tesko da priznam, ne verujem da nasi mogu da urade nesto danas. Daj Boze da gresim. Ej od Djurdjevica napravili Ronalda, decko ne zna igraca da prodje. Tacna igrac… Trpimo grobarsko likovanje, a svi znamo da je utakmica protiv Vozdovca PRODATA!!! Onakvo nezalaganje u odlucujucoj utakmici nikad nisam video. Posle ovog raspada Evropu mozemo da zaboravimo. Ekipa se raspada.

Reply

Leave a Comment