Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћи шампионатФудбал

Ђуровски објаснио рокаду на голу и најавио четири нападача за Ивањицу!

Шеф стручног штаба Црвене звезде Бошко Ђуровски обратио се медијима пред меч са Јавором у Ивањици.

„Наш циљ је познат – морамо да победимо у обе утакмице. Прва препрека је Јавор који прима мало голова на свом терену, али и мало даје. Морамо да наметнемо свој стил, да се боримо, а ја се надам победи“ истакао је шеф струке.

Финале Купа Србије између Црвене звезде и Партизана играће се по свему судећи у главном граду.

„То је логичан след околности. Мислим да би требало у Београду, а не у Новом Саду. Да ли ће на стадиону Партизана или овде, није битно. Ја сам као играч освајао на њиховом стадиону и првенство и Куп. Важно је да сви буду здрави и спремни, а стадион није важан.“

Ђуровски се дотакао и састава екипе за сутрашњи меч.

„Неће бити великих промена у екипи. Можда једна или две… Сви расположени играчи су ту, сем Луке Аџића и Џона Руиза. У Ивањицу идемо са четири нападача. Дакле, идемо да будемо офанзивни. Највише пажње сам у претходним данима посветио дефанзивној фази, да не долази до грешака, јер често правимо грешке у дефанзиви када изгубимо лопту у нападу.“

Што се тензија тиче и наслова у медијима…

„Последњих 10-15 година овде је напета атмосфера. Све је било другачије раније. Ово су неке нове методе комуникација и то није добро за наш фудбал. Чим видим бомбастичне наслове у новинама, ја избегнем да читам, јер ми поремети концентрацију. Нећу да улазим у анализу тога, јер мислим да су то непотребна превирања.“

Ђуровски је објансио и рокаду на клупи.

„Мислим да је то логичан след околности. Размишљајући о позицији голмана и Манојловићу, који је веома млад голман и има врхунске квалитете, у разговору са тренером Максимовићем хтео сам да га на неки начин спасем. Мислим да је ово моменат. То је велики голман, али је ушао у неку психолошку ситуацију где би још један гол, у којо би се сумњало да је његова кривица, могао да буде катастрофалан по њега“, рекао је Ђуровски и наставио:

„У овој ситуацији је најважније да њега спасемо јер је он будућност Црвене звезде. Манојло је прихватио то феноменално и овом приликом му честитам, кажем: ‘Свака част’. Јер се тако ствара будући голман Црвене звезде. У супротном случају, не дај Боже, можда би већ био изгубљен за клуб и његова каријера би можда била другачија. Овако мислим да смо помогли, како њему, тако и Црвеној звезди.“

Повезане вести

24 comments

ReD мај 17, 2017 at 20:20

TERZICU MARS IZ ZVEZDE

Reply
kastiljo мај 16, 2017 at 21:10

http://redstarbelgrade.info/rsb/feljton/10590-ko-su-pipci-crno-bele-hobotnice.html napokon jedan preozbiljan tekst na ovu temu…nadam se da ce se uci u pricu sto je detaljnije moguce….

Reply
LA[K]I мај 16, 2017 at 23:14

Nazalost brate to objavi samo RSB. Procitam danas tekst „SPREMA SE NAMESTALJKA: Partizan gubi u Nisu 99%, Zvezda dobija u Ivanjici“ i prosto se zaprepastim dokle idu granice retardizma iz uprave Partizana koja je narucila taj tekst. Svaki poraz Partizana je namestaljka, svaka pobeda Zvezde je namestaljka i time nas bombarduju! Treba i uprava FKCZ da ovaj tekst RSB-a objavi u saopstenju i da upozna javnost sa obmanama laznih novinara.

Reply
kastiljo мај 17, 2017 at 11:50

Treba povuci neki drastican potez,inace ce se ova bolest prosiriti. Zasto da ne i da se napravi “ crna lista “ novinara,koji vise nisu dobrodosli na konferencije i slicne dogadjaje,sa se za svaku klevetu popije jedna ozbiljna tuzba…. Bolesna je to mrznja,ko zna sta su u stanju sve da napisu,nije naziv „sedma sila“ dodeljen tek tako.

Reply
LA[K]I мај 17, 2017 at 15:37

Ostao sam u soku kada sam taj tekst procitao. To mi daje doznanje da Partizan nije uspeo da namesti utakmicu i da ce se igrati „fer“ fudbal za razliku od njihovih predhodnih utakmica. Nebi me cudilo da nas jos neki mediji danas izbombarduju slicnim tekstovima. Apsolutno se slazem za crnu listu. Treba i reci da se nas klub ogradjuje od svih tekstova koje ti novinari napisu. Uzdam se u Radnicki veceras i nadam se da ce stoka da pocrka od kompleksa ako se vratimo na prvo mesto :).

Reply
kastiljo мај 17, 2017 at 17:24

Voleo bih da pojedem svoje reci ali gotovo sam 100% siguran da partizan veceras glat pobedjuje radnicki…Ono sto je katastrofalno je sto mi moramo da se uzdamo u neki prosecni srpski klub ciji ce igraci vrlo verovatno podleci pritiscima,jer da znaju da igraju pod pritiskom igrali bi svi u zvezdi ili partizanu…S titulom sam se vec pomirio,ono sto me “plasi“ je ovakvo stanje u medijima,jer se zna da ako novine mogu da te vinu u nebesa jos lakse mogu da te pokopaju…Jedan naslov ili tekst je dosta.
Njihovoj bolesti leka nema,moramo to mi zvezdasi da osvestimo kod sebe,njihova mrznja je ogromna,a covek koji mrzi spreman je na svasta…Brine nedostatak reakcije,prave reakcije zvezdaske javnosti na ove skandalozne naslove i vise nego ocigledno vec unapred iskrojene tekstove i komentare,klub mora da istupi i ako nista drugo pozove crveno beli deo srbije na apsolutni bojkot pomenutih novinara i medija,na ignorisanje komentara napacenih grobara jer odgovor,ako je pravi,nece biti objavljen to je ono sto je cinjenica,vec dokazana. Meni licno su na zurnalu npr.objavljivali komentare posle 3 dana kad vest odavno zastari i kad vise niko istu ne posecuje,a u slucajevima kad mondo par puta objavi komentar u nekom razumnom roku odgovori grobara,i to oni najprljaviji stizu u roku od 2 minuta….Pametnom dosta.Onome ko poznaje barem malo istoriju je jasno kakav ili bolje reci ciji princip se sprovodi.

kastiljo мај 17, 2017 at 12:45

https://www.google.rs/amp/www.espreso.rs/amp/146665/sprema-se-velika-namestaljka-partizan-99-gubi-u-nisu-zvezda-uzima-titulu-video Evo tog teksta. Vec se priprema atmosfera da partizan jednostavno ne sme da izgubi… Zamisli koje ponizavanje Zvezde kad se kaze „ako se ovo obistini bice to veliki udarac za nas fudbal“ !!! Dakle ako partizan,koji pritom nije porazen 35 utakmica,izgubi svetu dolazi kraj,takodje i ako Zvezda pobedi Javor…. Gde su saopstenja i reakcije kluba na ove stvari?!

Reply
dobro obavesten мај 16, 2017 at 19:17

zvezda dobija u ivanjici, to je vec reseno. na zalost i franjevci su zatvorili utakmicu u nisu, to jest bice nereseno jer tako svima odgovara. terzic mora da ide jer tako zeli kokeza a sve dok ne ode, titulu necemo videti. licni interesi

Reply
Pedja мај 16, 2017 at 18:32

Kao prvo nije problem u golmanu vec u treneru istih, Zvezda dugo nije izbacila kvalitetnog golmana a ove koje dovedemo vrlo brzo upropastimo… tako da je suvisno pricati o Maksi. Sto se igraca tice slazem se da pojedini treba da se penzionisu (Lukovic, Sikimic, Andjelkovic…) ali mislim da vecina gresi sto proziva Kangu, on je definitivno igrac koji moze da napravi razliku kod nas, isto kao i Donald, problem je samo u kondiciji, Bozovic ih je sve upropastio jer ozbiljnije kondicione treninge imaju pojedini zonasi, mislim da bi sa Radakovicem moglo dosta toga da se promeni, setite se samo kako su nam igraci bili spremni dok je Robi bio trener, moguce je da igrac ima znanje ali da usled nedostatka fizicke spreme ne moze to da pokaze nego srlja iz greske u gresku, ja mislim da je kod nas bas to slucaj.

Reply
dejo мај 16, 2017 at 15:45

Treneru Crvene Zvezde Djurovski pocni sa dva napadaca protiv Javora u Ivanjici tamo na njihovom terenu

Reply
zofI ča grebo мај 16, 2017 at 15:43

Po meni Maksimovićev rad sa golmanima loš.Mislim za je zreo za smenu.Đurovsi bi trebao da bude hrabriji.Sve dok su u 11 Telek Luković Kanga nema boljitka.

Reply
Hadži Dragan мај 16, 2017 at 15:20

Tako je,kakvi Kanga,Petković,Luković,Anđelković,penzija.

Reply
maxmasima111 мај 16, 2017 at 15:13

Dejane, nemoj se ljutis ali mnogo glup komentar. I bice da si ti zalutao na vesti ovakvog sadrzaja.

Reply
Dejan мај 17, 2017 at 15:12

Druze, onda mi ne gledamo isti klub, ne pratimo isti sport… a, dodao bih i Andjelkovica, Lukovica i Milijasa…ako nemas nista protiv! Pozdrav! P,S, Bitni su rezultati a ne nase emocije koje nisu sporne.

Reply
Dejan мај 16, 2017 at 14:53

Pocni utakmicu sa mladjim igracima!!! Izostavi Kangu, Ruiza, Le Taleka, Frimponga, Petkovica. Oni su zalutali u ovaj sport!

Reply
LA[K]I мај 16, 2017 at 14:52

Djurosvki treba da ostane trener Zvezde i ubuduce. Vidi se da odlicno sagledava celu situaciju i da je pravi strucnjak za razliku od prethodnika. Jos ako u Ivanjici bude igrao sa dva napadaca to ce zaista biti odlicno.

Reply
Backo мај 16, 2017 at 15:59

Sagledava situaciju kao sav normalan svet, kao svaki objektivni covek koji realno vidi situaciju! A, ne kao neki treneri koji upadnu u raznorazne kombinacije…!

Reply
pera мај 16, 2017 at 17:48

Da mi pre svega rasčistimo neke stvari. Djurovski neće u dva kola osvojiti titulu koju je Grof pre njega upropastio svojim odnosom prema stranim fudbalerima. Ne može se dovesti igrač da ima sigurno mesto u timu niko ako se želi kvalitet ne može pobeći od konkurencije. Dalje šansa mladim igračima se daje na utakmicama kroz ligu i to ne samo dvojici a da držiš u timu likovek oji non stop parave propuste. Luković ne zaslužuje svojom igrom ne odnosom prema Zvezdi da izadje na teren a nikiako da nosi traku kapitena. Čovek odavno ne igra ozbiljan fudbal i on je najveći problem u odbrani. Andjelko se oduvek trudio na terenu i to i sada radi mada takodje nema odbrambene sposobnosti da bi imao sigurno mesto u timu. Fripong nedorečen na početku britak što mi se svidelo ali što je prvenstvo odmicalo bio je sve nesigurniji. Politika kluba mora biti da u narednom prelaznom roku dovede dva mlada halfa koja će dobiti priliku da igraju. Ako može Planić odlično. Boško je previše dobar čovek da bi dobijao bitne utakmice na terenu. Ja dižem obe ruke ako ne može Miroslav Djukić za Pižona. Ljudi mi moramo da imamo bolju struku i trenera koji je idol igračima jer ovi verovatno nikada neće moći da imaju karijeru jednog Pižona. To znači da će ga slušati a to dalje znači da čovek koji tako zna fudbal sigurno može da ih kao igrače unapredi i napravi igru koju mi sada sa Kangom, Latalekom i sadašnjim Donaldom nemamo. Oduvek su tri najbitnija igrača na terenu bili vezni igrači. Ova tri igrača nemaju ideju i kreaciju i nama više nisu potrebni. Da se ja pitam ja bih breme organizacije igre u narednoj sezoni dao klincima Ilić, Račić, Adžić i okretanje igre u formaciju 4 4 2 jer mi ne znamo drugačije da igramo. Ovo zabadanje i gluma bekova po krilu je smešno. Fudbal se igra na svim delovima terena a ne samo sa krila. I kad naprave proboj po krilu imaju samo jednog igrača u sredini koga retko pogadjaju. Podrazujmeva se da vezni red a i ceo tim uvek moraju da istrče više od protivnika.

Reply
LA[K]I мај 16, 2017 at 19:04

Pero apsolutno se slazem. Kazem Djurovski je veliki strucnjak. Naravno da postoje ljudi koji su veci i od njega, ali mislim da i on zna dobro da organizuje tim. Sto se tice nase igre mi igramo 4-2-3-1, ali nas nastup na terenu je kao da igramo 4-4-2. I tako umesto da imamo dva spica mi imamo jednog i naravno da njega ni krilo ni bek ne mogu da pogode izmedju 3-4 igraca koja ga cuvaju. Pritom Kanga, Donald i Le Talek stoje izvan 16 metara tako da u napadu preko krila oni nemaju nikakvu funkciju u igri ekipe. Da skratim mi smo u svakom nasem napadu oslabljeni za 2 (u neskim situacijama i 3) igraca. Mi 4-2-3-1 moramo da igramo jer u protivnom jedan od trojice gore nabrojanih leti iz tima. Po ovoj formaciji to bi bio Kanga, a to neide uz njegov ugovor po kome mora da igra, a sad mora i da puca penale i izvodi slobodnjake nebili se na leto prodao golovima, posto igrom moze samo u Borac iz Cacka (mozda ni tamo). Sto se Lukovica tice on mora da igra jer mi drugog stopera nemamo. Deluje nestvarno, ali pored 30+ registrovanih igraca mi imamo samo dva stopera, tako da rezervu nemamo. Isto vazi i za poziciju desnog beka. Zasto je Viveiros doveden ako ne da bude zamena Petkovicu. Da stoper dobije 4 zuta ili se povredi menjao bi ga Le Talek, da se to desi Petkovicu nebi imao ko da ga zameni. To govori o nestrucnosti samozvanog Grofa i cele uprave.

Reply
Pera мај 16, 2017 at 20:28

Ja sam iz svere nekih drugih sportova ali mi je krivo da nemam volje da gledam svoj klub. Nemam bre volje jer me ne interesuje karijera nijednog stranca koga su doveli i tako kaparisali mesto za klinca koji će da greje klupu. Srozali smo klub na seljačke grane trvenja sa musavcima koji su oduvek bili samo vojni klub koji provodi silu i ništa više. E, a mi smo nekada imali prelepu lepršavu igru. Zvezda je bila prepoznatljiva po lepezi napada i lepezi odbrane. Čika Branko Stanković je stvarao godinama takav stil igre. Bila je milina videti da naši igrači imaju izuzetnu tehniku a sada bre niko nikog ne može jedan na jedan da predje. I onda pojačamo tim sa jednim Kangom koji nas svojeglavo liši lige šampiona pa onda svi ukapiramo da mi i nismo dostojni te lige sa ovakvim timom a okupili smo svu Zvezdašku mladost koja sedi na klupi. Logika je da tu treba napraviti tim ljudi koji žele da rade, koji će primeniti nauku i radom napraviti hemiju da kad ovi momci izadju na teren budu tim za poštovanje jer će barem više trčati od protivnika. Ovako gledaš tim koji nema igru a onda od njega na neki način nikakvi Partizan napravi vola i dobije ga u derbijima a cele sezone igra katastrofalan fudbal. Da je Terza bio pametniji pa doveo Djurdjevića koji je dete kluba sada bi i on i Grof bili na konju. Ko zna zašto je ovako bolje. Moje je mišljenje da se klub po svim plaćenim cehovima mora okrenuti toj deci i dati im bezrezervnu šansu jer će mu oni i vratiti na terenu i vratiti dugove.

Reply
LA[K]I мај 16, 2017 at 23:26

Slazem se. Mislim da nas tim treba da se bazira na mladim igracima, dobrim igracima iz nase lige i 2-3 zrela igraca iz inostranstva koji iza sebe imaju rezultate. Ja ne mogu da poverujem da je od leta 2014. kada je Terza preuzeo klub pa do danas kroz klub proslo ravno 50 igraca. Oborio je sve rekorde, nema rezultate i samim tim mora da leti iz kluba. Osvojio je jednu titulu i na smesan nacim dve sezone ispada iz Evrope.

Pera мај 17, 2017 at 15:21

Neka leti ako imamo boljeg i predanijeg na tom mestu. Samo ja nešto mislim da mi nemamo boljeg ali zato imamo ljude koji hoće da rade u Zvezdi. Imamo generacije fudbalera koje su pisale istoriju kluba a mi nemamo koga da postavimo za trenere petlića, kadeta, pa i prvog tima. Kad se radni vek ranije provodio trenirajući klince i onda dolazilo do pozicije prvog trenera mi smo imali i rezultate. Ovi musavi su samo nas kopirali i zaradili ogromne pare od rata naovamo samo što su alavi pa su to pokrali. Terza ako hoće da bude tu gde jesete mora da se pre svega izbori za svoj integritet da ne zavisi od nikakvog Džajića i ne znam ja koga i mora da počne da vodi klub. Da je pameti prvi čovek do njega bi morao biti sportski direktor veliko igračko ime kome se ne postavljaju pitanja u sportskom pogledu nego se sprovodi napredak kluba. Skupština kluba mora da da takva ovlašćenja i Terzi i ljudima koji će biti struka tima i koji će biti i nama i sebi odgovorni. Samo tako ti treneri mogu postati veliki i pored njih igrači takodje. Ne može mali Radonjić da bude van Zvezde ne može Ilić da ne dobija šansu na terenu a neki Latalek vuče noge.

LA[K]I мај 17, 2017 at 15:52

Sve si rekao. Mesto predsednika kluba i ljudi koji su zaduzeni za finansije kluba treba da preuzmu domaci privrednici koji iza sebe nemaju poternice, vec odlicne rezultate u domacoj privredi. Sportski sektor da preuzmu bivsi igraci. Ja sam se odusevio kada sam pre neki dan procitao tekst u kome pise da ce Pantelic biti sportski direktor. Takvi nam ljudi trebaju, a ne neki pijani Radosavljevic. Isto bih voleo da u klubu vidim i Stankovica i Vidica, pa i Lukovica ako na leto zavrsi karijeru. Da ne pricam o generaciji iz Barija. Takvi nam ljudi trebaju! Neopisivo mi je drago sto je uvedeno pravilo od maksimum 4 stranca. Da vise ne dovodimo belosvetske propalitete, vec nase igrace koji ce da ginu za klub. Dok god smo tako radili imali smo kakve-takve rezultate, od kad nam kostur tima cine stranci mi ne mozemo da pridjemo Evropi! Jedino mislim da treba uvesti pravilo kojim se igraci iz bivse SFRJ ne smatraju strancima. Ima dosta talenata iz CG, BiH, Makedonije koji ne mogu da igraju u Zvezdi jer se vode kao stranci.

Pera мај 17, 2017 at 20:32

Osnovni princip mora biti da se poštuje reč Zvezdaša a ne menadžera jer su oni pokazali šta rade sa Zvezdom. Nama ne trebaju u srpskoj ligi nikakve pomoći nikoga. Sramota je da iko i pomisli da Zvezda koja je bila najveći klub ex Jugoslavije ima potrebe kao ovi musavi da im bilo ko na terenu pomaže. Klub sa toliko navijača jednostavno ispravnim stavom uprave mora da ima 11 izuzetnih igrača sa domaćeg prostora ako stručni štab radi na nivou veličine kluba. Ja nemam problem sa igračima iz okruženja ali dokle ćemo mi njih da razigravamo da koriste ovo preveliko ime i da se prodaju po belom svetu pritom uvek stavljajući svoj lični pre klupskog interesa. Malo sam gledao kadar u tim mladjim kategorijama i tvrdim pametnom selekcijom trenera i postavljanjem struke na najveći nivo Zvezda već narednog leta može da se prošeta ovom nikakvom ligom i ima tim koji može da preskoči par kola u Evropi samo pod uslovom da se krvavo i stručno radi što dosad nije bio slučaj. Ko hoće tako dobrodošao je da pomogne ko neće ne treba ga biti ni na tribini. Ranije smo imali nekakve savete od bivših igrača koji su samim tim što su zaslužili da se tu nadju i vodili računa da ne pogreše i ogreše se o klub.

Leave a Comment