Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоШах

Звездине шахисткиње у походу на Прву лигу Србије

Женска селекција ШК Црвена звезда се после вишегодишње паузе и званично вратила на домаћу шаховску сцену. Црвено-беле шахисткиње су у првом екипном мечу у оквиру Друге лиге Србије (група Београд) надиграле ривалке из ШК Краљ. Наше такмичарке победиле су на све четири табле и славиле укупним резултатом 4:0.

У другом колу савладан је ШК Лештане. Звездашице су ремизирале на првој табли, док су на другим таблама славиле. На крају је било 3.5:0.5 у корист ШК Црвена звезда.

У следећем колу црвено-беле шахисткиње играју са ШК Тадић.

Нову женску селекцију чини спој младости и искуства. У клуб су дошле са циљем да Црвену звезду у што краћем року врате у Прву лигу Србије, а потом и у сам врх домаћег, али и међународног шаха.

Екипу предводи женски ФИДЕ мајстор и шаховски судија Јадранка Груић. Она је искусна шахисткиња са дугогодишњом успешном каријером, која осим одличних играчких достигнућа, има сјајне резултате и као (лиценцирани) тренер.

Управо таква особа је потребна тиму чије су три преостале представнице младе и суперталентоване шахисткиње којима се предвиђају велики домети: Женски ФИДЕ мајстор Теодора Ракић (19), женски ФИДЕ мајстор Катарина Остојић (17) и мајсторски кандидат Марија Станимировић (18).

Најмлађа црвено-бела дама, Катарина Остојић, изнела је своја очекивања уочи почетка Друге лиге Србије:

Од екипе очекујем доста. Да ћемо у овој лиги бити први и да ћемо играти у Првој лиги Србије. Имамо добру екипу, тако да би требало да остваримо жељени пласман.

Мечеви Друге лиге Србије (група Београд) одржавају се у просторијама ШК Црвена звезда. Такмичење ће трајати до 9. маја, а у Прву лигу Србије пролази само првопласирана екипа. Осим Црвене звезде, учествују још Тадић, Краљ, Раднички и Лештане.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment