Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Победа Звезде у Вршцу, повратак Јовића

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Вршац у дворани ’’Миленијум’’ резултатом 94-76 (30-8, 16-24, 24-20, 24-24) и тако остварили 5. победу у Моцарт Суперлиги Србије. Осим победе још једна сјајна вест је стигла из Вршца јер се после дуге паузе на паркет вратио Стефан Јовић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс наставили су да нижу победе у Моззарт Суперлиги Србије. До петог тријумфа из исто толико мечева црвено-бели су стигли у дворани ’’Миленијум’’ где су савладали Вршац резултатом 76:94 (8:30, 24:16, 20:24, 24:24).

Звезда је поново пленила изузетном игром у одбрани, али и веома добрим шутем за три поена о чему најбоље сведочи статистички податак од 50 одсто успешности (16/32). Већ у раној фази црвено-бели су повели са убедљивих 20:4, наметнули ритам утакмице и до краја меча у потпуности контролисали игру. Још једна сјајна вест која стиже из Вршца је то да се на паркет после дуге паузе вратио Стефан Јовић који је на терену провео 14 минута и забележио четири поена уз пет асистенција, три скока и три украдене лопте.

Најефикаснији актер меча био је Огњен Добрић са 26 поена уз фантастичан шут за три поена – шест од осам.

Црвено-бели су силовито отворили утакмицу. Одлична одбрана и доминација у рекету Кузмића и Митровића донела је вођство од 9:0. Звезда је наставила у жестоком ритму. Јовић је диктирао темпо игре, а распуцао се Огњен Добрић који је врло брзо на свом конту имао 13 поена уз три погођене тројке без промашаја. Предност је расла и већ половином првог периода износила 20:4.

Звезда је одржала висок интензитет игре у одбрани и до краја првог периода. Вршчани су за првих десет минута успели да постигну само осам поена па су црвено-бели на први одмор отишли са 22 поена предности (30:8).

У другој деоници домаћин је заиграо веома добро. Стојадиновић је тројкама покушао да приближи Вршац, али су изабраници Дејана Радоњића без већих проблема чували вођство. У другом периоду разиграо се Чарлс Џенкинс који је убацио 12 поена па предност иако је смањена и даље је била прилично убедљива. На полувремену резултат је гласио 32:46.

Мотивисани домаћин наставио је да пружа игру из другог периода. Мало по мало пришли су црвено-белима на једноцифрени заостатак после дуго времена те су након коша уз фаул Минчева смањили заостатак на 46:54. Одговорио је Џенкинс тројком, а није прошло дуго до фантастичне серије Марка Симоновића. Он је убацио две тројке, а између и два слободна бацања па се Звезда поново одвојила. Серију су продужили Џенкинс и то након украдене лопте и Добрић новом тројком. Серијом 16:4 Звезда је отишла на плус 20 у завршници треће периода (50:70).

Борбени Вршац је одбио да се преда, али искуство и квалитет су били на страни црвено-белих. Домаћин је пробао да ухвати прикључак и успео да приђе на 12 поена заостатка на нешто више од два минута пре краја, али је то све што је Звезда допустила. Може се рећи, чак и рутински, црвено-бели су привели меч крају и са два бода у рукама кренули пут Београда.

У 6. колу Моцарт Суперлиге Србије кошаркаши Црвене звезде мтс гостују Борцу из Чачка. Меч је заказан за уторак од 19 часова.

ВРШАЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 76-94 (8-30, 24-16, 20-24, 24-24)

ВРШАЦ: Павковић 2, Павловић 8, Митровић, Глишић 8, Крстовић, Јововић 8, Савовић 3, Јефтић 6, Минчев 14, Стојадиновић 13, Фундић 10, Ђерић 8. Тренер: Владимир Ђокић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Томпсон 4 (2ск 3ас), Дангубић 2 (3ск 3ас), Митровић 7 (9ск 3ас), Симанић 3, Добрић 26 (2ск 3ас 2укл, 6/8 за три), Симоновић 13 (4ск), Ракићевић, Џенкинс 17 (3ск 6ас 3укл), Гудурић 9 (2ск 1ас), Јовић 4 (3ск 5ас 3укл), Кузмић 9 (2с, Бјелица. Тренер: Дејан Радоњић.

Повезане вести

2 comments

milos rankovic мај 6, 2017 at 20:25

SVAKA CAST MOMCI VI STE JEDINI PRAVI BORCI I LJUDI ZA ZVEZDU I PISAO SAM I UVEK CU PARE OD GASPROMA ZA VAS A NE ONE BALETANE OCEMO PARE ZA VAS KAD VIDIM KAKO SE BORITI I GINETE DODJE MI DA SE KLANJAM GDE GOD DA VAS VIDIM A OVI BALETANI SA FUDBALA KAD VAS VIDE DA KLECE I TRAZE AUTOGRAM OD VAS I DA VAS MOLE DA VAM NOSE PATIKE I DA DIGNU DVA PRSTA KAD HOCU DA VAS PITAJU NESTO POZDRAV MOMCI

Reply
neshha мај 6, 2017 at 20:15

Sad sam stigao sa utakmice.Nazalost pokvarise mi oni kreteni fudbaleri i dan i uzivanje u igri ovih majstora.Pa Jovic se veceras baca po parketu kao da je finale EL,a fudbaleri za celo prvenstvo nisu izveli jednu smislenu akciju,a kamoli odigrali dobru utakmicu.Na +20 Radonja se nervira kod nekih gresaka i izvodi igrace,svi maksimalno ozbiljni i profesionalni.A ljudima na tribini se place zbog onih nesrecnika.Kosarkasima naklon do zemlje za sve sto su dosad uradili,fenomenalni su!!!

Reply

Leave a Comment