Moja Crvena Zvezda
FeaturedБлоговиВажноДраганФудбал

Ко о чему, курва о поштењу

Листајући спортске портале незаобилазно је не уочити текстове жуте штампе који преносе изјаве новинара неког тамо „Партизановог весника“, нашироко вољене емисије свих оних који више мрзе туђе него што воле своје.

Унесрећени новинар, који, као и већина комшијских навијача неће никада преболети што њихов клуб све и да освоји стотину титула за редом неће бити већи од Црвене звезде, и што, када погледају увод у филм „Давитељ против давитеља“, када чују у уводнику филма „Београд има два милиона становника и један велики фудбалски клуб“, могу само кисело да се осмехну знајући да се мисли, и увек ће, на Црвену звезду.

Интересантни су ми били данашњи наслови у медијима у којима се истиче да је поменути новинар упоредио Црвену звезду и њене победе ове сезоне са Обилићем, који је 1998. године освојио титулу на изузетно сумњив начин, када је цела Србија брујала о намештањима утакмица поменутог клуба. Звезда је тада имала фантастичну екипу (растурила Партизан у сва три дербија, онако, лаганица, сећамо се и оне победе од 4:0), али је скуп анонимуса у дресовима Обилића ипак успео да упише прву титулу шампиона у историји клуба.

Каже, унесрећени новинар и навијач, „након овакве сезоне, Обилић одлази у историју“. Искрено верујем да би они заиста желели да та сезона 1998. оде у историју, да је се нико не сећа и да се не помиње, осим да се у броју освојених Купова урачуна и тај који су „освојили“ те сезоне. Звезда свакако не би желела да та сезона оде у историју јер је лепо сетити се три лагано добијена дербија, а друго, титула нам је те сезоне отета што никада нећемо заборавити, али „вечити ривал“ има доста разлога због којих би му заборав те сезоне ишао у корист.

Поред, наравно, она три дербија у којима су их Перица, Деки и екипа „отресли“ са пола снаге, највећи је свакако онај да су, према причањима тада по кулоарима, те сезоне имали дил са Обилићем, „ми вама спустимо гаће у првенству, ви нама дате Куп“. Ове приче кружиле су по спортским круговима и међу навијачима месецима пре одиграних утакмица, те нико није био изненађен када је Партизан заиста и „спустио гаће“ а Обилић добио те дуеле, док је заузврат нови шампион Србије на финалу Купа извео резервни тим, без најбољих играча (Ранковића, Гроздића, капитена Јушкића и других). Наравно, „вечити ривал“ је добио тај меч, баш како је и било најављивано месецима раније.

Најбољи тим те сезоне није освојио ништа, а муљатори су поделили по трофеј. Сада би комшије да се то заборави, исто као и начин на који су дошли до оних шест узастопних титула освојених док је њихов председник владао српским фудбалом (и у исто време био члан УО и скупштине клуба!) и док су чланови њихове скупштине били председници Суперлигаша, а изјаве играча и тренера да су играли намештене утакмице са Партизаном су заташкаване и називане глупостима, без икаквих извештаја о истрагама тих навода.

И сада, када је Звезда прва и иде ка новој титули, се господа буне, траже и најмање судијске грешке не би ли указали на неке „нечасне радње“ и на било који начин дошли до трофеја, занемарујући „ширење ногу“ играча Вождовца и десетине других сумњивих ситуације ове сезоне које су им донеле бодове.

Али, као што наш народ каже, „Ко о чему, курва о поштењу“.

Повезане вести

13 comments

dejo мај 6, 2017 at 01:09

Za autore sajta MCZ zasto ne postave pitanje na sajt Crvene Zvezde za sve kojima je Crvena Zvezda je u interesu da Crvenoj Zvezdi bude bolje :Da li ste za Privatizaciju Crvene Zvezde ? ,Da li treba da Crvena Zvezda ima novi stadion ? ,Da li ste zadovoljni sa igrackim kadrom i trenerom Crvene Zvezde ? ovakva pitanja treba da se stave na sajt MCZ da bi se znalo kakvu Crvenu Zvezdu zelimo jaku ili da ispada rano u Evropskim kvalifikacijama ,vas sajt redovno pratim nadam se da cete bit azurni kao sto ste do sad u svakom slucaju moju podrsku imate

Reply
Prosinecki мај 5, 2017 at 22:54

Odlicno napisano, navijacki, ko ne poznaje materiju navuko bi se, Ali skor CZ – Partizan je ove sezone u korist Partizana, da ne bese pogresne odluke sudije bilo bi pobeda u svim mecevima 2016/17. (A bice i u kupu) Posten navijac bi se postideo ovakve titule. Ne verujem da cete objaviti ovaj post, ali pokusacu—-

Reply
dejo мај 5, 2017 at 15:18

Crvena Zvezda treba da gleda u svoje dvoriste ,da je ne zanimaju ni tamo neki Partizan sto radi vec da se insistira da se nadje kondicijoni trener pa i novi trener koji ce da pravi novu Crvenu Zvezdu koji mora prije svega da bude rodjeni pobjednik pa da se tako traze igraci koji imaju pobjednicki mentalitet ne samo u domacim okvirima vec kad igraju inostrane utakmice

Reply
gorankrsman мај 5, 2017 at 12:30

Tiho Zvezdasi ,ignorisite ih energiju preusmerite u nase dvoriste.Dugo sam uz Zvezdu i uvek smo bili najbolji kad gledamo svoja posla.

Reply
dragan bari 1991 мај 5, 2017 at 12:03

Batrgaju se grobari još uvek,vidi se to po komentarima.Sve kao bez penala,kartona,prepošteni zagorci se kamufliraju dobro.Evo ja imam predlog:da Zvezdini protivnici počnu utakmicu sa vodjstvom od 1:0 i igračem više,pa da se onda mi „pošteno“ izborimo do kraja utakmice.Mislim da bi to zadovoljilo i zagorce i „realne“zvezdaše.

Reply
kastiljo мај 4, 2017 at 23:27

Dragane,ovakav tekst sam ocekivao vec 7-8 meseci od kad hajka krece… Jedna zamerka je sto tekst mora biti duzi,ne samo duzine radi,vec zbog potrebe da se ukaze na sva partizanova muljanja i licemerje,dilove i prijateljske utakmice,utakmice protiv pazara kojem je zabranjeno da povede vise od 11 igraca u bg,koji ih i bez mogucnosti za izmenu oduci od fudbala dok nisu gospoda u crnom reagovala… Svako se seca te partizanove „pobede“ samo i njih treba podsetiti…
Ako neko ima vremena da se time bavi,bilo bi extra kad bi se napravila kompilacija njihovih „casnih pobeda“ i kad bi se prikupila dokumentacija o „reakcijama“ novinara na iste,istih onih koji danas satanizuju zvezdu….

Reply
LA[K]I мај 4, 2017 at 23:19

Da nije zalosno bilo bi smesno. Neverovatno je kakva se propaganda vodi protiv Zvezde ove sezone. Nazalost za to smo mi najvise krivi (igraci i strucni stab). Nismo u stanju da pola lige dobijemo bez penala (surova realnost). Tu je najvise kriv trener i njegovi „fudbaleri“ iz inostranstva. Izostaje ovde zestoka reakcija kluba. Jeli neko primetio koliko se Vojvodina i Napredak bore protiv Zvezde, a koliko protiv Partizana? U te dve utakmice na jna Vojvodina i Napredak u vise od 180 minuta igre zajedno uputili jedan sut u okvir gola i to u 92′ kada je Kasalica smanjio na 3:1. Da li je neko primetio da stoper Vozdovca Mihajlov u dve prvenstvene utakmice sa Partizanom dva puta dobije crveni? Jeli neko primetio desavanja na utakmici sa Radnikom? Umesto da tim argumentima nasa uprava odgovori „postenim“ komsijama, Terzu kao da to ne dotice. 6 godina brutalne kradje se zaboravlja i sada sve pada na Zvezdu. I jos da dodam jednu stvar. Kada se u Jugoslaviji igrao ozbiljan sport (ne samo fudbal), Partizana nije bilo nigde. Sto se tice fudbala ne znam da li su imali dvocifreni broj titula, znam da kupova nisu. Zamalo pa je OFK Beograd bio trofejni. Kada se drzava raspala i kada su njihovi dosli na vlast oni su poceli da „dominiraju“ u vecini sportova. Tako da sto se njihove velicine tice mogu da se pohvale samo tim finalom kupa sampiona iz 1966. i nicim vise. Tako da je tu jasno koji je taj jedan veliki klub.

Reply
Andrea Zvezdica мај 4, 2017 at 22:00

Prije upotrebe moralisanja neka se oni sa Jna posavjetuju sa svojom prošlošću! Oni su toliko jadni da nisu svjesni!!! Dosta je te bande više!!! Baš najviše na svijetu ❤

Reply
pera мај 4, 2017 at 21:31

A što vi gospodo obraćate pažnju na štektanje ovih što su komšije velike Crvene Zvezde i to im je najveća čast koja se pominje. Jednostavno ignorišite i neće biti nikakvog problema. Dakle da mi ne komentarišemo njihove ujdurme jer oni jedino ujdurmama i mogu da opstaju.

Reply
Dark мај 4, 2017 at 23:44

Bravo care, totalna istina. Odlika Zvezde je uvek bila da gledamo u svoje dvoriste, da se problemi ne iznose niti politika kluba provlaci po zutoj stampi. Lukic je za vreme svoje vladavine poceo sa pisanjem saopstenja i trazenjem neke istine izlazeci po javnim medijima svakodnevno sa a4 tekstom.
To nam netreba, to nismo nikada bili mi niti trebamo da budemo.
Pratim Zvezdu od 83 godine i bili smo uzor klub u bivsoj drzavi i naravno najveci klub iste. Trebamo da se okrenemo sebi i radimo da budemo bolji u svakom pogledu. Nisam bot ali koliko god mi je Terzic sumnjiv smatram da smo krenuli napred. Mozda ne u toj meri koliko se prica ali ipak smo se stabilizovali prvi put u 10 godina posle Lukica i pogotovo Toplice Spasojevica koji nas je zajedno sa Bunjevcevicem zakopao.
Ali to neznaci da svi trebamo da se busamo u grudi kako dobro igramo. Pobedjujemo da, ali samo male utakmice. Neigramo nego sve na foru dur napred pa sta se napravi. Nismo fizicki spremni, nemamo igru. I od toga netreba bezati niti podrzavati Bozovica samo zato sto smo prvi. To treba uvek kritikovati i traziti da bude bolje-lepse-atraktivnije.
Sto se tice onih moralista, nepratim ih, negledam ih, iskreno ne mrzim ih,jednostavno me nikada nisu interesovali.

Reply
Kalderon мај 4, 2017 at 21:20

Braco zvezdasi mi smo za vreme Karadzica trpeli fudbalski aparthejd.

Reply
Vladimir Vorih мај 4, 2017 at 21:19

Doticni toliko voli Partizan da svoju decu uci da navijaju za madridski Real. Jasno je da je njegova mrznja prema Zvezdi patoloske priprode. Medjutim, da je barem mrznja zasnovana na relevantnim cinjenicama pa da se to i razume, ali lazi koje on iznosi u svojim kvazi emisijama predstavljaju boleano stanje uma coveka koji stida nema.

Reply
zvezdamijesve мај 4, 2017 at 21:05

Puna podrska od strane svih Zvezdasa u ovom trenutku je potrebna. Uzasno je kakva se prljava medijska kampanja vodi protiv naseg kluba od strane kriminalaca iz tabora Partizana. Jos jednom, puna podrska treneru i timu, idemo do titule.

Reply

Leave a Comment