Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Звезда без Џенкинса и Јовићa тешко до победе против Меге

Кошаркаши Црвене звезда савладали су Мегу у 4. колу домаћег шампионата, након велике борбе, током свих 40 минута, резултатом 89:85.

Гости су пружили велики отпор и током целог меча били у игри. Водили су у неколико наврата, док Звезда није успела да дође до веће предности од шест (8. минут) и осам поена (у самом финишу). Занимљиво, током три четвртине није било много поена, на шта су нас ове две екипе навикле, али је последњи период донео чак 60 поена. Осетио се изостатак Џенкинса и Јовића, па је велики терет поднео Волтерс. Дангубић је у пресудним тренуцима био сјајан и везао неколико тројки, чиме је Звезда у финишу успела да се одвоји резултатски, а Мега је још два или три пута покушала да преко Лешића и Ребића дође до тријумфа, али се наш тим одбранио.

Гости су фантастично шутирали за три поена и са линије за слободна бацања, али ни то им није помогло у овом мечу.

Дангубић је постигао 16 поена, Бјелица 15, а Симоновић и Волтерс по 11.

ТОК УТАКМИЦЕ

Мега се добро држала у првих седам минута и преко Лешића и Чанчара успевала да одржава минимално вођство, да би код резултата 11:12 уследила серија Звезда од 7:0, којом је наш тим први пут стекао осетљивију предност. Ипак, када се чинило да ће се црвено-бели додатно „одлепити“, гости су одговорили на исти начин и поново дошли до минималне предности, с којом су отишли на одмор.

У другој четвртини је Новак предводио госте, који и даље нису дозвољавали Звезди да стекне предност, па су се екипе смењивале у вођству све до 17. минута, када је Мега мини-серијом стекла максималних +4 (32:28). Томпсон је везао четири поена и изједначио, да би Ребић и Новак тројкама вратили предност својој екипи. На полувремену, резултат је био 38:36 у корист гостију.

Ни у трећем периоду није било драстичних промена. Играло се поен за поен, а Мега није допуштала Звезди да дође до предности. Гости су први пут у сезони у домаћој лиги шутирали у високом проценту за три поена, што их је одржавало у утакмици у којој није било много поена, на шта смо навикли када су питању дуели ова два тима. Звезда је у последња два и по минута серијом 5:0, преко Волтерса и Бјелице, коначно преокренула (54:52). Црвено-бели су отишли на последњу паузу уз предност од 58:56.

Дангубић је тројком уз звук сирене, а потом и фантастичним закуцавањем у 32. минуту Звезду одвео на +7, што је била и максимална предност Радоњићеве екипе на овом мечу. Гости су смањили, да би Звездин бек још једном тројком одвео свој тим на +8. Ипак, уследила је нова серија Меге, која се није предавала, па су гости пришли на поен заостатка. Имао је Милојевићев тим и напад за ново вођство, али није успео да га реализује. Лешић је потом промашио бацање за изједначење, а Симоновић на другој страни погодио оба за +3 (86:83). На крају се наш тим ипак одбранио и славио.

4. коло

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – МЕГА ЛЕКС 89:85 (18:19, 18:19, 22:18, 31:29)

Хала: Александар Николић 
Гледалаца: 1 000
Судије: Нешковић, Маричић, Стефановић

ЗВЕЗДА: Волтерс 11п, 5ск, 4ас, Томпсон 7, Дангубић 16, Митровић 6, Лазић 6, Симанић, Добрић 4, Симоновић 11, Ракићевић, Гудурић 5, Кузмић 8, Бјелица 15

МЕГА: Ребић 14, Лешић 21, Чарапић, Јарамаз 13п, 7ск, 7ас, Спасојевић 7, Каба 6, Чанчар 7, Симеуновић, Тејић 2, Новак 13, Капетановић, Самарџиски 2

Повезане вести

2 comments

Србин са Космета мај 2, 2017 at 23:01

Сад дати шансуу Ускоковићу,нашем јуниору,великом таленту

Reply
DJOLE BARI 91 мај 2, 2017 at 20:47

KAD ODU GUDURIC I MITROVIC SLAVICU KAO DA SMO OSVOJILI EVRO-LIGU .

Reply

Leave a Comment