Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Ивана Катанић верна Црвеној звезди!

ККЖ Црвена звезда потписао је вишегодишњи уговор са плејмејкером, играчицом која је прошла млађе категорије клуба, а протекле две године стасавала у првој екипи. Ивана Катанић црвено-бела и у наредне 4 године.

Ивана је потписала свој први професионални уговор са клубом у којем је прошла све млађе категорије. Уговор је потписан до 2021.године.

Ивана је рођена 16.априла 1999. године у Смедеревској Паланци, висока је 179цм и игра на позицији плејмејкера и бека. У млађе селекције ККЖ Црвена звезда стигла је заједно са сестром Александром, капитеном екипе. Са Црвеном звездом је освојила кадетску и јуниорску титулу шампиона, прошле сезоне је била члан екипе која је освојила Куп „Милана Циге Васојевића“, а ове сезоне је након одбране трофеја у Купу, освојила и титулу шампиона Србије, коју је Звезда чекала 13 година.

У WABA лиги је на 15 утакмица бележила 6.5 поена, 2.4 скока и 2.2 асистенције у просеку, Црвена звезда је заузела 5.место. У Женској кошаркашкој лиги Србије је на 26 утакмица имала просек од 6.9 поена, 2.7 скокова и 2.5 асистенција за 20 минута на паркету.

Прошла је и све млађе репрезентативне категорије, а тренутно се налази са јуниорском репрезентацијом на припремама у Бањи Ковиљачи.

Ивана је једна од играчица из плејаде девојака које су прошле пут од млађих категорија, стасавале а затим и потписале уговор са сениорском екипом, и на прави начин осликава систем и рад ККЖ Црвена звезда. Пре Иване, уговоре са Звездом потписале су и Мина Ђорђевић и Маријана Зукановић.

Ивана, срећно!

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

dejo апр 26, 2017 at 21:00

Cestitam ti Ivana na prvom profesionalnom ugovoru za ZKK Crvena Zvezda pa da ostanes dugo u ZKK Crvena Zvezda ,da napravis ogromne uspjehe sa ZKK Crvena Zvezda i da posle svega ovoga napravis dobar i pametan angazman u inostranstvu

Reply

Leave a Comment