Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКлупска дешавањаНајновијеОдбојкаОдбојка

Војводина вратила „брејк“, и стигла на корак од титуле

У трећем мечу финалне серије, после велике борбе, Војводина је успела да победи Црвену звезду и стигне на корак од титуле шампиона Србије. Сва три сета су одиграна „на једну лопту“, али, на нашу жалост, сва три пута је Војводина била прибранија: Црвена звезда – Војводина НС семе 0:3 (23:25, 24:26, 27:29).

Војводина је везала три поена на старту меча, а потом одличним сервисом Премовића  је стигла до +3 (2:5). Пошто је предност Војводине наставила да расте, Кобиљски је био принуђен да реагује тајм-аутом (3:7). Звезда успева да приђе на свега поен заостатка (одлични сервиси Петровића), па је предах затражио и тренер Новосађана, Османкач (8:9). Црвено-бели су успели и да изједначе (11:11), а наредни поен је припао гостима, па су они са минималном предношћу отишли на технички тајм-аут. Војводина је освојила и први поен после одмора, да би одличним сервисом Станковића, гости поново стигли до осетније предности (13:16). Благојевић осваја наредна два поена, да би један дуг поен потом припао Војводини, па је Кобиљски одлучио да још једном реагује тајм-аутом (15:17). Војводина је успела да се врати на +3 пред завршницу сета (17:20). Пошто су наредна два поена припала Звезди, и гости су реаговали тајм-аутом. Блок Машуловић-Петровић поравнава резултат (22:22), али Новосађани ипак први долазе до сет лопте, који одмах и користе – 0:1 (23:25).

Велика борба водила се и почетком другог сета, ниједан тим није имао више од два поена предности до серије Звезде од 3:0, уз ас поен Милутиновића (11:8). Три поена предности Звезда је имала и на обавезној паузи у сету. Уследио је ас Благојевића, па блок Машуловића, а права је штета што је серија није наставила и даље, с обзиром да неколико фантастичних одбрана нашег тима нису награђене (14:10). Мехић је два пута одлично сервирао, али други пут је Петровић закуцао лопту, када се чинило да ће прећи на страну Војводине (16:12). Два узастопна поена Војводине приморала су Кобиљског да затражи тајм-аут (16:14). Ипак гости су стигли до изједначења (17:17), а потом су и повели (18:19). Покушавао је изменама Кобиљски да размрда екипу, али, након игре поен за поен, уследио је ас Мехића (21:23). Стојсављевић и Милутиновић доносе изједначење нашем тиму. После тајм-аута, Звезда није искористила шансу да поведе, Војводину, своју шансу јесте, па је убрзо дуплирала вођство у сетовима – 0:2 (24:26).

После два добијена сета на разлику, Војводина је одлично отворила трећи сет (2:5), па је Кобиљски у раној фази сета затражио тајм-аут. Наредна два поена припала су нашем тиму, па уследила игра поен за поен до успешног напада Благојевића (8:8). Грешка гостију, па блок Милутиновића доносе преокрет (10:8), а +2 Звезда је имала и на техничком тајм-ауту. Уследила је серија од гостију од 4:0 (два аса Мехића), да би ас Петровића донео ново изједначење (16:16). После грешке Благојевића, Војводина улази у завршницу сета са два поена предности (19:21). Уследио је дуг поена са прегршт напада са обе стране, а Нејић га је успешно завршио, да би потом уследила грешка Новосађана (21:21). Војводина долази до две меч лопте, али Звезда спашава обе. Још две је спасила Звезда, а потом стигла до сет лопте. Одбранила се Војводина, a потом гости стижу до пете меч лопте. Сервис Премовића удара у мрежу, али прелази на Звездину страну и завршава овај меч – 0:3 (27:29).

Војводина је тако вратила „брејк“ и стигла на корак од титуле шампиона Србије. Четврти меч игра се у недељу, а Звезда је поново домаћин.

Финале плеј-офа, трећи меч – 1:2

Црвена звезда – Војводина 0:3 (23:25, 24:26, 27:29)

Београд, дворана „СЦ Вождовац“. Гледалаца: 400. Судије: Дејан Лазаревић, Иван Рогић. Трајање меча: 94 минута

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић, Самарџић, Петровић 2, Гмитровић, Машуловић 3, Милутиновић 5, Нејић 15, Ставлић, Стојсављевић 15, Мунћан, Благојевић 12, Вељовић. Тренер: Драган Кобиљски

ВОЈВОДИНА: Симић 6, Вулићевић, Илинчић 1, Станковић 6, Премовић 19, Кујунџић 11, Пековић, Мехић 17, Радовић, Тодоровић 1, Ковачевић, Перић. Тренер: Неџад Османкач

Главу горе, момци, није све изгубљено!

Повезане вести

2 comments

Marko апр 20, 2017 at 20:37

Sram te bilo Beograde grade od 2 miliona ljudi, da ne može Banjica da se napuni, gde ste: Zvezdaši, Delije, simpatizeri! Ovaj klub je 5 godina za redom ŠAMPION Srbije! Igramo za novu titulu, ja ću u nedelju preći 300 km i doćiću da podržim igrače! A u 5.utakmici u Novom Sadu podižemo još jedan pehar! ZVEZDA ŠAMPION!

Reply
Ned апр 20, 2017 at 20:57

Ti „zvanični“ navijači (zapravo huligani) ili njihovi podmlatci dođu samo kad može da se osvoji trofej. A i često naprave neki incident, pa je bolje bez njih.
Meni je samo krivo što sam ponovo poverovao Savezu i RTS-u/RTV-u (našem pravu da budemo obmanjeni) i ostao da gledam utakmicu od kuće jer sam prehlađen. A sad bih voleo da sam otišao i ovakav nego što sam ostao i gledao Đokovića kako menja sočiva, a on je prenošen i na Sportklubu. Kao pre neki dan košarka.
Status odbojke u Srbiji, pogotovo klupske, je još gori otkako je došlo novo rukovodstvo u Savez.

Reply

Leave a Comment