Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКлупска дешавањаНајновијеРукомет

Рукометаши без победе, Војводина стигла до бода

Рукометаши Црвене звезде и Војводине ремизирали су у узбудљивом дербију 3.кола плеј-офа Суперлиге, 32:32! Најефикаснији је био Младен Шотић са 7 голова.

Црвена звезда је имала плус пет десет минута пре краја, константну предност и вођство до 9 секунди пре краја утакмице, када је Остојић изједначио поготком на празан гол, а арбитри одлучили да пусте време након фаула над Мошићем, па се тако дерби завршио нерешеним исходом.

Деловало је да ће Новосађани поново пасти у „Шумицама“, али неким сплетом околности се то није десило. Да је Црвена звезда победила пришла на четири бода минуса седам кола пре краја, можда је то био проблем за екипу која има много већа улагања и буџет него Црвена звезда, па је тандем арбитара имао у најмању руку „чудан критеријум“. Оно што је фаул за Војводину, није за Звезду.

Када су црвено-бели дошли до 31:26, очекивало се да до краја меча стигну до победе, али стигли су до неколико искључења који су помогли Новосађанима да уђу у неизвесну завршницу, а затим добију предност играча више до краја меча, јер у ситуацији која је претходила искључењу Црвене звезде, Војводина није зарадила искључење после фаула над Дејаном Бабићем, а Звезда седмерац, који би и решио питање победника.

Црвено-бели су имали неколико исхитрених одлука у нападу, а на крају и ризиковали да би дошли до победе, играли без голмана, Остојић је искористио непажњу и погодио празан гол 9 секунди пре краја. Мошић је фаулиран, али секунде до краја су истекле, арбитри су одмахивали руком, без деветерца. Звезда је изгубила победу, Војводина је освојила бод.

Још једном су победиле неке друге ствари у српском рукомету. И поново на штету РК Црвена звезда.

Младен Шотић је постигао 7 голова, у редовима Војводине и на утакмици Јовановић је био најефикаснији са 10 голова.

У наредном колу, након празника, Црвена звезда гостује у Панчеву.

Црвена звезда – Војводина 32:32 (19:17)

Београд, дворана: „Шумице“. Гледалаца: 150. Судије: Стојковић (Ниш) и Николић (Лесковац). Седмерци: Црвена звезда 3 (2), Војводина 4 (3). Искључења: Црвена звезда 10, Војводина 8 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шотић 7, Павловић 3, Мошић 1, Продановић 1, Андрејевић 2, Палевић, Љубојевић, Љубеновић, Милосављевић, Златановић, Матичић 3 (2), Д. Бабић 5, Кљајић 5, Леовац, А. Бабић 5.

ВОЈВОДИНА: Л. Арсенић, Ђукић 1, Орбовић 5, Попов, Радоњић, Остојић 6, Перовић, Стојановић 2, Јовановић 10 (3), Н. Арсенић, Бојанић, Пешић 6, Станковић 1, Давидовић 1, Грозданић, Вучковић.

Повезане вести

Leave a Comment