Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одлучујућа борба за титулу почиње: Окршај најтрофејнијих српских клубова

Одбојкаши Црвене звезде дошли су у прилику да се боре за шесту узастопну титулу, пошто су у полуфиналу плеј-офа елиминисали екипу Новог Пазара. Према томе, остао је још један степеник да се прескочи, а противник у финалу биће им новосадска Војводина, екипа која је освојила прво место у регуларном делу сезоне, те ће имати предност домаћег терена у овој серији.

Велика борба виђена је у полуфиналној серији против Новог Пазара, црвено-бели су преломили тај-брејк у четвртом сету своју корист, и на тај начин обезбедили пласман у финале. Црвена звезда је била у лошој форми неко време, а онда почела да подиже ниво игре почетком плеј-офа. После релативно лаких победа против Радничког из Крагујевца, Звезда је изгубила први меч од Новог Пазара, а онда победила у наредне три утакмице. Оно што посебно радује, јесте победа у поменутом тај-брејку, с обзиром да је Звезда изгубила неколико мечева који су отишли у пет сет, иако на почетку сезоне није губила практично ниједан такав меч. Преброђена је и та псхилошка баријера, па наша екипа у одличном расположењу дочекује мечеве са Војводином.

Са друге стране, новосадски црвено-бели нису имали пуно проблема у досадашњем делу плеј-офа, лако су елиминисали Спартак из Љига и Јединство из Старе Пазове из четвртфинала, односно полуфинала плеј-офа, па и они дочекују спремни финале, и желе да после дугог низа година врате пехар шампиона Србије у своје витрине. Ове сезоне, Војводина и Црвена звезда су одиграли два меча – у првом, у Београду, славила је Војводина са 3:2, док је у Новом Саду, у последњем колу регуларног дела шампионата, боља била Црвена звезда (3:1).

Према томе, све је спремно за нови одбојкашики спектакл, меч најтрофејнијх српских клубова, који су и у последњих неколико сезона најчешће директно одлучивали о трофејима. Надамо се да ће и навијачи знати да адекватно помогну нашем тиму да дође до шесте узастопне титуле. Први меч је на програму у четвртак, а обезбеђен је и директан телевизијски пренос (РТС).

Улаз у халу је бесплатан.

Идемо до нове победе, и новог корака ка титули!

Финале плеј-офа Суперлиге Србије, први меч:

Војводина НС семе – Црвена звезда,

Дворана: мала сала СПЦ „Војводина“, четвртак, 13. 04. 2017. године, 18h

Повезане вести

1 comment

Goran апр 13, 2017 at 09:47

Ajde igraj i bori se!!!

Reply

Leave a Comment