Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Креће борба за титулу – одбојкашице са Визуром у полуфиналу

Најквалитетније домаће такмичење улази у саму завршницу и после годину дана паузе одбојкашице Црвене звезде биће део ње. На реду је полуфинална серија у којој ће црвено-беле покушати да елиминишу актуелног шампиона, Визуру.

Визура ове сезоне бележи за нијансу слабије резултате него претходне три године када су били убедљиво најбоља домаћа екипа. Јединство из Старе Пазове победило их је у борби за Суперкуп и Куп Србије, па првенство остаје као последња нада за трофеј. Пред Финални турнир Купа дошло је и до смене тренера – Драгутина Балтића заменио је Јовица Цветковић, али се ствари нису значајније промениле. ,,Ајкулице“ су приказале врло добру игру у европским такмичења и елиминисане су тек у четвртфиналу Купа ЦЕВ од Динама из Казања.  У Суперлиги имају скор 20-5, исто као и наш тим, али због бода мање налазе се на трећој позицији. Тим са Тошиног бунара предводи искусна Слађана Ерић, која ове сезоне игра као коректор и често „вуче“ тим у тренуцима када не иде. Сјајну сезону има и млади примач, Катарина Лазовић, која је са 17 година најефикаснији појединац Визуре. Не треба заборавити блокерски тандем Алексић-Коцић, али ни другог примача Сару Лозо, која игра без много осцилација целе сезоне. Бивши либеро Звезде, Теодора Пушић, тренутно наступа за тим Визуре. Пласман у полуфиналe обезбедили су двема победама над екипом Динама из Панчева, 3:0 и 3:1.

Црвено-беле одбојкашице одиграле су више него добро регуларни део сезоне и другим местом на табели обезбедиле предност домаћег терена у полуфиналној серији. Изабранице Мирјане Мусулин имале су сјајан део сезоне крајем 2016. и почетком 2017. године када су оствариле осам узастопних победа. Природно је уследио нешто слабији период, па нема сумње да је пауза од 20-ак дана пред ову утакмицу значила нашем тиму. Црвено-беле су у борби за полуфинале без проблема савладале МД Зрењанин (3:1, 3:0). Оно што ће бити битно у серији са Визуром је однос сервис-блок, који се више пута показао као кључан у мечевима ове две екипе. Такође, биће значајна и улога играчица које нису у првом плану, јер нас вероватно очекују дуги и неизвесни мечеви, где ће одлучивати нијансе.

Звезда и Визура одиграли су већ четири меча ове сезоне – у првенству су славиле ,,Ајкулице“ са 3:0, па црвено-беле са 3:2, док је у два одлична меча у Купу Визура славила тек у петом сету.

Звезда је домаћин у прве две утакмице, 12. и 15. априла у 18.00 у УСЦ ,,Вождовац“, а серија се потом сели у халу на Новом Београду. Пласман у финале избориће екипа која прва стигне до три победе, а други полуфинални пар чине Јединство СП и ТЕНТ.

Повезане вести

Leave a Comment