Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Звезда декласирала Рад на Бањици

Фудбалери Црвене звезде савладали су Рад у 29. колу домаћег првенства са убедљивих 4:0 (1:0), головима Плавшића (два), Ристића и Петковића. На овај начин, наш клуб задржао је предност од 6 бодова у односу на вечитог ривала, пред последње коло.

Наш тим је одиграо одличних почетних 35 минута, али је тек Плавшић десет минута пре краја првог дела игре погодио мрежу домаћих. Тим резултатом отишло се на паузу, да би већ у првом нападу Рада у другом делу меча домаћи играчи тражили једанаестерац, али је судија остао нема. Након тога, бриљантних осам минута Звезде. Наш тим је у периоду од 65. до 72. минута постигао чак три поготка и докусурио „Грађевинаре“. Прво је Ристић дуплирао предност, потом Плавшић погодио други пут, за 3:0, а два минута касније и Петковић постигао четврти гол за свој тим. До краја су оба тима практично само чекала крај меча, Звезда је могла до још неког поготка, али је утакмица завршена резултатом 4:0.

29. коло Супер лиге

РАД – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:4 (0:1)

Стадион на Бањици 
Гледалаца: 1 000
Судија: Николић 
Стрелци: Плавшић у 34. и 70, Ристић у 65. и Петковић у 72. минуту за Звезду
Жути картони: Пајовић, Ћулум (Рад), Фримпонг (Звезда)

РАД: Мирковић, Ћулум (Баиновић), Мараш, Денић (Љубинковић), Родић, Радивојевић, Пајовић, Вицо, Младеновић, Веселиновић (Петковић), Милошев

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Манојловић, Петковић, Фримпонг, Луковић, Ристић, Доналд (Милијаш), Ле Талек, Канга, Милић (Милошевић), Плавшић, Боаћи

Утакмицу је са два покушаја отворио Боаћи, али није успео да погоди мрежу Мирковића. Први пут се нашао у изгледној позицији и шутирао поред гола, док је у другој ситуацији одлично реаговао, али је епилог био исти. Домаћи тим је након тога у три наврата угрозио Манојловића, преко Вица, Веселиновића и Денића, али је млади чувар мреже одлично реаговао и два пута сачувао своју мрежу, док је Веселиновић шутирао преко гола.

Након краткотрајне конфузије и неколико паничних реакција на својој половини, Звезда је поново успоставила контролу над утакмицом и, пре свега преко десне стране и тандема Петковић – Милић, долазила до прилика за гол. Боаћи није имао свој дан у првом полувремену, па је пропустио још две шансе да се упише у стрелце (једна је био изузетан индивидуални потез и ударац левом ногом са 25 метара, који је завршио преко гола). Након тога је два пута шутирао и Канга, али ниједном није погодио оквир гола, да би у 34. минуту Звезда дошла до предности.

Агилни Плавшић је дуго вукао лопту, са позиције десне полутке, унео је дубоко на половину Рада, а потом сјајно шутирао левом ногом са 20-ак метара и погодио мрежу „Грађевинара“.

То је било све од првог полувремена, пошто је ритам пао након гола Звездиног офанзивца.

Црвено-бели су одиграли изузетно квалитетних 35 минута и лако долазили до казненог простора домаћина, и поред неуобичајено слабе игре Доналда у офанзиви и непрецизности у пасу. Канга је дириговао игром екипе, Милић и Петковић одлично сарађивали на десној страни, док Ристић и Плавшић нису много учинили у офанзивним акцијама. Све то резултирало је и поседом лопте 61:39% у корист нашег тима, али и односом у ударцима ка голу ривала од 11:4 на страни Звезде.

Наставак меча био је обележен искључиво головима! Звезда их је постигла три, а сем неколико ситуација, није имала више озбиљнијих прилика да постигне још неки погодак поред четири постигнута.

На старту другог дела игре, домаћи фудбалери су тражили пенал, након дуела Луковића са Денићем, али је Николић показао да се игра настави. Након тога, петнаестак минута није било значајних дешавања, да би потом Звезде потпуно декласирала Рад.

Ристић је у 65. минуту погодио за 2:0, а само пет минута касније Плавшић искористио одбијену лопту након што је Мирковић одбранио ударац Боаћија и постигао трећи гол за црвено-беле. Коначни ударац домаћем тиму задао је Марко Петковић, који је на центаршут Канге погодио мрежу Рада из непосредне близине.

ТОК УТАКМИЦЕ

КРАЈ УТАКМИЦЕ

89′ Ристић је покушао десном ногом, али је лопта завршила поред гола.

79′ Милошев је изашао испред Манојловића, покушао да га предрибла, али је голман Звезде успео да га заустави.

74′ Боаћи покушава и шести пут, али поново центарфор Звезде нема среће и лопта завршава у рукама Мирковића.

72′ ГОООООООООООООООООООООООООЛ! Потоп Рада и фуриозних 8 минута Звезде, за великих 4:0! Дуго је трајао напад Звезде, Канга је центрирао, а Петковић постигао други гол у каријери у црвено-белом, ударцем главом са неколико метара.

70′ ГООООООООООООООООООООООЛ! Још један погодак Срђана Плавшића. Боаћи поново није имао среће и није успео да погоди мрежу Мирковића, пошто је овај зауставио његов пети покушај данас, али се лопта одбила до Плавшића, који је погодио гол са десне стране.

65′ ГОООООООООООООООООООЛ! Готово 15 минута се ништа на терену није догодило, а онда је Ристић попут Плавшића у првом полувремену повукао лопту у средину и са леве стране погодио мрежу домаћих, за 2:0.

50′ Ристић шутира, али лопта одлази преко гола.

47′ Прва спорна ситуација на утакмици. Милошев је након дуела са Луковићем пао у казненом простору Звезде, али је судија само одмахнуо руком.

46′ Милић је остао у свлачионици, а заменио га је Милошевић. Ристић се померио напред, а некадашњи бек Спартака одлази у последњу линију.

45′ Крај првог дела. Није било много узбуђења након поготка Плавшића, па се на одмор отишло са резултатом из 34. минута.

34′ ГОООООООООООООООООООЛ! Срђан Плавшић је дуго вукао лопту, дошао са њом на неких двадесетак метара од гола Рада, а потом лепо шутирао и послао је у доњи десни угао гола домаћих.

32′ Још једном покушава из даљине исти играч, али поново поред гола.

27′ Канга шутира из слободног ударца, али лопта завршава ван оквира Мирковићевог гола.

23′ Четврти пут је пробао Звездин нападач, шутирао је из даљине левом ногом, али је лопта завршила тик изнад пречке гола ривала.

16′ Сјајна реакција Боаћија овога пута, изузетан скок, али и сјајна интервенција Мирковића, који је послао лопту у корнер. Само 30-ак секунди касније, нападач Звезде шутира са два метра и погађа пречку, да би судија након свега сигнализирао офсајд.

14′ Нови кикс Звездине одбране, а Денић одлично шутирао, међутим Манојловић још једном изузетан.

13′ Велика грешка Фримпонга, Веселиновић је дошао до лопте, био сам испред Манојловића, али је шутирао преко гола.

10′ Први покушај домаћих, али ударац Вица лако је укротио Манојловић.

9′ Маказице Плавшића, али лопта одлази и трећи пут поред десне стативе Мирковићевог гола.

6′ Још једном је фудбалер из Гане шутирао, али овога пута из теже ситуације, па је лопта завршила као и приликом његовог првог покушаја.

3′ Велика прилика за Боаћија, који лопту са неколико метара, из изгледне позиције, шаље поред гола!

НАЈАВА

Фудбалери Црвене звезде гостују екипи Рада на Бањици у 29. колу Супер лиге Србије. Наш тим је лидер, са 73 освојена бода, док Рад има 32 и на 11. је месту.

Домаћи немају више шанси за плеј-оф, па ће у преостала два кола тежити прикупљању што већег броја поена, како би приликом дељења бодова били у што бољој позицији пред борбе за опстанак. Звезда, с друге стране, жели да сачува шест бодова предности у односу на вечитог ривала и да, коло пред крај, задржи шансу да ту разлику увећа.

У првом дуелу ових тимова, Звезда је славила на Маракани, резултатом 2:1, головима Сикимића.

 

Повезане вести

10 comments

oknarb апр 10, 2017 at 23:02

шта се дешава са снићем?нема га ни на клупи

Reply
Dux апр 10, 2017 at 10:19

Donald je malo pao u formi poslednjih par mečeva,ali zašto tolika paljbu po njemu..vratiće se on…pitanje za struku je zašto se to dešava sad u najvažnijem delu sezone..komšije su pale generalno kao tim..gledajući poslednja dva meča..i to treba iskoristiti sad u derbiju i završiti posao..msm da to moramo da iskoristimo…

Reply
dejo апр 9, 2017 at 21:42

Nadam se da ce ova generacija Crvene Zvezde osvojit duplu krunu al pravo njihovo mjerilo ce bit Evropski mecevi

Reply
kastiljo апр 9, 2017 at 20:36

Super pobeda za pumpanje samopouzdanja pred mozda najvazniji derbi u protekloj deceniji…
Jedino sto ozbiljno zabrinjava je igra Donalda….Mozda cak jos vise zabrinjava njegovo ponasanje na terenu,izgleda kao da bojkotuje dal trenera,saigrace ili upravu…Nesto mi tu smrdi.

Reply
LA[K]I апр 9, 2017 at 22:26

Slazem se. Lepo si to objasnio. Mislim da protiv Borca umesto Donalda treba da startuje Milijas. Mozda je u slaboj formi, ali ovo sto Donald radi poslednje 3-4 utakmice je zaista neverovato, ne samo on vec i Le Talek. Neshvatljivo lose igraju. Zaista ne znam sta se desava. Zabrinjava me njihova igra. Ako je sta dobro to je sto su se i odbrana i napad konsolidovali ovog proleca, a to se odlicno videlo danas. Milic i Plavsic nosioci igre (posebno Plavsa). Svidja mi se sto konacno imamo brz napad. Voleo bih da Vujaklija igra umesto Boacea, posto covek masi ono sto nije polazilo za rukom ni Sikimicu ni Orlandicu, ali zato vrlo lako ulazi u sanse. Ipak mislim da je Vujaklija bolje resenje za prvog napadaca bar iz onoga sto sam do sad video, ma da bi verovatno najbolje bilo da igramo sa dva spica.

Reply
kastiljo апр 9, 2017 at 22:35

Od LeTaleka sam ja davno „odustao“… ?
Kad se sve sabere i oduzme mislim da je odigrao 5 dobrih utakmica za Zvezdu…

Reply
LA[K]I апр 9, 2017 at 23:19

Haha pa moze se i tako reci. Kad je dosao odigrao je nekoliko dobrih utakmica, cak dao gol na debiju prosle sezone, ali od letos mnogo los. Nije mi jasno kako pored njega sansu ne moze da dobije Andrija Lukovic. Decko je odigrao 4-5 utakmica jesenas i pokazao se kao odlican igrac, sa veoma jakim i preciznim udarcem. Nekoliko je stativa pogodio sa razdaljine 25-30 metara, steta sto nije dao gol. Realno zasluzio je sansu i ispred Le Taleka i ispred Donalda. Ne znam zasto Grof nece ni na klupu da ga stavi. Isto i onaj Jovovic sto ga godinu ipo dana tereamo po pozajmicama. Mogu momci da uce i Donalda i Le Taleka i Kangu, al nece da im daju sansu.

Reply
Loki апр 9, 2017 at 23:18

Ja vec 4 meseca pisem i pitam se sta igra Donald od septembra prosle godine!!! U kom je on fazonu? Covek svaku loptu preda protivniku u noge, ali posebna prica je njegov, od jesenas(do tada sve sto je radio: KAPA DO ZEMLJE) neodgovoran i nonsalatan odnos prema igri, siagracima, klubu!!!
Le Talek je igracki Druga liga Istok, a ponasanje mu je u stilu „boli me ona stvar za sve“… Ali ima sto me nesto posebno zabrinjava: njihovim stopama ide Boaci, koji se na terenu ponasa kao klasicna mlatiku…na! Statira kao „sidras“ pred golom, ne krece se, ne otvara se, nije agresivan u igri, plazi se tamo nesto, krevelji se, odmahuje rukom, a vise od njega danas pretrcali skupljaci lopte nego on. Gde mi nadjemo takve dilbere!!!???

Reply
LA[K]I апр 10, 2017 at 13:58

I posle toga sto si napisao Loki mene samo cudi ko su ta dva coveka koja su ti lupila minus. Objasnio si kako stvari stoje. Ja bih cak dodao i da je Kanga cesto tokom jeseni bio neozbiljan kao da igra prijateljske utakmice, ali se evo sad dosta popravio. Verovatno zbog interesovanja Spartaka. Samo se pitam kako je taj Boaci dosao do dresa Juventusa. Covek je totalno los napadac. Vujaklija moze da mu daje casove. Ako on u ponedeljak bude igrao derbi tesko nama.

Reply
Dally апр 9, 2017 at 19:30

Bravo Zvezdo! Veoma važna pobeda i dobra igra.Bili smo brzi,rastrčani a posebno je bilo lepo videti s kojom lakoćom smo dolazili u gol šanse.

Reply

Leave a Comment