Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Пешић: „Почели да играју Николић и Лешић, размишљамо о Николсу“

Проблеми са повредама у великој мери муче Црвену звезду и пред меч петог кола АБА лиге против екипе Златорог Лашко. После Милета Илића и Бојана Радетића који ће сигурно пропустити дуел са Словенцима, под знаком питања су и наступи Филипа Човића, Александра Цветковића и Бранка Лазића који је обновио повреду колена.

– Човић и Цветковић немају озбиљнијих проблема, нису у питању тешке повреде. Али, они су малди играчи па не желимо да те повреде постану хроничне. Зато они неће играти по сваку цену. Лоша ствар је да је повреду обновио и Лазић па ћемо одлуку о томе ко ће бити у тиму донети пред саму утакмицу – рекао је у уводном излагању Пешић и потом се осврнуо на све оно што је урађено на тренинзима од последњег меча са Цедевитом:

– За утакмицу против екипе Златорог Лашко припремали смо се са променљивим успехом. Јер, понављам, имамо доста повређених играча. Међутим, имали смо тенинг утакмицу са Хемофармом у среду и то је било доста добро, тако да ћемо наставити са том праксом. Договорен је одлазак у Бања Луку, а играћемо и неке мечеве у иностранству. Пракса би требало да буде да сваке среде одигравамо пријатељске, тренинг утакмице. Меч са Хемофармом нам је много послужио, јер смо видели напредак, пре свега у одбрани. Почели су да играју Сава Лешић и Урош Николић и играли доста добро. Дали су велики доприонос екипи, били су свежи и мотивисани. Такође, значајнију минутажу имао је и Бојан Поповић коме је то доста значило како би се што боље уиграо са екипом – објаснио је Пешић.

Стратег црвено-белих са доста комплимената говорио је на рачун Златорога:

– Очекујемо противника који још није остварио победу у АБА лиги, али у свакој утакмици су били веома близу, баш као у дуелу против Цибоне. Они су екипа коју је тешко бранити јер немају јасно изражене позиције. Имају добар шут, као тим изгледају доста добро. Наравно, није то највећи европски квалитет, али тимским приступом који имају могу много тога да ураде. Њихов тренер Трифуновић је мој студент на ФИБА академији, знам да је добар тренер и радујем се што је направио врло добар тим са играчима који немају велики таленат.

Меч против екипе Златорога игра се у суботу од 21 сат, а карте ће се продавати на благајни Пионира на дан утакмице од 15 сати и то по ценама од 200, 300, 500 и 700 динара.

– Играмо у 21 сат, али добро је док нисмо добили термин у поноћ, мада сам ја сам увек за телевизијски пренос. Требало је да играмо од 19 сати, што је идеалан термин за навијаче, али надам се да ће нас публика и у овом мечу подржати, да ће доћи у Пионир и помоћи нашим младим играчима.

На констатацију новинара да је Црвена звезда први пут ове сезоне фаворит, Пешић није побегао од те улоге:

– Нисмо опетерећни улогом фаворита ни у ком случају, јер волимо да будемо фаворити. Ништа то неће променити. Наравно, било би добро да и ми некога победимо, али и да нешто више од тога добијемо са аспекта игре и испуњавања одређених задатака у нападу и одбрани.

На увек актуелно питање о појачањима и конкретно помињање имена Деметриса Николса, крилног центра француског Шолеа, Пешић је рекао:

– Размишљамо о томе и чекамо. Неколико пута сам рекао да је ово година у којој ћемо вршити селекцију. Ми пре свега чекамо одлуку медицинског тима о стању Бојана Радетића. У првом тренутку његова повреда је изгледала доста озбиљно, али надамо се да ћемо почетком следеће недеље имати дефинитивну процену и онда ћемо о свему да одлучујемо. Што се тиче појачања, ја бих више волео да то буде неки наш играч који не игра довољно у свом тренутном клубу. Постоје играчи који су нам интересантни, али не бих хтео да спомињем њихова имена.

Пешић је изразио велико задовољство и захвалност медијима који су са посебном пажњом испратили финиш акције Битка за бебе – хероји не могу сами и уручење инкубатора Институту за неонатологију, који је прибављен од продаје улазница у пријатељском мечу са Бајерном.

– Хтео сам да кажем да је то било супер, јер сам о томе читао у свим медијима. То је нешто што је било баш позитивно. Наш посао први посао је да играмо и побеђујемо, да се наши играчи развијају, али и овај хуманитарни рад треба да буде делатност једног спортског колектива. Медији су дали велики простор тој акцији и зато треба и у будућности организовати такве ствари јер очигледно да омладина и деца то подржавају и са тим се идентификују – закључио је Пешић.

Повезане вести

8 comments

vojkan zvezda KLINA окт 29, 2011 at 15:43

gde si oni strucnjaci sa raznih foruma da ih pitam dali Rakocevic mozda dolazi???/

Reply
df окт 28, 2011 at 18:40

pitanje… jer on ovo rekao da je to selektivna sezona…. ?! znaci zagrevanje… :/ pa onda ce da istekne ugovor bojanu,morisonu,tom nikolsu…..i onda je i sledeca selektivna!!!! nemoze tako!

Reply
Nenad окт 28, 2011 at 18:28

Jedan je Dragicevic Tadija…
Eh kad bi se on vratio, on je igracina, sad nznm koliko je to moguce…
I samo mi je zao sto nije dobio sansu u reprezentaciji…
Tadija najjaci je…

Reply
josif окт 28, 2011 at 16:30

Dokle cemo mi biti eksperiment nije mi jasno,Covic i komp.!Zeleli ste Zvezdu!Dobili ste Zvezdu,sada je red da od nje napravite respektabilan tim,publika zeli pobede,zeli dobru i konkurentnu ekipu,ne zeli eksperimente i borbu za opstanak.Sezona vec uveliko odmice a mi jos kao razmisljamo o ovome o onome,pa svaki je minut za Zvezdu izgubljen,Zvezda je ime koje treba uvek da kod drugih podstice na strah i respekt a ne da dodju ekipe koje su juce formirane i da bodove odnose sa lakocom,pa Cedevitu i Olimpiju smo prosle sezone pregazili kada nismo imali ni za rucak a sada!?Pozz.MKD

Reply
Zvezdas окт 28, 2011 at 17:40

U potpunosti se slazem Josife! Proslogodisnja ekipa pod vodjstvom Mihaila Uvalina bila je ratnickog mentaliteta, i ispostavit ce se da sadasnja ekipa nece vise ostvariti pobeda nego li proslogodisnja. Pesic kaze, „da i mi ostvarimo poneku pobedu“, mislim sta reci… on se ponasa kao da vodi Mega Ishranu a ne Zvezdu. Dosta je experimenata, ocemo pobede, godine i godine su nam pojeli skakavci… a tome „trendu“ nidje kraja! Nista od Pesica, ama bas nista!!!

Reply
Ziza окт 28, 2011 at 21:22

Ti da iole razmisljas znao bi da cedevitina ekipa iz prosle sezone ne moze da se meri sa ovom sadasnjom,sadasnja cedevitina ekipa moze lagano da igra evroligu,a olimpiji nisu trebali bodovi prosle sezone,jer je to bilo poslednje kolo i vec su obezbedili fajnal for….I zato nemoj da lupetas bzvz!!! Nego razmisli pre nego napises nesto!

Reply
kalu окт 28, 2011 at 14:46

I dalje vristim od pitanja sto je postavio u vezi sa ugovorom nikolasa da li cebiti jednomesecni ili jednogodisnji…xaxaxaxaxaax

Reply
MarkoFCRS окт 28, 2011 at 16:43

Šta ste toliko zapeli za to pitanje? Jednomesečni ugovor u košarci nije ništa neobično, mada je u ovom slučaju bilo logično da je jednogodišnji ugovor u pitanju. I igrač se zove Nikols, na žalost nije Nikolas 😉

Reply

Leave a Comment