Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Тако се игра: Одбојкаши у финалу плеј-офа!

Одбојкаши Црвене звезде пласирали су се у финале плеј-офа Суперлиге!

Црвена звезда је у четвртом мечу полуфиналне серије савладала Нови Пазар на Бањици након велике борбе и пет сетова – 3:2 (25:22, 23:25, 25:20, 19:25, 15:13) и скором 3:1 у полуфиналној серији дошла у прилику да се бори за шесту узастопну титулу шампиона!

Александар Благојевић је постигао 24 поена, и забележио сјајан учинак у полуфиналној серији! На све четири утакмице Благојевић је постигао преко 20 поена, што је у просеку 23.75 поена по мечу!

Велика борба се водила на старту првог сета, тимови су се смењивали у вођству. Ниједна екипа није имала више од два поена предности, а гости су имали минималну предност на техничком тајм-ауту (11:12). Наставила се игра поен за поен до серије Звезде од 4:0 (16:13). Црвено-бели су одржавали ову разлику да би ас поен Нејића одвео на +4 у завршници сета (22:18). Нови Пазар је успео да преполови разлику (23:21), а Стојсављевић је реализовао другу сет лопту након тајм-аута, и Звезда је повела 1:0 (25:22), након мање од пола сата игре.

Ниједан сет није трајао дуже од 29 минута, чак је први сет био најдужи.

Одличан сервис, Александар Благојевић и добра решења у нападу су довела црвено-беле у предност. Шампиони су подсетили игром на своја најбоља издања.

Бољи почетак другог сета шампиона, ас поеном Благојевића Звезда је дошла до два поена предности почетком другог сета, али су уследиле сервис грешке и Нови Пазар је преузео вођство (7:8). Уследиле су две везане серије поена Црвене звезде, прво Нејић затим и Машуловић, које су приморале тренера гостију да затражи тајм-аут код резултата 14:11 за Звезду. Тајм-аут је уродио плодом и испоставило се био пресудан, јер је освајач Купа освојио седам од наредних 9 поена на мечу и преузео предност (16:18). У истом ритму су наставили гости, прорадио је блок, па је сада Кобиљски морао да затражи предах за свој тим код вођства Новог Пазара (18:22). Три везана поена црвено-белих, две грешке Пазараца и два везана поена Стојсављевића за изједначење (23:23) су дале наду да би преокретом Звезда могла да дође до два сета предности, али је Нови Пазар преко Хамзагића стигао до прве сет лопте, коју је Ристић поеном из блока искористио за 1:1 у сетовима – 23:25.

Боља игра у пољу Пазараца и сервис грешке у периоду када је су црвено-бели имали предност су донеле изједначење гостима. Милутин Нејић је у другом сету постигао 7 од својих 16 поена.

Александар Благојевић се вратио у игру и освојио пет од осам поена Црвене звезде, па су шампиони први дошли до осетније предности у трећем сету (8:5). Покушао је тренер гостију Стефановић да тајм-аутом тргне екипу као у претходном сету, али то овог пута није уродило плодом. Црвено-бели су дошли до шест поена предности (14:8), да би након другог тајм-аута одржали предност, иако је успео Нови Пазар да смањи разлику и стигне до минуса од 3 поена, Нејић је отклонио сваку сумњу и шампиони су рутински привели сет крају. Другу сет лопту је искористио Стојсављевић за 25:20 и 2:1 у сетовима.

Црвено-бели су на време стигли до предности, и искористили чак 11 грешака Новог Пазара, што је уз 7 поена Благојевића донело 2:1 у сетовима.

Поен за поен и на старту четвртог сета, ниједна екипа није успела да се одвоји и стекне већу предност. Серијом 5:0 Нови Пазар стиже до 8:12, коју прекида капитен Мунћан првим поеном. Успели су црвено-бели да се врате у меч након тајм-аута, али су након две везане грешке поново дозволили противнику да у финиш сета уђе са три поена предности, 14:17. Успео је Нови Пазар да одржи предност и обезбеди пети сет, прву сет лопту је искористио за Лопар за 19:25 – 2:2.

Смањили су грешке на минимум гости, заиграли доста боље у пољу и успели на време да пресеку црвено-беле и преломе сет у своју корист, и дошли до прилике да се боре за пету утакмицу у свом граду.

Ипак, шампиони су шампиони са разлогом. Поенима Милутина Нејића Звезда долази до предности на старту, коју повисује Машуловић, након успешног двојног блока у режији Благојевића и Милутиновића Звезда долази до 8:5 до техничког тајм-аута, а затим Александар Благојевић поентира у свом стилу за 9:5. Нови Пазар се није предавао, велика борба се наставила, стигли су до 9:8. Лопар је погрешио, Мунћан био успешан у блоку, а Стојсављевић и Нејић донели три меч лопте! Трећу су искористили црвено-бели након грешке Пазараца и Затрића за 15:13, финале и 3:2!

Црвена звезда ће у финалу плеј-офа играти са Војводином, која је била убедљива и са максималних 3:0 била успешнија од Јединства из Старе Пазове. Шампион Србије биће екипа која прва дође до три победе.

Полуфинале плеј-офа, четврти меч – 3:1

Црвена звезда – Нови Пазар 3:2 (25:22, 23:25, 25:20, 19:25, 15:13)

Београд, дворана „СЦ Вождовац“.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шкрбић, Јевтић, Самарџић 1, Петровић, Гмитровић 1, Машуловић 10, Милутиновић 5, Нејић 17, Стојсављевић 15, Мунћан 3, Благојевић 24, Вељовић. Тренер: Драган Кобиљски

НОВИ ПАЗАР: Ристић 17, Затрић, Лопар 10, Оковић, Даца 6, Шормаз 1, Зуковић, Божовић, Затрић, Радосављевић 19, Симић, Хамзагић 27. Тренер: Саша Стефановић

Повезане вести

Leave a Comment