Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Божовић: „Ову утакмицу морамо да схватимо веома озбиљно“

Ове среде четвртфиналним мечевима наставља се такмичење у Купу Србије. Фудбалери Црвене звезде ће 5. априла од 19 часова на стадиону „Рајко Митић“ дочекати екипу Младости из Лучана.

Шеф стручног штаба црвено-белих Миодраг Божовић очекује да ће његова екипа поправити утисак у овом такмичењу у односу на прошлу годину.

Ову утакмицу морамо да схватимо веома озбиљно. Искуство од прошле године, када смо поражени од Борца нас учи да, уколико се не приступи утакмици како треба, изненађења су увек могућа. Младост има екипу која зна да се такмичи, већ су се пласирали у плеј-оф, остварили су свој циљ. Имају доста добрих појединаца, имају изванредног тренера и добро организован клуб. Знам да ће доћи потпуно растерећано на ову утакмицу, да покушају да направе добар резултат и евентуално да се пласирају у полуфинале Купа. Ако све буде како треба, ако будемо мобилисани и приступимо озбиљно овој утакмици очекујемо да победимо. Имам једну или две недоумице у вези са саставом, али највероватније ће на терен истрчати исти играчи који су у суботу почели утакмицу — рекао је Божовић.

Миодраг Божовић добро познаје свог колегу Ненада Миловановића који са клупе предводи Младост.

Мислим да не може ни он мене да изненади, а ни ја њега. Добро се познају обе екипе, знате и сами да смо прошли пут са њима на Маракани одиграли 2:2, а имали смо више од пола сата играча више. Нисмо то умели да искористимо. Сматрам да овог пута неће бити много места за изненађења.

Искусни стратег осврнуо се и на форму противничке екипе.

Са Фримпонгом на месту штопера Звездина одбрана је добила на брзини, али знате да нас је Младост и прошлог пута казнила из једне полуконтре Радивојевића и Јовановића. Знам да ће екипа из Лучана поново играти на контранападе, то је ризик који увек прихватамо на Маракани, али се и надамо да им овог пуута неће успети да нам затресу мрежу. Сигурно нам прети опасност од Милосављевића, Радивојевића, Јовановића. Ту су у комбинацији и Одита и Бојовић, не знам ко ће од њих играти, можда и обојица. Не смем да заборавим ни нашег Гаврића од кога такође прети опасност.

Црвена Звезда има прилику да након четири године стигне до полуфинала Купа Србије.

Овде је стално притисак, тако да нема пред ову утакмицу никаквог додатног. Било би чудно да нема притиска. Што се тиче већег броја утакмица, сви имамо исти распоред. Куп је обавеза коју сви имамо, и други играју као и ми. Звезда одавно није имала дуплу круну тако да би било заиста лепо да је ове године освојимо — поручио је Божовић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

Loki апр 4, 2017 at 21:08

Pobedicemo verovatno sa 1:0 ili 2:1 Mladost iz Lucana, do pre par godina klub koji je igrao u Moravsko-sumadijskoj zoni…I u poslednjih 5, 6 minuta cemo da se branimo ocajnicki nasred Marakane da ne bi „uvek neugodni“ Lucanci izjednacili…Moramo ove godine nekako da izbunarimo barem titulu i onda Good Bay Grofe i ti, i tvoji igraci kojima si menadzer, i tvoja koncepcija i ovaj ocaj od igre koju igramo od aprila prosle godine…samo da nas grobari ne oduvaju…samo to ne!!!

Reply
LA[K]I апр 4, 2017 at 21:23

Ovu Mladost si verovatno pomesao sa nekom drugom posto oni vremena igraju samo superligu i prvu ligu, ali to je manje bitno. Nas problem oko Mladosti je to sto Mladost ima brz napada. Veoma brzo desno krilo koje mora da brani Andjelkovic koga Grof salje visoko u napad kao i Petkovica. Tu se otvara prostor po obe strane koju oni redovno koriste, pa nam tako jedan osrednji fudbaler poput Jovanovica daje gol ili dva na svakoj utakmici. Nadam se da ce sutra igrati momci iz B tima poput Lukovica, Milosevica, Vucicevica i Racica. Treba tim momcima dati sansu jer su je i zasluzili i sigurno bi bolje odigrali nego Boaci, Kanga, Le Talek… Mozda probati i formaciju sa dva napadaca.

Reply

Leave a Comment