Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Вујаклија срушио Спартак!

Серију од 20 утакмица без пораза фудбалери Црвене звезде наставили су и у дуелу са суботичким Спартаком. Након тријумфа у ревијалном мечу против истоименог клуба из Москве, црвено-бели савладали су и голубове

Тренер Божовић на клупи је за овај сусрет оставио Боћија, док због повреда и даље не може да рачуна на Руиза и Анђелковића. Меч на највећем српском стадиону отворен је већ у другом минуту голом Вујаклије. Снажни нападач у свом првом наступу у улози стартера засвирао је виолину. Петковић је прошао по левој страни, проиграо Плавшића који је изблокиран, међутим „отпадак“ је снажно у мрежу закуцао нападач Црвене звезде.

Прво полувреме није обиловало узбуђењима иако је рани погодак наговештавао могућност таквог сценарија. Гости су и поред резултатског заостатка чекали своју шансу из контранапада, али су Луковић и Фримпонг добро уштоповали Мудринског.

На другој страни играчи српског шампиона покушавали су до другог гола да дођу ударцима са дистанце. Најближи голу били су Канга чија је лопта прошла тик поред стативе и Милић који је ухватио волеј који је завршио преко пречке. Било је још неколико потенцијално опасних акција углавном по десној страни али фалила је завршница.

Наставак утакмице није наговештавао другачији развој догађаја на терену. Црвена Звезда је у првих десет минута другог полувремена чврсто командовала средином терена преко Доналда, Канге и Ле Талека. Ипак, тренутак деконцентрације одбране домаћих гости су казнили у 55. минуту преко Ивановића који је одлично реаговао на асистенцију Мудринског. Питање је у ком правцу би отишла утакмица да Вујаклија није још једном показао своје голгетерске способности. Само четири минута након изједначења, офанзивац црвено-белих поново се одлично снашао пред голом Остојића и пас Канге претворио у ново вођство свог тима.

За разлику од првог дела у коме су Луковић и другови спустили гас после резултатске предности до краја утакмице тим из Љутице Богдана одлучио је да брани предност нападом. Могао је Боаћи који је заменио двоструког стрелца Вујаклију да се такође упише у стрелце, али и њему, као Канги, Плавшићу, Милијашу, Милићу и Ле Талеку фалило је концентрације и среће пред голом Спартака. Гости након поравнања нису створили ниједну озбиљну ситуацију на противничкој половини терена. Покушао је Андреј Чернишов увођењем још једног бившег нападача Црвене звезде, Милана Пуровића нешто да промени, али до краја сусрета није било промене резултата.

Био је ово 21. сусрет заредом у коме црвено-бели нису поражени. Забележили су 18 победа и три ремија од којих је један био управо остварен у Суботици против данашњег ривала.

На данашњем мечу треба споменути, Ненад Милијаш је одиграо свој 200 меч у најдражем дресу, а на листи најмлађих дебитаната у богатој историји клуба од данас ће стајати место Ивана Илића. Овај момак који има 16 година и 15 дана одиграо је тек неколико секунди у зауставном времену, што му је омогућило да претекне Милка Ђуровског, Дејана Станковића и Филипа Јанковића.

После паузе због обавеза националних тимова следи гушћи распоред. Већ у среду у оквиру четвртфинала Купа Црвена звезда дочекује Младост из Лучана, док је за викенд заказан нови меч у оквиру шампиона Србије, против Рада на Бањици.

Црвена звезда – Спартак 2:1 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 3.202. Судија: Дејан Сантрач (Павлиш). Стрелци: Вујаклија у 2′ и 58′ за Црвену звезду, а Ивановић у 54′ за Спартак.

Црвена звезда: Манојловић,Петковић, Фримпонг, Луковић, Ристић, Доналд, Ле Талек, Канга, Плавшић, Милић, Вујаклија.
Резерве: Супић, Милијаш, Полетановић, И. Илић, Аџић, Сикимић, Боаћи.

Спартак: Остојић, Пантић, Николић, Крефл, Ћаласан, Радовановић, Стојковић, Торбица, Јововић, Ивановић, Мудрински.
Резерве: Јовић, Гајић, Керкез, Стаменковић, Савковић, Пуровић, Радовановић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

14 comments

paco111 апр 3, 2017 at 14:30

davno sam ja rekao da se igra u 442 sa vujaklijom i boacijem u spicu da se ruiz izbaci iz startne postave jer pojma nema a ne ove sezone igra samo boaci a ovi ostali stagniraju vujaklija je prosle godine dao silu golova u borcu siyurno nemoze bit los u napadu sa boacijem i srnica kao startno krilo i ne boj se

Reply
Rajko Delija апр 3, 2017 at 07:56

Čestitka Vujakliji na 2 postignuta gola. Zvezda mora da igra napadački 4 4 2

Manojlović

Petković Frmpong Luković Ristić

(Milić-Srnić) Donald Kanga (Plavšić-Ruiz)

Boaći Vujaklija

Reply
LA[K]I апр 3, 2017 at 13:15

Mislim da bi to bilo najbolje resenje. Kad god smo igrali sa dva spica uvek smo pravili odlicne rezultate i bili najefikasnija ekipa u ligi. Mislim da bi Boaci i Vujaklija bili sjajan tandem. Boaci lakse ulazi u sanse, ali ih zato i cesto masi, dok Vujaklija malo teze, ali zato pogadja. Protiv Spartaka dve sanse dva gola. Voleo bih da u sredu u kupu vidim formaciju 4-4-2. Samo tako u derbiju mozemo savladati Partizan!

Reply
Omladinac апр 2, 2017 at 19:43

Hvala Bogu da je Vujaklija dobio sansu! Covek je pokazao da je za klasu bolji od Boacea. Nadam se da ce preuzeti mesto prvog napadaca ili da ce Grof preci na formaciju sa dva napadaca.

Reply
Deja апр 2, 2017 at 09:18

Sve je kao ok, a igra letargična, malokrvna!! I opet damo jedan gol i onda klaj-klaj, strepimo do zadnjeg minuta.. Neće nas partizan dobiti, nije jači, sami ćemo mi sebe da pobedimo ovakvim pristupom igri!!!!

Reply
dejo апр 1, 2017 at 21:25

Dobar mec Crvene Zvezde danas protiv Subotickog Spartaka ,cestitao bih Vujakliji na debitanskim golovima za Crvenu Zvezdu pa da ih puno postigne u Crveno belom dresu i to ne samo u domacem fudbalu u Srbiji nego u Evropi za Crvenu Zvezdu ,mnogo mi je drago sto je Zvijezdino dijete dobilo priliku protiv Spartaka na Ilica mislim naravno ,nadam se da ce Zvezdina djeca dobijat puno vise priliku jer tako dobija Crvena Zvezda i oni sami ,samo trebaju da svaku svoju priliku koriste na pravi nacin

Reply
Loki апр 2, 2017 at 11:36

Gde si brate video dobru igru??? Vucemo se po terenu, razvlacimo igru napred/nazad kao da smo u 1950. godini… Lukovic jednom presekao napad i dao Kangi loptu za kontru, a ovaj sa centra vratio golmanu!!!!!??? Sreca te imamo 6 bodova prednosti, jer ono sto mi igramo nema veze sa zivotom!

Reply
oknarb апр 1, 2017 at 20:35

доведите вукановића паклен играч ивратите ожеговића,такође је интересантан ивановић из спартака,остало дати шансу младима .довести градитеља игре странца и то је то

Reply
budi lav апр 3, 2017 at 14:36

u pravu si za ove igrace koje si naveo ali sa mladim igracima se tesko mogu osvjat itukle da je meni da oni dovedu jednoga eventualno dva stop-era dobra molada i da se napadne liga evrope ili9 sampiona to bi bilo zvek uspjeh da udjemo tu

Reply
slavisa апр 1, 2017 at 19:27

Srecom zasvirala violina inace ostasmo praznih rukava , Milijas je smesan .

Reply
Milan апр 1, 2017 at 22:22

Za 3 kola bićemo egal sa grobljem jer će nas pobediti u derbiju, gledao sam večeras utakmicu groblja jednostavno imaju paklen tandem napadača, daj bože da griješim.

Reply
Loki апр 2, 2017 at 11:29

Na zalost si u pravu. Leonardo i Djurdjevic su kao vanzemaljci u odnosu na sve nase napadace! Sredina terena im brza i pokretna, stoperi su mnogo jaci od nasih, Vulicevic je Mesi za Petka….jbt, ispada da je samo Andjelkovic bolji od njihovog…uzas!!!

Reply
Milan апр 2, 2017 at 14:02

Loki to ja pišem non stop jer fudbal ne komentarišem sa navijačke opredeljenosti iako sam viši Zvezdaš od 90 % ovih pljuvača sa sajta ali gledam stvari kako jesu jedino imamo boljeg golmana od groblja na svim pozicijma su daleko kvalitetniji na veliku žalost počni od par štopera pa bekovi pa pit bula ono govno što imaju evertona bolji je od naša oba zadnja vezna a mogli smo prošle godine u istoriju da ih oteramo ali terzi nije bila namera da napravi jak moćan tim nego samo mešetarenje za 3 meseca će kvalifikacije za ligu šampiona tamo nema mešetarenja i dogovora i opet po istom zato u klub dovesti legende Stankovića, Pantelića Prosinečkog e tada bi bilo nešto od nas ovako terza puni đepove našom nervozom nadam se brzoj privatizaciji da opet se Evropski velikani plaše naše Zvezde ovako ćemo mešatara terzu gledati kako uništava klub i daje izjave bzv Pavkov je napadač kakvih nema u Evropi a nije odigro ni minut za naš tim a plaćen 300 hiljada e koje nemamo.

Reply
Dark апр 4, 2017 at 17:52

Da lose igramo to stoji. Ali da imaju na svakoj poziciji bolje igrace, za to se neslazem. Frimpong je po meni veoma dobar, Donald je odlican, Vujaklija mozda bolji od Boacija, ali se najverovatnije nece naigrati, Srnica nema nigde a igrao je solidno prosle godine, Le Talek se izgubio od letos, itd. Mislim da imamo dobrih igraca, jedini problem nam je trener. Svi su u kostantnoj stagnaciji forme vec vise od godinu. Kondiciono smo jako slabi, niti smo uigrani. To je sve nesto na potez pojedinca. Taj Petkovic je do povrede bio odlican bek, sada ga nigde nema. Mi imamo Plavsica, koji je dobar deo prosle sezone sedeo na klupi u vaznim utakmicama, oni dovedu Mihajlovica i covek nam napravi gomilu problema na prvom derbiju. Igraci slicnih karakteristika. Moje skromno misljenje je da bi ova i ovakva Zvezda igrala mnogo bolje sa nekim drugim trenerom koji bi bolje spremio i uigrao ekipu.

Leave a Comment