Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаЖенска кошаркаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Почиње финале плеј-офа, кошаркашице у походу на титулу после 13 година

Прва утакмица финала плеј-офа Женске кошаркашке лиге Србије између ЖКК Радивој Кораћ и ККЖ Црвена звезда на програму је сутра од 18 часова у дворани „Шумице“.

Борба за најважнији трофеј почиње. Црвена звезда се бори за шампионску титулу на коју чека 13 година, Радивој Кораћ за четврту у низу. Узастопни освајачи Купа „Милана Циге Васојевића“ и титуле шампиона Србије.

У три међусобна дуела ове сезоне, Црвена звезда је славила два пут. Последњи дуел у финалу Купа „Милана Циге Васојевића“ припао је црвено-белима.

Шеф стручног штаба Црвене звезде Драган Вуковић сматра да ће финална серија бити квалитетна и неизвесна.

Очекује нас тешка серија са екипом која је кроз сезону показала највише и завршила на првом месту. Ми смо завршили лигу као другопласирани тим и мислим да је пред нама право финале. Обе екипе су младе, пуне енергије и жељне да покажу колико вреде, имају доста репрезентативки у млађим категоријама које су будућност наше женске кошарке. Наша добра игра у финалу Купа ништа не значи… Ово је нова прича, мада нам даје додатни мотив да направимо добар резултат„.

Велико појачање у борби за титулу Биљана Стјепановић очекује тешку финалну серију.

Изузимајући последњу утакмицу финала Купа, сви дуели у току сезоне између Црвене звезде и Кораћа били су неизвесни, тако да нам престоји тешка финална серија. Мораћемо много да уложимо како би смо остварили оно што као колектив дуго чекамо. Веома поштујемо екипу Радивој Кораћа. али ми желимо да прекинемо серију њихових успеха и освојимо титулу шампиона државе„.

Финале плеј-офа се игра на три добијене утакмице. Други меч у коме је домаћин Црвене звезда на програму је 5. априла 2017. у дворани „Баскет сити“ од 19:00. Трећа утакмица је 8. или 9. априла, поново у „Шумицама“, евентуална четврта 12. априла и пета 19. априла 2017.

Од ове сезоне, признање за МВП кошаркашицу првенства носиће име „Гордана Гоца Богојевић“.

Повезане вести

Leave a Comment