Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Дамир Јавор суди братски дерби у Арени

Дамир Јавор

Контравезни словеначки судија Дамир Јавор један је од тројице арбитара који су одређени за сутрашњи дерби 27.кола Евролига, Црвена звезда – Олимпијакос.

Црвена звезда се у више наврата жалила на словеначког судију, а на почетку прошле сезоне и упутили званичну жалбу на суђење у утакмици против Цедевите у Загребу, где је главни актер био управо Јавор. КК Црвена звезда је тада у образложењу на 4 странице навела 14 грубих судијских грешака и превида записничког стола. Словенац је почев од 2009.године у свакој сезони судио у Загребу између Цедевите и Црвене звезде, а црвено-бели су успели да забележе само једну победу.

Протеклих недеља провукла се констатација да судије из АБА лиге често суде Црвеној звезди у Евролиги. Ове сезоне у Евролиги црвено-белима су судије из АБА лиге судиле 5 пута, Црвена звезда је славила само једном. Занимљивост је да је једина победа била против Панатинаикоса у Београду у серији од осам везаних тријумфа.

Петек (Панатинаикос Атина), Болтаузер (Уникс Казањ) и Пукл (Олимпијакос Атина, Панатинаикос Београд), Јавор (Анадолу Ефес Београд).

Прошле сезоне су судије из АБА лиге делиле правду на шест утакмица Црвене звезде од 27 у Евролиги, од тога две четвртфиналне у Москви, против ЦСКА. Звезда је славила само једном, против Уникахе у Београду.

Последњи пут у Евролиги, Јавор је био делегиран за утакмицу Црвене звезде против Анадолу Ефеса у хали „Александар Николић“, 3.фебруара.

Повезане вести

4 comments

doklevisebre мар 22, 2017 at 22:18

javor je smradina neviđena…a i turci su ista govna,ovo je faktički njihova liga…neće sigurno da dozvole da jedna Zvezda prođe dalje

Reply
Loki мар 22, 2017 at 19:52

Pukl je smrad…Ali ovo „bratski klubovi“mi vec ide na zivce… bratski – pa kidaju protiv nas i kad im trebaju i kada im ne trebaju bodovi…

Reply
kastiljo мар 21, 2017 at 20:41

I Javor i Pukl su zvezdini neprijatelji,to se zna….Pukl nas je bez blama unistio ove godine ja msm dvaput…Mora da je Dogus reagovao,ipak moraju “turci“ da idu dalje…

Reply
dejo мар 21, 2017 at 21:55

Kastiljo ako pored toliko sponzora Turskih i jakih budzeta Turskih timova Crvena Zvezda prodje dalje ispred tih Turskih timova koji imaju budzete vece nego Crvena Zvezda i jos se zove Turska Evro liga ,nego se ja nadam da ce bit od svega ovoga jaci kosarkasi Crvene Zvezde i plasirat se medju osam ekipa u Evro ligi toj i takvoj

Reply

Leave a Comment