Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДомаћа такмичењаКошарка

Звезда повела у полуфиналној серији!

Кошаркаши Црвене звезде савладали су у првом мечу полуфинала плеј-офа АБА лиге подгоричку Будућност у Пиониру са 82-67 и повели у серији са 1:0. Друга утакмица 28.марта у Подгорици.

Кошаркаши Црвене звезде мтс победили су Будућност ВОЛИ у првом полуфиналном мечу плеј-офа АБА лиге, 82-67 (21-17, 22-14, 19-18, 20-18).

Гудурић и Симоновић са по 18 поена били су најефикаснији у победничкој екипи. Гудурић је тројке шутирао 4/7, Симоновић 3/5, а истакао се и центар Огњен Кузмић са 14 поена, уз шут за два поена без промашаја, 5/5.

Црвена звезда је одбранила домаћи терен и у другој утакмици у Подгорици 28. марта има прву меч лопту за финале.

Изабраници Дејана Радоњића без проблема уписали су трећи тријумф ове сезоне против Будућности, водили су практично цео меч, а разлика је највише износила 20 поена средином треће четвртине.

Прва четвртина донела је изједначену, борбену утакмицу на обе стране терена пред пуном халом „Александар Николић“. Екипе су се у уводним минутима смењивале у вођству, да би Звезда средином деонице успоставила контролу и почела да „гради“ предност.

Црвено-бели после првог полувремена имали предност од 12 поена, 43-31.

Прво полувреме обележила је сјајна борбеност Бранка Лазића који се у борби за лопту бацио у публику и добио овације навијача у хали „Александар Николић“, а најефикаснији после 20 минута били су Кузмић са 14 и Симоновић са 13 поена.

У трећој деоници, поенима Симоновића и Џенкинса, након тога и „везаним“ тројкама Гудурића, Црвена звезда је стекла двоцифрену предност и успевала да је одржи током финиша утакмице, и поред чињенице да су гости претили тројкама Врањеша, црвено-бели су мирном завршницом савладали госте из Подгорице.

Тренер Дејан Радоњић на почетку конференције прво се осврнуо на фантастичан амбијент и испуњену дворану:

Морам на почетку да се захвалим навијачима на амбијенту који је био изванредан. С обзиром на величину и тежину утакмице било нам је битно и значајно да и они буду ту. Захвалан сам им на томе!Имамо тежак ритам утакмицама пред нама. Долази Олимпијакос, па идемо у Барселону, па у Подгорицу, па Уникс. То није тешко… то је… Али, борићемо се, као што смо се и до сада борили. Даћемо све од себе да будемо добри. Тај ритам ретко ко може да разуме колико је тежак, можда нас 20 који смо у том ритму„, рекао је тренер црвено-белих, који је након тога одговорио и на питање новинара о здравственом стању Стефана Јовића:

Рекао сам да је Јовић боље, али сада се и на повреду надовезала болест. Надам се да неће да га „прикује“ за кревет. Да је ово „игрица“ и да га онда убацимо, али без тренинга не може да буде у тиму. То није добро за екипу, али ни за његово здравље. О његовом стању знаћемо више током недеље„, рекао је тренер црвено-белих, који ће након тромeсечне паузе први пут извести екипу на паркет „Комбанк aрене“ у понедељак увече, пред евролигашку утакмицу са Олимпијакосом у среду од 19 часова.

Полуфинале плеј-офа, АБА лига први меч

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – БУДУЋНОСТ ВОЛИ 82-67 (21-17, 22-14, 19-18, 20-18) – 1:0

Београд, дворана „Александар Николић“.
Гледалаца: 5.987
Судије: Радовић, Херцег, Јурас

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Волтерс 7 (1ск 5ас), Томпсон 2 (2ск), Дангубић 5 (5ск), Митровић (2ск 3ас), Лазић 2 (3ск 3ас 1укл), Добрић, Симоновић 18 (2ск 1ас 2укл), Ракићевић, Џенкинс 8 (3ск 6ас 3укл), Гудурић 18 (2ск 2ас), Кузмић 14 (3ск 2ас 1укл), Бјелица 8 (1ск 3ас 1укл). Тренер: Дејан Радоњић

БУДУЋНОСТ: Рејнолдс 3, Вилијамс 4, Суад Шеховић 7, Суботић 5, Сеад Шеховић 2, Гордић 4, Илић 3, Савовић 7, Класен 12, Николић 4, Поповић 5, Врањеш 11. Тренер: Илиас Зурос

Ток меча

Веома борбен почетак утакмице уз неколико изгубљених лопти на обе стране, али води Звезде након пет минута са 10:7. уз две постигнуте тројке.

Велику борбеност испољио је Бранко Лазић који је у борби за једу лопту у нападу улетео у статив за снимање и новинаре, те је морао због повреда да напусти терен. Видећемо да ли ће се Звездин бек враћати у игру. Води Звезда 13-12.

21-17 води наш тим након прве четвртине. Сам њен финиш обележиле су тројке Џенкинса и Симоновића којима се Звезда одлепила на +6, али је Будућност у последњој секунди напада са дистанце смањила на -4. најефикаснији за сада Џенкинс са 6 и Симоновић са 5 постигнутих поена.

И даље предност за изабранике Дејана Радоњића који поново имају +6, 27-21. Симоновић је већ двоцифрен у 15. минуту са 10 постигнутих поена.

41-31 за Звезду након прве две четвртине. Одлично је одиграо наш тим у последњих неколико минута и направио двоцифрену предност пред одмор. Најефикаснији су Кузмић са 14 и Симоновић са 13 постигнутих поена, од којих су неке тројке заиста биле више него ефекте и са добрих 7-8 метара.

28. минут игре, Звезда има 14 поена предности, али је та предност до недавно била чак и већа те је Дејан Радоњић затражио тајм-аут.

75-59 води Звезда у 35. минуту игре. Наш тим држи предност и гости за сада немају решење како да дођу до смањења разлике. Симоновић има 18 поена.

Привео је наш тим овај меч крају без неких узбуђења или неизвесности. Меч је завршен са 82-67, а најбољи у нашим редовима били су Симоновић и Гудурић са по 18 постигнутих поена, 14 је имао Кузмић, по 8 Бјелица и Џенкинс.

Повезане вести

4 comments

Delija mp мар 20, 2017 at 06:56

I dalje nema podrske Delija? Sramota, ako ovi momci nisu zasluzili ne znam ko zasluzuje. Bezmozgovici

Reply
Vuja NBG мар 20, 2017 at 00:00

Vi što sedite kući i pišete trenerske disertacije,dođite i podržite klub uživo.Ja sam danas uživao,prvo na Brdu,a potom i u Pioniru.Stručnim štabovima i igračima KK i FK hvala na divnom danu.

Reply
Verni do groba.Br.Cg. мар 19, 2017 at 21:19

Lagano a ubedljivo….moze se i u Podgorici ici na pobjedu….NAPRED ZVEZDO….

Reply
dejo мар 19, 2017 at 21:02

Bravo vam ga kosarkasi Crvene Zvezde samo nastavite ,kosarkasi Crvene Zvezde samo nastavite sa pobedama ,svi vi kosarkasi Crvene Zvezde podizete svakim novim danom da se prica u superlativu o Crvenoj Zvezdi

Reply

Leave a Comment