Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Први тим уз oмладинце

Наши омладинци отворили су пролећни део шампионата са две победе. Екипа Јована Станковића савладала је вршњаке из Локомотиве и ваљевског Радничког. У недељу их очекује дерби са првопласираним Бродарцем. Ова утакмица има посебан значај с обзиром на то да је разлика између две екипе само три бода. Евентуална победа била би јако значајна на путу ка освајању шампионске титуле.

Битан тренутак који је пред нашим омладинцима препознали су њихови старији саиграчи из првог тима. Александар Луковић, Филип Манојловић, Михаило Ристић и Славољуб Срнић и сами су прошли кроз Звездину омладинску школу и знају на прави начин да посаветују младе играче.

Прошло је скоро 18 година од времена када сам играо у омладинцима. Моја генерација је била прва током готово целог првенства, није било неизвесне завршнице, али сигурно знам како се осећају наши млади играчи сада. У моје време није било омладинске Лиге шампиона тако да сам сигуран да је то младим играчима данас додатни мотив. Нашим омладинцима пожелео бих много среће, још више верујем у њих сада када сам имао прилике да са некима од њих прођем припремни период и уверим се на терену да се ради о квалитетним и талентованим играчима — рекао је Александар Луковић.

Свежије сећање на своје омладинске дане има Звездино крило Славољуб Срнић.

Ми смо играли вечити дерби који је био одлучујући за освајање шампионске титуле. И данас се сећам узбуђења које сам осећао пред ту утакмицу. Завршила се нашом победом и освајањем пехара, надам се да ће то бити случај и са омладинцима ове сезоне. Био сам на првој утакмици коју су играли против Бродарца, несрећно су изгубили и верујем да ће се сада реванширати — рекао је Славољуб Срнић.

Михаило Ристић истиче да је нешто мањи терен са вештачком подлогом, на коме ће се одиграти утакмица у недељу, може бити отежавајућа околност, али верује да ће млађе колеге поновити оно што је урадила његова генерација.

Моја генерација је играла одлучујућу утакмицу за шампионску титулу против Бродарца. Они нам ниси били директни конкурент за прво место, али од та три бода нам је зависила титула. У лепој успомени ми је остао тај меч јер смо победили 1:0, из корнера сам асистирао Вукашину Јовановићу који је био прецизан. Из искуства знам да је незгодно играти на њиховом терену, али ми смо Црвена звезда. Никаква додатна мотивација није потребна нашим омладинцима, само да знају ко су и са ким играју — поручио је Михаило Ристић.

Са Ристићем у екипи омладинаца тада је играо и Филип Манојловић.

Пожелео бих омладинцима да прођу исто као и ми на тој последњој утакмици у омладинској лиги. Знам да се одлично ради у нашој Омладинској школи, доста играча је тренирало и са нама у првом тиму тако да сам уверен у њихову победу у недељу. Жао ми је што због утакмице на Бановом Брду нећемо бити у прилици да са трибина подржимо наше омладинце, али свакако имају нашу подршку — поручио је Филип Манојловић.

Сусрет омладинских екипа Црвене звезде и Бродарца игра се у недељу од 15 часова на стадиону Бродарца на Старом сајмишту.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

dejo мар 18, 2017 at 18:24

Idemo samo napred omladinci Crvene Zvezde pokazite da ste pravi pobjednici tako sto cete da igrate dobro svi kao jedan

Reply

Leave a Comment