Moja Crvena Zvezda
Најновије

Од Звезде за наше бебе

Звездина дечија недеља завршена је на најлепши начин – предајом инкубатора за бебе Институту за неонтологију у Београду. Акција КК Црвена звезда у којој је акценат био на најмлађима тако је добила своју круну, а сви у црвено-белом табору су изразили велико задовољство што су од продаје улазница за пријатељски меч са минхенским Бајерном обезбеђена средства за куповину једног инкубатора.

У посети Институту за неонатологију били су Давор Ристовић, директор црвено-белих, као и првотимци Миле Илић, Никола Марковић, Андреја Милутиновић и Сава Лешић. Они су обишли одељење интезивне неге и на лицу места видели како се води битка за бебе, да мали хероји заиста не могу сами и колико ће значити инкубатор који прибављен.

Током конференције за медије, директорка Института за неонатологију, проф. др. Нивеска Божиновић Прекајски се захвалила Кошаркашком клубу Црвена звезда и свим људима који су 5. октобра били у хали Пионир и на тај начин дали свој допринос у овој хуманитарној акцији:

Као здравствени радници који се сваког дана боре за животе наших малих хероја, осећамо јак ветар у леђа када видимо колико се људи одазвало овој акцији.

Директор црвено-белих Давор Ристовић је истакао да је уручење инкубатора велики подстрек за сличне акције:

Велико нам је задовољство што смо били у прилици да помогнемо Институту за неонатологију. Оно што могу да обећам да се на овом нећемо зауставити и да је ово само прва у низу хуманитарних акција у којима ће Црвена звезда учествовати. У нашем клубу водимо велику бригу о младима, а познато је да имамо једну од најбољих школа за младе играче у Европи. И убудућности ћемо организовати друштвено одговорне пројекте и кампање у којима ће посебан акценат бити на младима.

Сава Лешић се пре свега захвалио навијачима који су својим доласком на утакмицу обезбедили неопходан новац и додао:

Нама играчима је била велика част да учествујемо у једној таквој утакмици која је имала хуманитарни карактер. Посебно ми је драго што сам био део акције Битка за бебе – хероји не могу сами, јер ћу и ја за неколико месеци постати отац – констатовао је Лешић.

Своје утиске изнео је и Никола Марковић:

Веома смо срећни што смо у прилици да фантастичну позитивну енергију коју смо те вечери осетили у Пиониру, преточимо у хумани гест према онима којима је то најпотребније. Наши навијачи нам дају додатну снагу како на терену тако и ван њега. Ми смо на овај начин желели да ту снагу дарујемо онима који данас воде херојску борбу за живот а сутра ће све нас заменити на терену, трибинама или у било којој другој сфери живота – закључио је Марковић.

Током непуна два месеца колико траје акција Битка за бебе – хероји не могу сами, прикупљена су средства за куповину 90 нових инкубатора.

Повезане вести

3 comments

Vlada Tosic окт 26, 2011 at 18:24

Sada nek otvore akciju, PRAVITE BEBE, da bi mogli da popunimo inkubatore !

Reply
delija окт 26, 2011 at 19:22

bravo za komentar!!!samo da podsetim da je broj stanovnika sveta do pred kraj 20 veka bio 2 miliarde,sada ne 7 milijarde,a do 2050 bice 10 miliardi a u SRBIJI svake godine Kragujevac nestane!!!trend neradjanja dece je u bogatim drzavama,a u siromasnim veliki natalitet!!!pa ljudi jesmo li mi bogati???

Reply
Vlada Tosic окт 26, 2011 at 21:27

Cuj, nismo mi bogati. AL UVEK IDEMO MIMO SVETA 😀

Reply

Leave a Comment