Moja Crvena Zvezda
АлександарБлогови

Волим је, дакле постојим!

Вечерас је Звезда играла са Банатом. Како сам се осећао док сам меч гледао не бих описивао. Није прикладно за једно овакво место. Не први пут у последње време, моја Звезда се осрамотила. Победили смо, али ми то није причинило неко посебно задовољство. Јер, није ово вечерас била моја Звезда. И видим да се много осећају тако. Али, зашто клонути сада? Преживљавали смо ми и много теже моменте. Јер, сетите се само оних чувених реченица великог Љубе Тадића: „Нема велике љубави без велике радости, али и без велике патње. Ето, то вам је Црвена звезда.“ Било је Баната и раније, биће их још ко зна колико. Али, све је то само део једне велике приче, једног великог клуба.

Бити Звездаш, то је част и привилегија. За све нас којима је срце црвено-бело то је сасвим нормално. Карактерна особина, ствар кућног васпитања. И данас, Звездаши су можда јачи него икад. Јаки у својој истрајности, слози, беспоштедној борби са свима.

Јер, није некада давно, тих славних дана наше прошлости било тешко бити Звездаш. Била је то моћна Звезда. Велика Звезда. Звезда која је из године у годину сијала све јаче. А те чувене 1991. засијала је најјаче што је могла. Као никада у својој историји. Било је лако тада бити Звездаш. И онда, било је то сасвим нормално, са поносом се истицала припадност својим бојама. Као и данас, уосталом. Једна је разлика постојала. Тада је то било лако, а данас нешто сасвим супротно.

Након те наше чувене године, сјај наше Звезде полако је почињао да се гаси. Сијала је све слабије, уз понеки бљесак, али све то није било ни близу ономе што се ’91 десило. И онда су дошли најтежи моменти у богатој историји нашег клуба. Тај сјај претворен је у повремено треперење, а наш клуб једва да је давао знаке живота. Са свих страна, лешинари су надирали у жељи да нас растргну све заједно. Али је посрнули гигант ипак враћен у живот, иако се нашао на ивици амбиса.

Годинама сви посматрамо какве се игре играју у нашем спорту. Годинама гледамо како нашу Звезду хоће да понизе. Чинило се у једном моменту да смо дошли до самог краја. Исти они лешинари које сам већ поменуо су искористили целу ситуацију да нас спусте још више и прогласе наш дефинитиван пад. На нашој несрећи, градила се срећа других. И гради се и даље, мада су сви изгледи да неће још дуго.

И услед свега тога, свакоме је макар једном дошло да дигне руке од свега и запита се шта је смисао свега. Чему толика посвећеност, када је једноставно немогуће борити се витешки? Али, онда на сцену ступи болест којој нема лека… Довољно је једном одслушати „Добро знај“ и опет се врати нека невероватна жеља и енергија, уз утисак да она може све променити на боље.

И тако је то до дана данашњег. Последњих година, гледали смо и превише срамотних игара нашег клуба. Нешто на шта раније нисмо навикли, па нам је вероватно и због тога све то још теже падало. Ипак, сведоци смо сви да наша Звезда устаје. Гигант који је на нечастан начин годинама мучки ударан на кварно, на путу је да се подигне и дође тамо где је некад био. И тамо где му је и место. Звезда полако поново почиње да сија, све јаче и јаче. Истина, некако стидљиво и споро, али почиње.

Ипак, наше уздизање је тек почело. И није нам то први пут, мада је ова ситуација вероватно најтежа. А зна се да смо након сваког пораза увек излазили још јачи и истрајнији. И биће тако и овог пута, у то сам уверен, а верујем и сви Звездаши. Сви ми смо срећници, јер смо онда када је требало одабрали праву страну и приклонили се једином правом спортском царству. Оном црвено-белом. И у ово време када је та наша љубав полако прерастала у мазохизам, остали смо верни. Волели смо је јаче него икад, борили се сви заједно. А права борба нас тек чека. Јер, ствари се морају вратити на своје место. Нашој Звезди место је на врху и нигде друго. И засијаће поново као некада.

А Звезда смо сви ми. И без свих нас који је волимо, она никада не би била то што јесте. Када је падала и губила, ми смо били ту. Увек смо били ту. Данас ми који је бодримо последњих година, а некад а наши очеви, дедови… Сви заједно, исписујемо једну велику и богату историју. И чинимо Звезду сваким моментом још већом него што јесте.

А за нас, она је саставни део живота. И како би без ње било, тешко је замислити. Љубав према Звезди учинила је да нас чудно посматрају и питају се чему све то. А нас никада није интересовало да нешто образлажемо. Јер је то оно што носимо од рођења и што ћемо заувек однети са собом једног дана. Наравно, и на небу том на које идем ја, зна се каква звезда сија. То је нешто за цео живот, нешто што је саставни део нас самих и нешто што је један од разлога нашег постојања.

Јер, за нас само Звезда је живот, Звезда је живот све друго су ситнице!

Повезане вести

56 comments

Vreme окт 27, 2011 at 11:10

@marko

Evo prave Zvedašica

Zvezda mi je bila i bice u srcu!

Reply
joksim окт 26, 2011 at 17:46

malo smo sporije igrali sinoc… ne treba sitnicariti, prosli smo dalje. jednog dana kad prorade mezenga i borha, vraticemo svim duznicima… ajmo , ajde, sopot u napad!!!

Reply
joksim окт 26, 2011 at 18:02

skoro zaboravih, nesto mi se cini da mi drugu formaciju trenutno ni ne mozemo igrati. osim kako neko od kolega spomenu 4-6-0, ili mozda 3-5-1

Reply
joksim окт 26, 2011 at 18:25

a, ako dodju stevanovic i bozic, mozemo da probamo i 2-3-4-1. jel igra neko takvu formaciju?!? 🙂

Reply
superstar окт 26, 2011 at 22:51

kod alkosana smo igrali 4-6-0 😀

Reply
Dražen окт 26, 2011 at 14:06

Evo kome nije mrsko da glasa za MCZ.net na ovogodisnjem Vebfestu. Ulogujte se na fejs, i onda samo jedan klik, i to je to. 🙂
http://webfest.nadlanu.com/pocetna/specijalno/web-fest/Moja-Crvena-zvezda.wf-198.429.html

Reply
Luka окт 26, 2011 at 13:55

Mogu oni da izgube od koga god hoce… Ali nijednog trenutka ne smeju da zaborave tezinu grba na dresu. Nijednog trenutka ne smeju da se ne bore. Ta rupa od 15 minuta u drugom poluvremenu protiv Radnickog i Pazara je nastala iskljucivo zato sto nasi igraci razmisljaju:“protivnik je pobedjen, sad mozemo da se zezamo.“ E onda ako primimo gol, raspametimo se. Nisam gledao mec protiv Banata ali mogu da pretpostavim da su ga odigrali na foru: ako im vec mi ne damo gol, dace ga oni sami sebi… sto se na kraju i desilo. Sto je jos gore Lukic ih lepo sve kazni za izdanje protiv Jedinstva, a oni opet. A najvece cudo mi je da ovi igraci koji nisu standardni u 11 odigraju sa zalaganjem k’o da ni ne zele da igraju u startnoj postavi…

Reply
ChargerNS окт 26, 2011 at 13:22

Totalna zamena teza i širenje LAŽNOG OPTIMIZMA. Ako mislite da činite svima okolo uslugu pa i samoj Zvezdi, grdno se varate. Oni i žele da Vi klimate glavom, da se zadovoljavate istorijom, da patite jer su SVI protiv nas, da budemo sami protiv svih. Napiši o tome da mlad igrač neće da potpiše ugovor sa klubom jer mora preko Adže i Majamija, napiši da je mali Janković samo marketinški trik, napiši da umesto da se pre godinu ipo dana ubacilo 5 mladih igrača iz našeg pogona pa da pola tima igra za platicu od par hiljada evra a onda možeš da platiš dobra 3,4 igrača i da im daš ekstra platu a ove mlađe nagradiš i premijama i da igraju iz ponosa i objasniti im da će se već naplatiti debelo jer su došli do zvezdinog dresa. Napiši da ne umeju sa parama , jer da umeju ne bi imali ovakav tim, pola na pozajmici i pokušava da oživi karijeru a pola su kojekakvi invalidi. Napiši da se dovode igrači jer kad ima kupovine ima i MULJANJA i UZIMANJA PROCENATA. Napiši nešto što je ISTINA a ne SUBJEKTIVAN DOŽIVLJAJ. Napiši da su vođe plaćene da ćute i klimaju glavom a da mlađi zanesenjaci imaju isprane mozgove i da se njima manipuliše. Zašto se sve to ne napiše? Zašto se nema M.DA da se otvoreno kaže koji su problemi u Zvezdi? Zašto se igraju sa ugledom kluba i dovode i Adžić i Lukić svoje kumove da se igraju trenera? Na kraju, kada ćete Vi da postavite pitanje Vi koji imate snagu pera u svojim rukama i ČIJA REČ se ipak negde čuje šta će se desiti na kraju sezone kad ne bude nijednog trofeja OPET, da potsetite određene ljude šta su obećavali i LAGALI, da pokrenete nešto??? Nemojte ostati nedorečeni i biti u senci i piskarati. Da li uopšte neko ima hrabrosti da otvoreno kaže da ovo sad NOŠTA NE VALJA, da ovi ljudi NE ZNAJU i da su SITNI INTERESI najbitniji i da Zvezda opet služi za hapanje i muljanje. U Srbiji je sve javna tajna i sve se zna a kamoli šta se radi u Zvezdi. Nemojte nam vređati inteligenciju sa ovakvim tekstovima ako to već radi UPRAVA. Scve ovo da nije TUŽNO bilo bi SMEŠNO.

Reply
Александар окт 26, 2011 at 18:25

Можда си и у праву. Али ми реци једну ствар, јер ми се чини на основу коментара да си интелигентан момак. Мислиш ли ти да ја знам преко кога се потписују уговори? Мислиш ли да знам да ли се узимају проценти, ко их узима, од кога и колико? Откуд би ја требало да знам да ли је најталентованији играч Звезде у последњих 20 година маркетиншки или било какав трик? Како ја могу да знам да ли навијачи примају паре од некога или не? И да ли си свестан колику тежину има све ово или било шта друго када је објављено на једном оваквом сајту, који је јаван и колико је опасно објављивати ствари које су само претпоставке и за које нико од нас нема конкретан доказ? Надам се да схваташ шта хоћу да кажем. Ја волим Звезду и текстом сам желео да поручим људима да ће ови који синоћ нису имали појма бити ту и отићи ко зна где, а да ћемо остати ми, да ће остати Звезда, да ће остати све оно што чини Звезду. И тако ће бити довека.

Reply
Vlada Tosic окт 26, 2011 at 18:41

Mozda ne znas preko koga se vrse ugovori i to za vodje i sve to…ALI IMAS OCI DA VIDIS KAKO IGRAMO, i kako je trenutno stanje… Ti igraci koji igraju kao pic**e i ako ih niko ne grdi nastavice da igraju tako, zato sto im niko ne kaze NEMAS POJMA, NE TRUDIS SE … Mi se bre cimamo prelazimo po 300-500 km da ih gledamo a sta oni rade, NISTA !!! Non stop bre spominjete KAKO JE TO LJUBAV KAKO ONA NEMA GRANICA… Cekaj bre, ako Zvezdu predstavimo kao neku devojku, MA ONA BILA I NAJLEPSA NA SVETU, ja se cimam svake nedelje po 500 km da odem da se vidim sa njom a nju bre boli kurac za mene. Ja nisam sadista, ne cimam se toliko da bi SAM SEBE MUCIO I GLEDAO ONAKU IGRU, ako ja mogu da se toliko cimam STO SE BRE I MANEKENI NA TERNU NE CIMAJU BAR UPOLA… Volim ja Zvezdu, i uvek cu je voleti ali ako ovako nastave pocecu da je volim iz fotelje…. treba da se lepo jedna utakmica BOJKOTUJE al samo jedna…. Pa da vidimo kako ce da se osecaju Manekeni ! Da dodjemo lepo na trening i mi ih lepo ZAJASEMO I OBJASNIMO KAKO STOJE STVARI, a kao rekvizite za trening umesto lopti da lupamo samare, pa ko oce da se seta nek se seta ! AL OVAKO VISE NE MOZE!

Reply
ChargerNS окт 26, 2011 at 18:46

Ljudi nisu provalili da i mi koji kritički gledamo isto tako volimo Zvezdu i da će Zauvek biti tako. Ti si isto pametan momak i mislim da već možeš naći načina da kritički napišeš nešto i da ubaciš dozu sumnje a da nikog direktno ne optužiš za nešto jer znamo da je kleveta strašna stvar ukoliko nemaš dokaze. Naravno da niko nema dokaze ali se sve zna i u Srbiji je sve javna tajna. Sve je meni jasno, svestan i težine koju ima tvoj tekst i da su komentari nešto drugo. Ti kad napišeš nešto ljudi mogu da se slože ili ne, a Ja recimo kad napišem nešto u ovom stilu, Ja ispadnem izdajnik. Ko ti više misli dobro, onaj ko ti ukaže na nešto loše ili onaj ko te tapše po leđima i smeška ti se? Sve što sam hteo da kažem da je ovo MAKSIMUM ove garniture ljudi i da bi Zvezda krenula dalje, mnoge stvari moraju da se menjaju. Ja lično nemam ništa protiv Lukića ali čim drži Adžića, Vesića i još pojedine, ima OZBILJAN PROBLEM i mora da se odluči između njih i Zvezde jer svi čoporativno su problem. Hteli neki to da prihvate ili ne, to je tako!

Reply
Александар окт 26, 2011 at 20:35

Питање је ко ту кога држи и све је јако комплексно и тешко доступно за нас.

Reply
Zeljko окт 26, 2011 at 11:56

Sta je pisac hteo da kaze,da Zvezda ustaje?
Pa ono juce bolje da smo ispali nego ovakva pobeda bez igre,
bez ideje bez i jedne ozbiljne sanse,to vise lici na novi pad nego na ustajanje.
U prolecnom delu prosle sezone igra je i licila na nesto bilo je mesta nekom optimizmu a ovo juce mane vise cele jeseni je tuga bozija.
Sta se desava sa dugom Zvezde zasto se o tome vec duze vreme nista ne prica a suska se da je mnogo veci nego sto je bio?

Reply
Raka Delija окт 26, 2011 at 12:09

A jesi sinoć gledao Barsu protiv Granade?Ništa posebno nisu odigrali i oni su imali 2-3 šanse na meču dobili 0:1,i njima su svirali penal u nedelju protiv Sevilje na Kamp Nou u 94 minutu u utakmici u kojoj su takodje odigrali ispod svog nivoa. i šta sad?Idemo dalje…U nedelju igramo protiv Slobode idemo da dobijemo naravno.Pobeda po pobeda TITULA!

Reply
realnost окт 26, 2011 at 12:13

tu upoređuđuješ nas i Barsu…kukuuuu…
ta Barsa odigra jednom u 20 mečeva lošije…a zato pobeđuje svakog sa 5-0 i stvara najmanje 15 šansi za gol…ne upoređuj nebo i zemlju…

Reply
Raka Delija окт 26, 2011 at 13:13

Ma ne,nije mi namera bila da uporedjujem naše i Barsine igrače to je besmisleno,nego sam naveo primer Barselone pala mi je na pamet slučajno jer sam sinoć gledao njihov meč,a primera sličnih ima puno i u mnogo slabijim ligama od Primere u tom smislu sam naveo Barselonu nisam imao nikakvu nameru da uporedjujem fudbalere.

Reply
milos окт 26, 2011 at 13:01

Potpuno je besmisleno, pa i nepristojno bilo kakvo poredjenje nasih igraca i igraca Barselone ili je to opet ono da smo mi jaci od NATO-a. DRugo, gledao sam Barselonu protiv Sevilje i odlicno je igrala obzirom na to da jedna tako jaka ekipa kao sto je Sevilja nije prelazila pola, 4 igraca na 16, 5 na 30 metara i 1 na pocetku kruga na centru na Seviljinoj polovini, bez ikakvog preterivanja(evo juce im se odmah vratilo). A penal je bio cist kao suza i promasen je!Mi smo dali gol posle ocajne, ocajne igre i ne vidim odakle uopste bilo kome pada na pamet da spominje Barselonu u istom kontekstu. Kao kad bi se mi poredili sa Amerikom, ali kod nas je ocigledno sve moguce, jer zivimo u svetu „slatke male prevrnute torte“.

Reply
Mare окт 26, 2011 at 13:18

Onda je po tebi besmislena i ova igra koju mi igramo jer Robi kopira Barselonu

Reply
miloos окт 26, 2011 at 13:43

Naravno da je besmislena, kako nijedan klub u Evropi, odnosno trener nije rekao isto tako nesto. Niko ne moze da igra ono sto igra Barselona, jer su za to potrebni igraci. Uostalom , po meni trener uvek treba da prilagodjava igru igracima koje ima. Doduse, Robi nema materijala ni za sta.

Stevan R. окт 26, 2011 at 16:44

Ne moze tako da se igra! Licimo na Partizan -oni su isto tako kao igra je losa ali moramo biti zadovoljni rezultatom…Necu da na penal prodjem Banat u 96min.

Reply
Vlada Tosic окт 26, 2011 at 18:42

AXAXXXAXAXAXXAXAXAXAAXAXAXAXAXA…. nmg da verujem sta si ti napisao !!!!!!! ti imas iq kao toster ja da ti kazem.. ne moras da meris…. A DA LI SI TI GLEDAO PRETHODNIH 20 BARSINIH MECEVA… Oni se skenjaju kad daju manje od 3 gola… Igraci padnu u depresiju..

Reply
Александар окт 26, 2011 at 18:35

Не знам да ли си прочитао текст. И сам сам рекао да ми уопште није причинило задовољство то што смо онако победили. Што се мене тиче боље да смо испали, мислим да би дошло до опамећивања и захваљивања појединима.

Reply
Spiritus окт 26, 2011 at 11:20

Znaci da ne poverujes,citam jutros Covic i Cvetkovic od sinoc na listi povredjenih ! Naime i jedan i drugi se povredili sinoc na treningu. Ako se zna da su vec povredjeni : Radivojevic, Radetic i Mile Ilic , s kim cemo mi igrati naredne utakmice ? Trebaju nam igraci za rotaciju . . . Kakav maler od starta ove sezone, ne mogu da verujem!

Reply
Alex окт 26, 2011 at 11:42

Skocni zglob je u pitanju i kod Cveleta i kod Fice, pitanje da li ce igrati u subotu. Nama pod hitno treba tri igraca, ali pozicije 4 i 5 su prioritet.

Reply
Viktor окт 26, 2011 at 10:50

Zreli smo za promjene….Kukamo i jaucemo oko Toleta i FSS a evo sta se nama desava… Pa sve i da je bio penal a i da nije, ako nemozemo drugoligasu mi kao takmac za titulu dati 3 komada onda hvala vam i zivjeli, mogao sam sinoc plakati kao malo dete….

Reply
lukank окт 26, 2011 at 10:34

muslina u zvezdy, robijeva taktika ocigledno ne obecava, zasto gajiti taj stil igre, kada on ne funkcionise, svaki put se smorim kad gledam mec zvezde, pa i kod ostanica igrali smo bolje. Pod hitno se otarasiti mikica, petkovica,kovacevica,mezenge i kaludjerovica, dovesti burzanovica, mladenovica kostica, i nekog desnog beka..

Reply
MladenNk окт 26, 2011 at 08:36

Bez uvrede, postujem pismenost i smisao za pisanje ali ne znam stvarno cemu ovakvi tekstovi, kao da smo svi maloumni. Svi po istom sablonu, dalje ih i ne citam posle 2 pasusa. Posle svake blamaze pominje se Ljuba Tadic, zvezdastvo, Bari-Tokio. Dajte neki tekst o Nenadu Kovacevicu, nasem kapitenu, daj da se malo raspravi ko je njemu dao traku i zasto se izblamiramo svaki put kad je on na terenu. Daj malo o Petkovicu, Reljicu, Vesovicu, spicevima i svima onima koji nijesu dostojni naseg kluba.

Reply
Александар окт 26, 2011 at 08:41

За то је, нажалост довољно погледати било коју утакмицу. Свестан сам ја свега тога, свестан сам ко заслужује, а ко не да игра у Звезди, а ти ми реци шта да урадим да бих нешто променио и послушаћу те одмах.

Reply
MladenNk окт 26, 2011 at 08:59

Poenta je po meni imati kriticki osvrt kad se nesto desi kao ono sinoc. Vracati se na Bari i Tokio posle svakog bezobrazluka ljudi na terenu mislim da nema smisla. Ja sam recimo licno ubjedjen da je 90% njih sinoc sa ponizenjem gledalo na igrace Banata i da je to razlog onakve igre. E to ne smije nikad da se desi jer posebno ove sezone nemamo pravo na to.

Reply
Alex окт 26, 2011 at 11:53

Nazalost takvih vezara kao Petkovic, reljic i njima slicni ce biti u Zvezdi sve dok imamo SD-a kakvog imamo, i dok se treneru ne prepusti izbor u dovodjenju igraca. Ni jedna Robijeva zelja nije ispunjena. A pogledajte Volkova danas? Kupljen za 200 000, a najbolji im je igrac. Adzicu zapitaj se malo kako radis?

Reply
dr Bacak окт 26, 2011 at 13:31

Po meni, treba se prvo rijesiti Adzica, baciti ga lavovima ili sl. Reljic Vesovic i napadaci su operisani, od fudbala naravno. Da su omladinci o kojima se mnogo prica dobijali toliko sanse sad bi pricali o novom Lukovicu ili Bosku Jankovicu, zato ovim nabrojanim dati sansu u drugim sportovima šah, karling.. Ignjatijevica i Reljica obavezno na ping-pong dok Vesica i napadace treba gurnuti na neki od borilackih sportova. Ja bih predlozio i fuziju sa ragbi klubom Cz i odmah im uvalio svjezu krv u vidu Kovacevica i Borhe bez prava povratka maticnom sportu. Sve to uraditi pod hitno da bi imali vremena za adaptaciju jer su na nju navikli u fk………… Bože dokle smo doveli Zvezdu. Ja ne mogu vjerovati da su nasi direktori toliko nesposobni, vise sam misljenja da Zvezda nije njima jedini poslodavac, propustiti Volkova, Todorovskog.., pa da samo prate posjetioce ovog sajta skautirali bi neko pravo pojacanje.

Reply
Александар окт 26, 2011 at 18:45

Ја сам први испратио аплаузима играче Баната, а наше извиждао, што довољно говори ко је шта заслужио.

DNL окт 26, 2011 at 03:30

А да ми мало престанемо да причамо о управи , њеном раду , јер смо СВЕ рекли до сада … Сви имају исто мишљење о Аџићу , Лукићу, играчима..
Дај да престанемо да се вртимо у круг , пустимо ову управу да се докаже ове сезоне , јер ако не освојимо титулу , они одлазе.
Можда нису неки претерани стручњаци , али су ЉУДИ , и никад не би дозволили себи да их као Тола прозива цела Србија , а да се праве луди.

Reply
Vlada Tosic окт 26, 2011 at 10:16

Pa Adzica samo jos marsovci nisu poceli da prozivaju, mada kad vidim ovolike invazije i pojave NLO-a cini mi se da znam sta oni oce da kazu… ADZICU ODLAZI

Reply
realnost окт 26, 2011 at 12:15

ma veruj ti meni, Adžić je glavna tema sprdnje i na marsu…

Reply
miloos окт 26, 2011 at 13:46

Na osnovu cega si to zakljucio da su ljudi?!

Reply
Galis окт 26, 2011 at 02:31

Zar posle svake tekme u zadnje vreme mora da izadje ovakav tekst. Kod mene to vise ne prolazi ! Trudis se ali ne moze ovaj tekst da ispere gorak ukus..

Reply
Dusan81 окт 26, 2011 at 01:07

A u medijima standarna prica , kazu 98.minut penal za Zvezdu, ruznal….

Reply
igor окт 26, 2011 at 10:52

E, pa to je standardna priča. Čovek je svirao penal u sudijskoj nadoknadi, a oni pišu 98. minut. Ne znam samo šta imaju od toga, osim što prave još veći razdor između nas i glodara.

Reply
igor окт 26, 2011 at 10:58

Meni samo nije jasno ko je dozvolio Adiju da obuče golmanov dres, kad on ima svoj broj???? To oslikava amaterstvo u klubu. Trebao je da brani u svom dresu i to je to. Još i zbog toga da nas kazne i sve k….

Reply
Darko окт 26, 2011 at 12:00

Ocigledno ne znas pravila. Igrac koji staje na go MORA da obuce golmanski dres da bi se razlikovao od ostalih igraca. A ja bih da sam na tvom mestu sledeci put pregrizo jezik kada bih reko da je Zvezda amaterski klub.

Reply
neca окт 26, 2011 at 00:43

svaka cast za tekst i usput: Са СЕВЕРА ветар дува нашу мрежу АДИ чува
Док је чува, он певуши: ЕВАНДРО ће да вас буши! 🙂

Reply
van basten окт 26, 2011 at 00:12

ti sad kao nas nesto lozis,dizes nam moral.covece da li si svestan o kom klubu ti pises?kao mi se vracamo godinama ,evo samo sto nismo.od koje godine se mi to vracamo?mi svake godine moramo da igramo za trofeje,nema nikakvog vracanja.za titulu svake godine pa makar i sa juniorskim timom.nema tog kod nas mi se polako dizemo i tamo 2015.uzimamo titulu.zasto veceras nije branio bajko ako se zna da su moguci penali.brani treci golman,izlazi desni bek ulazi levi,igramo sa jednim napadacem.bojim se da nesto ima i u nama a ne samo u spoljnom faktoru.mozda su rusioci bas u nasim redovima.

Reply
milos окт 25, 2011 at 23:32

Izvini, ali ja ne vidim potrebu za ovakvim tekstom. Ne vidim u cemu je poenta, sta je poruka…pre kada smo gubili to nije nista valjalo,jer su nas vodili neki drugi ljudi, nepodobnici, nevernici (a medju njima je bio i Dzajic, koji je sada opet heroj kada su se svi ispisali po njemu), a sada kada smo pod vodjstvom Vladana Lukica i Ivana Adzica ni porazi nam ne mogu nista. Samo pod njihovim svetim vodjstvom mozemo stici do Raja, danasnje propadanje kluba treba da shvatimo kao Golgotu i Razapinjanje na krst od strane nevernika, ali ce nas klub kada bude potpuno unisten treceg dana Vaskrsnuti. U fudbalskom klubu Crvena zvezda se radi veoma lose, na celu kluba su nesposobni ljudi, a to naravno da rasirenih ruku koriste nasi sportski protivnici i to sa sve osmesima na licu. Milioniti put cu ponoviti u Crvenoj zvezdi ima eventualno jedan dobar igrac i to je Li Adi koji ne pruza ono sto realno zna, jer je previse opusten i sve lezerno shvata, a to je opet zbog toga sto naravno da vidi gde je dosao. Naravno da u najvecem delu kvalitet zavisi od novca koji imas, odnosno nemas, ali se i pored toga prave veoma losi izbori:kasna prodaja Ninkova za mnogo manje para, jer se nerealno ocekivalo da se prosle godine uzme titula, prelako odricanje zlatne koke Klea, pa se setite Tutorica ili jos gore Slavoljuba koji su slavljeni kao da su Barezi i Maldini u pitanju, a kostali su nas, oni direktno, mnogo bodova, propustanje Volkova, a leva strana nam je katastrofa, propustanje Todorovskog, primera je milion. Borha i Evandro nisu dinara placeni i za njihovo dovodjenje nije ulozen ama nikakav trud, jer su dosli preko Rambovog brata.REcite mi kojeg su oni igraca doveli,a da valja. Mozda samo Kaludjerovic, i to u poslednjem trenutku, pa smo ucenjeni da ga dovedemo za veliki novac i da damo posle 50% od prodaje. Pa ljudi, mi nemamo ni 3 centarfora, rezerva na desnom beku je decko koji je ove godine prvi put zaigrao za prvi tim i sta je pokazao, zar mu danasnja utakmica nije bila odlicna prilika da se uverimo da li zna ili ne zna, nema tu mnogo mudrosti. A sto se para tice, i o tome sam pisao, ako ne znate da ga nabavite idite, jer ne znam cemu drugom sluzite, da pricate po novinama. Ovamo se poziva na Barselonu, kada se brani ideja o ni slucajnoj prodaji kluba, a sa druge strane smo veliki vernici, mrzimo komunizam, a zadrzali smo kadrovchike po Upravnim odborima koji primaju platu. U UO Barselone sede ljudi koji daju ogroman novac za to i nalaze intereres u tome, da li materijalni ili duhovni, njihova stvar, ali Barselona je najbolja na planeti, a mi nismo ni u ovoj bednoj Ligi. Lukicu i Adzicu, od prvog dana sam protiv vas i sada sam veoma ponosan zbog toga sto se pokazalo ko ste i sta ste, ali vas molim da na polusezoni odete i to daj Boze u situaciji da za Partizanom zaostajemo najvise dva boda, ali videcemo sta nam donosi prestojeci tezak raspored. Navodno, Delije ce traziti njihove ostavke, ako budemo makar i bod zaostajali za Partizanom.

Reply
Vlada Tosic окт 26, 2011 at 00:03

Brate otvorio sam stranu sa zeljom da otprilike ovakav post napisem… KAKVI BRE TESKI TRENUCI BRE O CEMU MI PRICAMO BRE, OCE NEKO DA MI KAZE KADA JE ODGLEDAO ZVEZDINU UTAKMICU A DA NIJE STREPEO BRE, OVO STO PISETE POSLE SVAKE LOSE UTAKMICE SAMO RUSI UGLED SAJTA, i ne razumem cemu to… DA LI SMO IH DIZALI POSLE VENTSPILSA, posle zadnje petarde… STO BI SADA LAGALI SAMI SEBE BRE LJUDI MOJI… IGRA JE BRE OCAAAAAAAAJ… AKO TI NE MOZES DRUGOLIGASA NA FINJAKA DA DOBIJES 3,4-0 ONDA NEMAS STA DA RADIS U ZVEZDU….. pitanje je vremena kada cemo da puknemo negde kao zvecke i kada ce sve da se raspadne…Zvezda je na staklenim nogama…. I POSLE CE BAJNI NAM PRESEDNIK DA PISE SAOPSTENJA O DZEDAJIMA I PROTIVNICIMA ZVEZDE !!! jednom recju doslo je vreme za onu staru PUTUJ IGUMANE, I NE PITAJ ZA MANASTIR… Robi pocinje da pada u mojim ocima i to mnooogo…Pitanje je vremena kada ce poceti njemu da se skandira… Pa sa onakim (kaki su taki su u SRbiji su sigurno medju top 5) ako ti ne mozes dobiti drugoligasa, a od ostalih prvoligasa igras jedva E ONDA JEBIGA.

Reply
Sveta Predić окт 26, 2011 at 00:21

Činjenica je da izuzetno variramo u igri,ali ako zamenimo trenera sada,ništa nećemo uraditi.I koga bi uopšte i doveli?licitirali bi sa imenima,a doveli seoskog učitelja.Neka čovek radi.Moje mišljenje,naravno!Ne mora da sam u pravu!

Reply
van basten окт 26, 2011 at 00:26

svi volimo robija,ali on je vec dva puta odlazio iz zvezde pa su ga molili igraci da se vrati.informacija od bivseg igraca zvezde iz sampionskih dana sa muslinom.provereno

Reply
Vlada Tosic окт 26, 2011 at 00:28

Oke Sveto, ali moramo da se prisetimo da je Pizon imao 5 bodova prednosti nad komsijama (koje su imale mnogo jaci sastav nego danas, a mi mnoooogo slabiji) , i posle jednog poraza je smenjen…. Da li se ti secas da je Robi uopste imao prednost nad partizanom ? Ja mislim da Robi ni za 5 godina nece moci da ima 5 bodova prednosti….A ima bolje igrace nego pizon tada…

Reply
dusan окт 26, 2011 at 00:54

pizon je bio katastrofa, a imao je 5 bodova prednosti nad glodarima zato sto su oni bili tada jako opusteni, i kad su malo zategli i kad smo naisli na njihovu ozbiljniju filijalu – metalac on je eksplodirao. on je smenjen na +2, a dostanic je posle toga imao i +4, ali nismo uspeli (ovo niposto ne treba shvatiti da ja branim dostanica). sto se tice toga da je pizon imao gori tim od ovog ja se s tim ne bih slozio. pizon je imao odlicnu desnu stranu (ninkov-lazetic) i imao je sasvim solidnog spica – lekica (koji je za andriju i bruna izmislio loptu). ako se neko uzda u pizona…
ovaj tim zvezde je jednostavno los! imamo dva centarfora koji su na 10 utakmica zajedno dali 3 gola! ovo je najgori napadacki tandem u istoriji zvezde. odbrana nam je losa – fale nam oba beka i centarhalf. po meni fali i bar jedan ozbiljni vezni. ne razumem sta ocekujete od prosineckog – naterao ih je da igraju kratke pasove, da igraju sto je brze moguce, da ne napucavaju alibi duge lopte. ali pored discipline treba malo i talenta i kvaliteta. ovo zaklinjanje lukica,adzica, i ostalih velikana iz uprave u srpstvo, kosovo, pravoslavlje je lepo, ali ne za stadion. ne razumem sta su nam ovi rusi dali, jer pare ocigledno nisu. kad pare vec ne daju ne razumem da ne mogu da nam na pozajmicu preusmere po jednog ili dva igraca koji greju klupu ili nisu ni na klupi u salkeu i zenitu. stalno se vice „srce na teren, srce na teren“. pa ovo je profesionalni fudbal – srce na teren se podrazumeva. ali to nije dovoljno. mora da se zna da se igra lopte, a mi od perice ognjenovica nemamo nikog ko moze da predribla igraca. mi smo nekada igracima vikali „igrajte fudbal“, a ne „srce na teren“. to su vikali i lozili se grobari, i otprilike je bilo dve pobede zvezde, dva remija, pa mozda jedna pobeda glodara. ovo sto se sa zvezdom dogadja ne samo u poslednjih par godina, nego mnogo duze je UZASNO.

Sveta Predić окт 26, 2011 at 17:11

Тако је било,али околниста има разних,и ја сам апсолутно против тога да се мења тренер,не зато што је то овај.Исто би било и да је неко други!Исто!

Александар окт 26, 2011 at 08:24

Ја на утакмице идем због Звезде, не због Лукића, Аџића и Божовића. Кад би сви размишљали о томе ко нас и како води, и тиме се водили кад кренемо на утакмицу, на стадиону би било 1000 људи. Зато сам написао да је данас тешко бити Звездаш. Наш проблем је што смо гладни титула, а колико 2009. смо имали тим састављен од полуаматера. Да смо имали новца да баш за мање од две године доведемо 11 врхунских играча, па и нисмо. Волео бих и ја да ми сада имамо све победе, али неће моћи. Били смо у таквој ситуацији, да ће бити потребно још неко време да тим Звезде буде формиран искључиво од квалитетних играча, који заслужују да играју у њој, што сада још увек није случај. И ниједан мој став нема везе са управом, нити играчима. Говорио сам искључиво о Звезди, не 2011, већ о Звезди као Звезди.

Reply
miloos окт 26, 2011 at 14:11

Izvini, ali Lazetic je pretprosle godine bio ubedljivo nas najbolji igrac, i ako najstariji, a na kraju je oteran iz kluba! A bio je nas kapiten! Nije hteo da mu se, pored dugovanja koje je klub imao prema njemu,tri puta smanji plata. Naravno, da je nije trebalo da pristane kao najbolji i kao neko ko je toliko sebe ulozio u svaku Zvezdinu pobedu. Znaci jedaqn igrac manje za kupovinu.Zasto se Adzic ne odrekne plate iz ljubavi prema Zvezdi?Pa on bi trebalo da placa klubu sto je uopste prisutan. Kleo nam ne treba, tako bese rekao Adzic(i ostao ziv), jos jedan koga nije trebalo dovesti. Ma, uopste je glupo pisati o belom da je belo. Na kraju krajeva ne gtreba nista da me3 zanima – rekli su da ce biti bolje, da znaju bolje od prethodnika, ne znaju, ne mogu, nisu – dovidjenja!Nego je problem sledeci, po prvi put u istoriji kluba navijaci imaju veci deo Skupstin, pojedinci su uvideli8 sta sve to sa sobom donosi, lepo su se slizali s Upravom i teraj…A ti siti kritikuju narodne poslanike kako su sljam, kako su pre jedno pricali, a sada drugo, a ogledala nemaju.Ma, neka namje Bog u pomoci!

Reply
stefan окт 26, 2011 at 16:45

Mislis da je danas tim sastavljen od kvalitetnih fudbalera,cak smo te 2009 imali jaci tim nego danas.

Reply
alex86 окт 26, 2011 at 12:27

Skoro u svemu se slazem s tobom.I ja tako mislim i stalno govorim da uprava jedino sto dobro radi je prodavanje magle,a to prodavanje magle nas je dovelo do ovde,bolje receno do ovog ocaja.Kakav je boljitak nastao od kada su oni dosli na celo kluba?Nikakav!!!Jer dug smanjen?Nije,sta vise svi kazu da je povecan i to poprilicno.Kog su kvalitetnog igraca doveli u letnjem prelaznom roku,a koga sve nisu spominjali?Naravno nisu doveli nijednog,a prodali su dva najbolja Ninkova i Tosica.Sta imamo kao posledicu svega toga?Pa imamo tim koji je slabiji za jedno 40% od proslogodisnjeg,a svi znamo koliko je taj tim bio „dobar“!I sada ja pitam sve iskrene i prave Delije kako mi da verujemo ovoj upravi?Pa gotovo je vise,istrosili su sve kredite,moraju pod hitno da odu,momentalno.Ja jedino resenje vidim u povratku naseg velikog Dzaje kao predsednika i Vlade Jugovica kao sportskog direktora.O ovome pricam vec duze vreme i po meni to je svetlo na kraju tunela.Moje je iskreno misljenje da bi Dzaja na to pristao bez obzira na sramno prozivanje i skandiranje tih istih tzv.vodja „Dzajo odlazi“!Jedino u cemu se ne slazem s tobom je Robi.On nista nije kriv,bolje od ovoga sa ovim neznalicama o ne moze i sto je najgore od svega ovi lesinari ce obrukati jos jednu legendu,da stvar bude jos gora.Pozdrav za sve DELIJE!!!

Reply
ZVEZDA ŠAMPION окт 25, 2011 at 23:17

Svaka čast- to je suština svega, glavu gore i u nove pobede!

Reply
marko окт 25, 2011 at 23:05 Reply

Leave a Comment