Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Сјајна игра Звезде и победа пред дерби, голови Боаћија и мајсторија Аџића

Црвена звезда је савладала Бачку резултатом 3:0 у 23. колу Супер лиге и направила добру увертиру пред „Вечити дерби“, који се игра на рођендан нашег клуба, наредне суботе на стадиону „Рајко Митић“. Два гола постигао је Боаћи, а један Лука Аџић.

Црвено-бели су све дилеме када је победник меча у питању решили у првих 45, тачније првих 38 минута. Боаћи је у том периоду постигао своја прва два поготка у новом клубу, а Звезда је пропустила неколико великих прилика да декласира домаћу екипу већ у првом периоду игре. Промашивали су управо Боаћи, Ле Талек, Петковић, Анђелковић… док Бачка није припретила озбиљније.

У другом делу утакмице, Бачка је добила чак два црвена картона за 15 минута, Звезда имала и пенал, али је Доналд погодио стативу, па смо до краја утакмице гледали праву „викторију“ пред голом екипе у плавим дресовима, али је занимљиво да наш тим није успевао да погоди мрежу противника, све до краја меча, када је млади Лука Аџић правим евроголом успео да стави тачку на „И“, маказицама.

23. коло Супер лиге Србије

БАЧКА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (0:2)

Стадион: Славко Малетин Вава
Гледалаца: 4 500
Судије: Илић, Минић, Стојановић 
Стрелци: Боаћи у 5. и 38. и Аџић у 90. минуту
Жути картони: Видовић, Клисура, Мацановић (Бачка), Доналд, Фримпонг (Звезда)
Црвени картони: Клисура у 51. и Мацановић у 65. минуту за Бачку

БАЧКА: Коновалов, Николић, Илић, Клисура, Видовић (од 46. Бошковић), Балабановић, Стапановић, Макарић (од 67. Тривуновић), Мацановић, Луковић, Ћековић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Манојловић, Петковић, Анђелковић, Луковић, Фримпонг, Доналд (од 67. Милијаш), Ле Талек, Канга, Плавшић (од 67. Милић), Руиз (од 72. Аџић), Боаћи

Звезда је доминирала током првих 45 минута игре и домаћи тим може бити задовољан што је само са два гола заостатка отишао на паузу. Од 5. минута и првог правог напада црвено-белих, који је завршен голом Боаћија, наш тим је стварао прилике и могао да заврши први период утакмице са знатно убедљивијом предношћу. противника.

Тада је током једног дугог напада, Канга пребацио одбрану домаћих, пронашао Боаћија и Плавшића, а новајлија у дресу нашег клуба је био бржи, стигао до лопте и спровео је у мрежу. Након поготка, Боаћи је пропустио две одличне прилике, једном је добро шутирао, али је Коновалов одбранио тај ударац, а Ле Талек промашио оно што је било теже промашити него погодити.

Потом су и Звездини бекови имали одличне излете у напад и покушали искоса са леве, односно десне стране, али је поново голман Бачке добро интервенисао. Ипак, у 38. минуту био је немоћан. Још једном је Канга пронашао свог новог саиграча, који је рутински, у маниру правог центарфора, погодио мрежу Коновалова и донео својој екипи предност од 2:0.

Треба истаћи да је Божовићева екипа за разлику од првог дела првенства играла одлично, стварала шансе и течном игром лако долазила до гола противника.

Други део игре почео је покушајем Боаћија, који ипак није завршио у мрежу, а потом се десио детаља, који је практично решио све дилеме када је у питању победник меча. Клисура је стартовао на Ле Талека у шеснаестерцу, Доналд није искористио пенал (погодио је стативу), али је дефанзивац Бачке зарадио други жути картон, па су домаћи остали са играчем мање.

Након тога, прилику је имао и Ле Талек, а глупост направио Мацановић, који је такође имао жути картон, али га то није спречило да направи глупост и неспортски се понесе, што му је донело и другу јавну опомену, за ново искључење домаћих фудбалера.

Милијаш је покушао први пут након уласка у игру, у 74. минуту, из велике удаљености, али је руски голман некако укротио тај ударац. До краја утакмице су покушавали Милијаш, Канга, Анђелковић, Петковић, Боаћи, Милић, да би утакмицу завршио Лука Аџић, који је фантастичним потезом „одсвирао“ крај овог меча.

ТОК УТАКМИЦЕ

90′ ГООООООООЛ! Какав погодак Луке Аџића! Млади везиста Звезде након гужве у казненом простору „ухватио“ је маказице и савладао Коновалова, за крај утакмице.

87′ Канга је шутирао након лепе соло-акције, али нова одбрана чувара мреже домаће екипе.

84′ Милијаш шутира у свом стилу, из слободног ударца, са 20-ак метара, али поново брани голман Бачке.

75′ Милић први пут покушава, али нема гола.

72′ Милијаш шутира из даљине, али брани његов ударац руски голман.

У међувремену, Аџић, Милијаш и Милић су заменили Руиза, Доналда и Плавшића.

68′ Страшан ударац Петковића из волеја, али Коновалов некако брани.

65′ Ново искључење! Мацановић прави велику глупост и због неспортског понашања добија други жути картон, тако да домаћи тим остаје са 9 играча на терену.

61′ Ле Талек пропушта добру шансу да реши све дилеме, када је победник меча у питању.

51′ ПЕНАЛ! Доналд је након прекршаја Клисуре над Ле Талеком погодио стативу са „креча“ и није успео да увећа предност Звезде, док је Бачка остала са 10 играча, пошто је Клисура зарадио други жути картон овом приликом.

47′ Агилни Боаћи наставља да прети и у другом делу игре, али шутира преко гола након центаршута Плавшића.

45′ Без узбуђења до краја првог дела и крај овог дела игре.

38′ ГООООООООООООЛ! Нова асистенција Канге и нови погодак Боаћија! Након неколико великих прилика које су пропустили наши играчи у првом делу меча, коначно је Звезда дуплирала предност. Канга је послао лопту Боаћију у простор, а овај рутсински савладао Коновалова.

36′ И Звездин бек са десне стране, Петковић, покушава да постигне гол, одлично шутира, али Коновалов још једном брани.

35′ Анђелковић на асистенцију Канге одлично шутира, али голман домаће екипе шаље лопту у корнер.

31′ Нова велика прилика за Звезду! Сјајан ударац Боаћија са ивице казненог простора, одбранио је Коновалов, а Ле Талек натрчао на лопту и са неколико метара практично погодио голмана домаћих у ногу на гол-линији.

18′ Joш једном је новајлија у Звездином дресу могао до гола, али је након сјајног центаршута Петковића промашио велику прилику и са неколико метара послао лопту поред гола.

12′ Боаћи још једном покушава, овога пута на асистенцију Доналда, али много среће овога пута за домаћи тим.

10′ Плавшић је шутирао са 20-ак метара, али лопта завршава поред гола.

5′ ГООООООООООООЛ! Први прави напад на утакмици донео је и погодак. Канга је пронашао Боаћија у казненом простору домаћег тима, а Звездин нападач погодио мрежу Бачке и постигао свој првенац у црвено-белом.

Повезане вести

25 comments

dejo мар 1, 2017 at 19:12

Predlog za sastav Crvene Zvezde za trenera Crvene Zvezde Grofa Manojlovic ,Petkovic ,Frimpong ,Ristic ,Milosevic ,Kanga ,Donald ,Plavsic ,Adzic ,Vijaklija i Boaci na moju odgovornost sam napravio predlog za sastav Crvene Zvezde pa neka vidi Grof

Reply
red феб 26, 2017 at 18:10

moja pocrnela zvezda

Reply
Mississauga феб 26, 2017 at 14:47

Duboko se nadam da necemo igrati derbi kao sto smo ga odigrali poslednja dva puta. Kao najvece p.zde !
Kada ovo kazem , naravno da mislim na najvecu trenersku prevaru u istoriji Zvezde.

Reply
koprivnakoprivna феб 26, 2017 at 23:05

Veruj da nećemo.Navuci piva i drugara kući i uživaj u pobedi.

Reply
Црни Грга из Мокрога Луга феб 26, 2017 at 01:31

Далеко је ово од сјајне игре, Па имали смо 40 минута играча више, а касније – 25 минута смо имали два играча више и то против тима који је просечан. Ми као да смо гледали две различите уталмице. Први пут морам се потпуно сложити са Божовићем који је рекао да је Звезда играла слабо и неозбиљно са два играча више и да није било оног сјајног потеза Аџића кад је већ био крај утакмице, ово би била брука, а не сјајна игра.

Reply
MILAN KG феб 25, 2017 at 22:42

SAMO NAPRED!!!!!!!

Reply
red bull феб 25, 2017 at 18:02

konovalov definitivno igrac meca da nije njega bilo rezultat bi bio mnogo veci bravo za malog adzica prelep gol moracemo da pobedimo partizan a realno smo i jaci od njih

Reply
Omladinac феб 25, 2017 at 20:29

Mudro receno. Drago mi je zbog Adzica. Daj Boze da nastavi tamo gde ne njegov otac stao. Gledao sam ga na predhodnim utakmicama. Cesto hoce sam da izgradi i zavrsi akciju. Mislim da pokusava da impresionira trenera individualnom igrom. Treba preporuciti upravi da pogleda ovog Konovalova. Bas se dobro pokazao danas. Mlad je ima 22 godine. Mislim da bi jednog dana mogao da dodje kod nas, ako Manojlovic ode. Dobijamo derbi sigurno, samo da bolje sanse realizujemo 🙂

Reply
red bull феб 25, 2017 at 21:30

mene nije jasno sto nema srnica definitivno uz plavsica nase najbolje krilo neznam da nije mozda povredjen ,adzic je igrac za velike stvari definitivno predvidjam mu veliku karieru ,kanga i ruiz su definitivno dobri igraci ali nijesu nista do sadapokazali,morali bi da igramo 4/4/2 formaciju sa vujaklijom i boacijem u napadu vujakloja nije nista gori od boacija ubedjen sam ,a protiv partizana mozemo da izadjemo na kraj samo da se pazimo kontra napada i onoga leonarda dosta su brzi

Reply
Omladinac феб 26, 2017 at 08:27

Nisam ni rekao na osnovu jedne utakmice, vec da ga prate duze. Zaista je momak fenomenalno branio. Apsolutno se slazem da protiv Partizana treba igrati 4-4-2 i da napadaci budu Boaci i Vujaklija. Ako se secas Vujaklija je jako opasan iz kontre sto je najbolje prosle sezone protiv nas pokazao (3 gola, 4 asistencije). Mislim da tu treba traziti sansu. Mislim da Le Talek treba sa Frimpongom na stopera, jer je Lune previse spor da bi igrao protiv Djurdjevica, a i Leonarda. Bilo bi lepo videti Milijasa od prvog minuta, jer bi on dosta mogao da pomogne sa svojom fantasticnom levicom.

Reply
red bull феб 26, 2017 at 11:31

slazem se sa tobom u svemu ali da igraju le talec i frimpong zajedno neznam bas jer je problem ako bude tawamba igrao klasicnog spica pa cak i djurdjevic dva igraca koja su jako opasni u skoku imaju po190 santimetara a frimpong i letalek svega 180 kako ce im parirati u skoku vrlo diskutabilno ja mislim da je cak michel donald bolje resenje da igra centralnog beka nego le talek koji nije ni upola jak kao on ali je ovaj mnogo brzi sto je istina ali mi je jos zalije sto su prodali michela koji je imao i skok i brzinu nije smeo da ode iz zvezde

red bull феб 25, 2017 at 21:32

sto se tice konvaleva cinimi se da je bas dobar ali na osnovu jedne utakmice netreba suditi o igracu

Reply
dusan феб 26, 2017 at 21:36

njegov otac je bio najgori igrac koji je igrao u zvezdi ikada. ovo sto je mali uradio protiv backe tata ne bi mogao u najboljim godinama na rpaznom terenu da mu neko nabacuje rukom ceo dan. luka je ocigledno povukao na nekog drugog

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 25, 2017 at 22:25

mali Stankovic iz omladinaca tvrdim da ce biti bolji i od Manojloica..zapamtite

Reply
dejo феб 25, 2017 at 15:34

To sto sam gledao Crvenu Zvezdu bih rekao da je lose odigrala drugo poluvrijeme protiv Backe tamo a cujem da je bolje odigrala Crvena Zvezda prvo poluvrijeme utakmice zasto ne igra Vijaklija ,Boace i Milic ,jos jednom cestitam na lijepom golu koji je postigao za Crvenu Zvezdu Adzic

Reply
ronaldinho99 феб 25, 2017 at 15:34

Milijas sve vise dobija minute.. cim bude potpuno spreman sigurno uzma mesto Le taleku na sredini terena da cini tandem sa Donaldom a Le talek umesto Lukovica na stoperskoj poziciji zajedno sa Frimpongom i tu ce se sve kockice sloziti.Ostaje pitanje ko ce nam igrati desnog beka u kvalifikacijama, ako ce to biti onaj brazilac onda mu treba vec sada davati sansu u nekim utakmicama da se vidi kakav je. Odlicna igra danas samo previse propustenih prilika a i golman backe je bio vise nego odlican. Na klupi treba da bude ili Pavkov ili Vujaklija umesto Sikimica.

Reply
zeljko delije bar феб 25, 2017 at 15:30

…..dobro je ,ima mjesta za napredak….sve u svemu solidna partija.Boaci se zagrijava,volio bih i nadam se da na premijeri u derbiju bude kao Vieira…..IDEMO GLODARIMA DA UZMEMO SKALP…..Vrijeme je da se odlijepimo bodovno….ko zna mozda oni i danas puknu….

Reply
NESO HADZIJA феб 25, 2017 at 15:11

ako igramo kao drugo poluvreme protiv backe da ne da bog svemocni komotno gubimo utakmicu protiv partizana kritikujteme prikvatam ali je stvarno i realno

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 25, 2017 at 14:40

prvo poluvreme perfektno a drugo je blamaza..ruiz najslabiji igrac

Reply
Loki феб 25, 2017 at 17:06

Ruiz bio najslabiji..? Salis se… Stvarno zasto taj tip igra u prvom timu? Pa, on ne bi ni u Backoj igrao u prvom timu…A da… Terza rece da ce ga prodati za 2, 5 miliona… krvnih zrnaca verovatno…

Reply
LA[K]I феб 25, 2017 at 13:55

E ovo je vec pristojan fudbal. Brze igramo, lakse stvaramo sanse, a i ruku na srce Backa igra dosta ofanzivnije nego Novi Pazar i pokusava da stvori sanse. Boaci zna da udje u sansu i to se vidi. Dao je dva gola, ali se i dva puta obrukao. Svakako dosta bolje nego protiv Pazaraca kada je bio igrac manje za nas. Samo se nadam da ce bolje podesiti nisan i da nece ove zicere masiti. Necu da se ljutim na njega zbog promasaja, on bar udje u sansu za razliku od nekih (znate dobro kojih). Mislim da bi bio red i da Vujaklija dobije sansu. Stvarno mi nije jasno zasto ga nema u rezervama. Sve pohvale fantasticnom golmanu Backe, Konovalovu. Impresivno brani. Skinuo nam je 3-4 zicera.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 25, 2017 at 13:12

idemo..napumpati banacane..pa sledece nedelje glodare

Reply
Ovo je bruka феб 25, 2017 at 13:06

Bravo Grofe Sikimic rešava utakmicu a igrači koji su plaćeni 300 soma ni na tribine….

Reply
Србин са Космета феб 25, 2017 at 15:26

Петковић и Анђелкоић веома активни,доста употребљивих центаршутева,Луковић у пар наврата преспор,Канга врло добар,Боаћи одличан,Плавша најактивнији.Ми старији навијачи Звезде сећамо се Боре Цветковића (Лане са Коране),који је сјајно улазио у шансе,често промашивао,али и често погађао,зато без критика за Боаћија,већ подршка.

Reply
Србин са Космета феб 25, 2017 at 15:28

Заборавих,Лука ће надмашити оца Ивана,ако овако настави,одличан крилни играч.Браво за феноменалан гол!

Reply

Leave a Comment