Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

КУП ЈЕ НАШ!

Црвена звезда МТС освојила је Куп Радивоја Кораћа, након што је у финалу савладала Партизан, резултатом 74:64 (23:23, 13:11, 16:13, 22:17). Ово је четврти трофеј нашег клуба у овом такмичењу у протеклих пет година.

Сјајно су у најбитнијим тренуцима одиграли Гудурић и Томпсон, док су Звезду у животу у првом полувремену држали Симоновић и Митровић.

У веома лошој и не претерано лепој утакмици, екипе су се смењивале у вођству готово целе три четвртине, без велике предности за било коју екипу, али је тројком са девет метара у последњој секунди треће четвртине Гудурић одвео Звезду на +7, да би Симоновић и Томпсон на старту четврте то „подигли“ на тринаест поена предности, што је нашем тиму било довољно да меч лиши неизвесности и релативно мирно заврши утакмицу.

ФИНАЛЕ КУПА РАДИВОЈА КОРАЋА

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС – ПАРТИЗАН НИС 74:64 (23:23, 13:11, 16:13, 22:17)

Хала: Чаир 
Гледалаца: 5 000
Судије: Белошевић, Војиновић, Јовчић

ЗВЕЗДА: Волтерс, Томпсон 15п, 6ск, Митровић 12п, 3ск, Лазић 1, Добрић 1, Симоновић 18, Ракићевић, Џенкинс, Гудурић 18п, 4ск, 3укл, 6ас, Јовић 5п, 2ск, 7ас, Кузмић 2п, 2ск, Бјелица 2п, 3ск

ПАРТИЗАН: Ратковица 2, Врабац 12, Танасковић, Величковић 9, Мајсторовић 2, Бирчевић 11, Андрић 8, Пот 6, Гордон 8, Луковић 6

Наш тим је боље отворио меч, повео са шест поена разлике, али је Партизан серијом 10:0 у првој четвртини успео да преокрени и стекне предност коју није испуштао до последња три минута друге деонице. Звезда је тада преко Симоновића успела да се врате из пет поена минуса и након готово пет почетних минута без коша поново дође до вођства.

Симоновић је постигао чак 11 од 13 Звездиних поена у другој четвртини.

Трећа четвртина донела је веома ружну кошарку и мали број поена, али константно велики број изгубљених лопти и грешака. Ниједна екипа није могла да стекне више од два поена предности, промашивани су чисти шутеви, слободна бацања… У финишу је Џенкинсу свиран чудан фаул, а потом и техничка грешка, због које је Звездин бек завршио утакмицу. Партизан је ушао у финиш трећег дела са пола коша предности, али је Звезда серијом 6:0 и тројком Гудурића уз звук сирене са девет метара повела са 52:47.

У паузи између две четвртине, навијачи Партизана бацили су бакљу ка другој трибини, а она је погодила у лице навијача из првог реда.

Четврта четвртина донела је неколико одличних рола Гудурића и Томпсона, који су донели предност коју Звезда није испуштала до краја и успела је да слави победу и још један трофеј.

ТОК УТАКМИЦЕ

4/4 (22:17)

Тамо где је Гудурић стао на крају треће, наставио је Симоновић на старту четврте, новом тројком, за максималних +8, да би и Томпсон поентирао, за +10. Гудурић је након тога постигао још једну далекометарну тројку и донео свом тиму великих +12 у 34. минуту, а одличну подршку имао је у Диону Томпсону. Партизан је касније тројком Гордона стигао до -7, али је Томпсон везао пет поена и вратио +12.

До краја није било веће неизвесности, па је Звезда дошла до четвртог трофеја у Купу у протеклих пет година.

3/4 (16:13)

Митровић је добро отворио друго полувреме и донео Звезди четири поена предности, али никако није успео да погоди шут споља. Зато је његов директни ривал, Величковић, погодио тројку и донео вођство својој екипи. Након тога видели смо невероватан број грешака и изгубљених лопти, а мало поена.

Проблем за Звезду је и повреда Лазића, који је изашао из игре у 27. минуту.

Ипак, Лазић се вратио у игру, али је Џенкинс због четвртог фаула, па техничке грешке завршио утакмицу након свега седам минута на терену. До краја је виђено још фаулова и техничких грешака, а четвртину је завршио Гудурић, тројком са девет метара уз звук сирене и вођство Звезде од 52:47.

2/4 (13:11)

Тек након два минута постигао је Врабац прве поене у другом периоду игре, па промашио додатно бацање. Тек у 15. минуту Звезда је тројком Симоновића стигла до првих поена у другој четвртини, коју су црно-бели отворили серијом 5:0. Након тога, пре свега поенима Симоновића (8 за кратко време), Звезда је на истеку 17. минута успела коначно да поново дође до предности, па је Чанак затражио тајм-аут. До краја је било још грешака и промашаја, а Симоновић је тројком о таблу закључио првих 20 минута, који су завршени резултатом 36:34.

1/4 (23:23)

Одлично је Лазић кренуо у одбрани, а Гудурић у нападу, што је допринело да већ у 3. минуту Звезда дође до +6 (8:2). Ипак, консолидовали су се црно-бели и серијом 10:0 дошли до предности (16:12) у 7. минуту. Након тајм-аута Радоњића Партизан је погодио и трећу тројку из три покушаја и стигао до +5. Ипак, уласком Томпсона, Звезда је успела да се врати и у самом финишу четвртине изједначи на 23:23.

НАЈАВА

Кошаркаши Црвене звезде и Партизана играју финале Купа Радивоја Кораћа у Нишу. И једна и друга екипа улазе у ову утакмицу прилично ослабљени. Ипак, у нешто бољем положају су црвено-бели. Радоњић неће моћи да рачуна на Немању Дангубића, док је велико питање колико ће екипи моћи да помогну Нејт Волтерс и Милко Бјелица. Њих двојица су прескочили четвртфинале, док су у полуфиналном дуелу одиграли укупно 13 минута. С друге стране, Партизан, према последњим информацијама, због вируса неће моћи да рачуна на Вила Хечера, Милоша Копривицу и Вању Маринковића, али ни на тренера Александра Џикића, којег је у прва два меча на турниру мењао Ненад Чанак. 

Све ово додатно истиче Црвене звезду као фаворита за трофеј, који је освајала три пута у низу, до прошле сезоне, када је поражена управо од вечитог ривала у полуфиналу. Последњи дерби у овој сезони, пре две недеље, припао је Партизану, а то је био и први значајнији кризни период у игри црвено-белих у овој такмичарској години. Ипак, након три везана пораза, Звезда је забележила неколико убедљивих победа у АБА лиги, а потом и две у Купу, чиме су Радоњићеви играчи доказали да је криза прошлост и да се екипа враћа на победнички пут. Прави доказ за то био био би и тријумф у финалу Купа Кораћа и први трофеј у сезони.

Партизан је у историји освојио 13 трофеја Купа, док је Звезда тријумфовала осам пута. Вечити ривали одиграли су пет дуела у финалима. Партизан има победу више.

 

Повезане вести

14 comments

Bata феб 20, 2017 at 15:28

Svaka cast igracima i treneru ali navijaci su jos jednom pali na ispitu .Dokle god je ovakvih huligana na utakmici pravi navijaci , deca i omladina ce biti zivotno ugrozena ako prisustvuju ovakvim dogadjajima . Dokle vise !!!!

Reply
kobac феб 20, 2017 at 13:55

ciji ce drugo da bude majke ti bez premca smo jos samo da se ostvarimo u evroligi

Reply
pera феб 20, 2017 at 06:41

Dobro ste ovo odradili imamo tri dana da se vratimo u ozbiljnu košarku i da odigramo jako sa celim rosterom. Opet smo se mučili kad smo igrali sa 5-6 igrača u rotaciji nije Zvezda Real pa da ima tih 5-6 NBA igrača. Svejedno bolje je ovako nego s 30 razlike ovako više boli. Ponadali se musavci kad su ugledali Jovčića i Vojinovića da su dobili ali utakmica ima dva poluvremena. Idiotizam kako su eliminisali Dženkinsa iz igre. Moja tvrdnja da nismo smeli da dozvolimo da Daniloviš sa dva večernja kursa vodi savez se obistinila. Probaće oni da zloupotreba KSS i u domaćoj ligi sigurno. Ponovo su uzleteli država ponovo sipa u bunar(imaju 6 stranaca) koji igraju iz ljubavi i ponovo imaju logistiku Danilovića i Tomaševića u KSS. Inače ovo treba stalno šamarati da zna gde mu je mesto.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 19, 2017 at 23:43

Jos jedan trofej u nizu..da nema kraja pobedama nad glodarima..samo ih ponizavati kao gnjide

Reply
zemunac1976 феб 19, 2017 at 23:26

tri meca u 4 dana nije lako, cestitke treneru i igracima, slavimo veceras a od sutra u nove pobede…CESTITKE CIGANI

Reply
dejo феб 19, 2017 at 23:20

Sve cestitke svim kosarkasima Crvene Zvezde ,neka ste dobili ove grobare jer se oni premnogo busaju u grudi ,jedno veliko Bravo za sve kosarkase Crvene Zvezde kako se igra protiv vjecitog rivala a odigrali su svi za jednog jedan za sve

Reply
delije h.novi феб 19, 2017 at 23:19

bravo momci, čestitke iz Herceg Novog, vi ste ponos čitavog sportskog društva, idemo dalje, biće još radosti ove godine!!!

Reply
zeljko delije bar феб 19, 2017 at 23:14

BRAVO JUNACI BRAVO RADONJA….Koliko Guduric toliko i Tompson .Simon tandardno i ostali.Bilo je malo nervoze ali smo pokazali karakter…..IDEMO DALJE SAMPIONI….

Reply
Maksa феб 19, 2017 at 23:06

Bravo momci !!!! Cestitke celom timu. Nebih izdvojio ni jednog pojedinca veceras jer je ovo pre svega timska pobeda, ali moram da kazem da me raduje uspon forme Marka Gudurica koji je, ako izuzmemo ono drugo poluvreme protiv Mege, igrao odlicno tokom celog kupa. Njegove dobre partije su i te kako potrebno, pogotovo u Evroligi. Jos jednom cestitke celom timu. KUP JE NASSS !!!

Reply
РУК феб 19, 2017 at 22:10

Брука… Играју као бабе

Reply
dusan феб 19, 2017 at 21:49

kataklizma je kako igramo protiv ovih mrtvih tudjmana. STA IGRAS, RADONJICU???

Reply
zeljko delije bar феб 19, 2017 at 19:51

….krvavi….da ne kazes da se bas nikad ne slazem sa tobom….slazem se u potpunosti…..IDEMO…SAMO HRABRO JUNACI….LOMITE NEPRIJATELJA

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 19, 2017 at 22:22

hvala

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 19, 2017 at 19:38

glodari ceo dan kukaju zbog trenera krmka i nekog koprivicu kao da su oni nba pa i mi smo oslabljeni pa ne kukamo..samleti veceras i unistiti te pic.ke glodarske

Reply

Leave a Comment