Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда прошетала Скопљем и нестварним шутем за два декласирала Карпош

Црвена звезда је без већих проблема савладала Карпош Соколи у Скопљу и забележила 22. победу у 23 утакмице у АБА лиги. Без повређених Дангубића и Бјелице, али и Волтерса, који није улазио у игру, црвено-бели су само у првој четвртини имали равноправног противника, у прилично празној ВИП дворани у Скопљу, за коју је карта за вечерашњи меч коштала чак 50 евра.

Македонци су у првој четвртини постигли четири тројке и захваљујући томе дошли до предности 18:8, али су Митровић и Кузмић користили сјајне роле Јовића и донели Звезди изједначење у финишу првог периода. Домаћи су отишли на паузу са пола коша предности (24:23), а испоставило се да је то било и њихово последње вођство на овој утакмици. Звезда је преко поменутог двојца, али и Симоновића и Томпсона, који су збирно постигли 12 везаних поена у једном тренутку, стекла двоцифрену предност, која је до краја утакмице константно расла, без могућности да буде угрожена.

То је дало прилику Радоњићу да да минуте и Ракићевићу и Добрићу, док је у самом финишу заиграо и Бориша Симанић. Међутим, иако се можда очекивало да петорка коју су чинили најмлађи чланови тима допринесе паду разлике, то се није догодило. Напротив. Звезда је убацила чак 7 тројки у последњих 10 минута и дошла до максималних 37 поена разлике на крају утакмице.

Треба истаћи и то да је Звезда имала готово нестваран проценат шута за два поена након првих 20 минута (22/24, 92%), али и на крају меча (31/38, 82%). Прву тројку за црвено-беле постигао је Џенкинс тек у 28. минуту, али прегршт поена из контри, али и из рекета, након пика, и сјајан проценат шута за два, Звезди су омогућили да мирно одигра читаво друго полувреме и лагано приведе меч крају, уз солидну минутажу играча који нису играли много у досадашњем току сезоне. До краја су млади кошаркаши Звезда постигли још 7 тројки (8 укупно) и декласирали Македонце. Карпош је у првој четвртини постигао 24 поена, а у наредне две укупно 25.

Наш тим током викенда чекају нови мечеви јужно од Београда, јер ће у Нишу бити одржан Куп Радивоја Кораћа.

23. коло АБА лиге

КАРПОШ СОКОЛИ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС 61:98 (23:23, 14:26, 12:21, 12:28)

Хала: ВИП Арена 
Гледалаца: 100 
Судије: Јавор, Хордов, Краљ

Карпош: Јакимовски, Пери 8, Соколов 2, Пенов, Сапунџиев, Трајковски 18, Бакоч, Шепа 4, Кнежевић, Лабовић 20, Зековић 4, Мавра 5

ЗВЕЗДА: Волтерс, Томпсон 10, Митровић 15, Лазић 2, Симанић 3, Добрић 10, Симоновић 13, Ракићевић 3, Џенкинс 10, Гудурић 10п, 5ск, 7ас, Јовић 8п, 3ск, 5ас, 4укл, Кузмић 14п, 4ск

ТОК МЕЧА

4/4 (12:28)

Радоњић је са стандардним Симоновићевим и Џенкинсом на паркету држао Добрића, Томпсона и Ракићевића, од самог старта последње четвртине, али одмор главних играча није утицао на резултат, који је непрестано био око 20 поена у корист нашег тима. Након очајних 30 минута у шуту за три, Џенкинс, Добрић и Ракићевић, па затим и Симоновић, погодили су по шут ван линије 6,75 и мало поправили утисак у овом сегменту игре.

У 37. минуту, Звезда је поенима Симоновића стекла највећу предност, од 28 поена (87:59). Симанић је минут касније ушао у игру и погодио нову тројку за свој тим, за +30, да би Добрић додао још једну, за 93:60. На крају је и то увећано, па је било 98:61, уз чак 7 тројки и 28 постигнутих поена у последњој четвртини.

3/4 (12:21)

На почетку треће четвртине Звезда је увећала предност на 13 поена, и поред два промашена слободна бацања. Након тога су Кузмић и Митровић поново погађали из рекета, много поена црвено-белих дошло је из пика, а предност је расла и већ у 25. минуту било је 58:42. Гудурић је уписао шесту асистенцију, а Џенкинс погодио прву тројку за свој тим, тек у 28. минуту, за максималних 64:46. Неспортски фаул Шепе омогућио је Звезди да веже 4 поена и поведе са 68:49, а трећи период завршен је резултатом 70:49.

2/4 (14:26)

Звезда је држала нешто мање од три минута домаће без коша, али ни сама није успевала много тога да погоди, па се у првој половини другог периода није резултатски „одлепила“. Уласком Џенкинса у игру наш тим је добио на агресивности, а Томпсон и Симоновић су везали 12 поена, за +8 (37:29).

Невероватан је податак да је Звезда завршила првих 20 минута без поготка за три, али је шутирала 22/24 за два поена у првих 20 минута, док су домаћи погодили 7 тројки из 10 покушаја у истом периоду. Ипак, наш тим је сјајном одбраном у другој четвртини неутралисао поготке Карпоша за три и у контрама и великим бројем поена из рекета лагано повећавао предност, која је на полувремену порасла до +10 (49:37).

Занимљиво је да је Стефан Јовић одиграо скоро 19 минута.

1/4 (23:23)

Домаћи су боље отворили утакмицу и већ на половини првог периода након четири убачене тројке дошли до двоцифрене предности (18:8). Међутим, јасно је било да Македонци неће моћи да погађају предуго у том проценту, па је наш тим додао гас и за свега неколико минута успео да изједначи на 23:23, пре свега захваљујући Стефану Јовићу, који је дириговао игром, те Луки Митровићу и Огњену Кузмићу који су највише погађали. Гости су у самом финишу успели да погоде једно слободно бацање и оду на паузу са пола коша предности.

Повезане вести

8 comments

Veljko Kosovo феб 14, 2017 at 22:55

Raduje dobar procenat suta,jer u poslednjih nekoliko utakmica nije nas bas sluzio.

Reply
pera феб 14, 2017 at 21:21

Raduje da su šansu dobili malo više Dobrić i Rakićević. Iskreno nadao sam se da Boriša odmori igrače pod obručima pre svega Simona ali pošto naš trener ima visoke standarde kad je pre svega odbrana ovo je normalno. Radonjić traži da mu ekipa igra uvek perfektnu odbranu a Boriša je tu malo tanji ali se ne brinem da će popraviti taj element igre i da će biti naredne sezone ozbiljna opcija u timu. Ja prosto ne mogu da verujem kakvu šansu daje Real Dončiću koji nije nimalo talntovaniji od momaka poput Boriše i Radanova. Ovi momci moraju biti svetski igrači svako na svojoj poziciji. Od Boriše očekujem da zacementira svoje mesto na četvorci a od Radanova da preuzme palicu od Jovića jer ima harizmu da ako iko to može on je taj da zameni Jovketa ako podje dalje u karijeri. Rakićević bi takodje mogao da bude ozbiljna opcija na jedinici ali ove momke treba spremati do kraja sezone a ne da kao Radanov bude treća opcija na jedinici u FMP. To mora klub da izgura do kraja sezone. Ne igra se tokom sezone samo liga već ozbiljni klubovi stvaraju igrače za naredne sezone koji ih neće koštati mnogo a praviće rezultat. U ovoj utakmici je ponovo trebalo vremena da se probudimo a kad smo krenuli da igramo pokazali smo da nemamo konkurencije u ABA ligi.

Reply
milos rankovic феб 14, 2017 at 19:50

Svaka cast momci vi stvarno predstavljate kako se bori za ZVEZDU pa ovi manekeni od fudbalera kad vodis tri nula ti napadas da das jos tri gola jel ste videli Simona i DZenkisa dvadeset razlike oni kidaju da preseku loptu u odbrani momci svaka cast i nek vas zdravlje prati

Reply
zeljko delije bar феб 14, 2017 at 19:47

perfektno….svi…naprijed po Zuckovu levicu….povratak u formu a i mladji igraci odradili minutazu dobro…

Reply
Dejan Gelevski феб 14, 2017 at 18:54

Podatak da ima samo 150 gledalaca je zato sto rukovodstvo ekipe Karpos Sokoli postavilo na blagajni cenu karata ni malo ni vise nego 50 eura. Za zemlju koja ima platu, prosecno 250 EUR, to je preskupo, na zalost mnogih nas koji neizmerno volimo Zvezdi nismo tamo, Ali Ljubav je jos VECA …

Reply
kastiljo феб 14, 2017 at 19:46

Pogledaj ko je trener Karposu i sve ce ti biti jasno….Zivo me interesuje da li su ovoliko natucali cene ulaznica kad su igrali protiv sprskih boston seltiksa….?

Reply
pera феб 15, 2017 at 15:16

Kakvi bre Boston Seltiksi ne persiraj musavcima. Cela Srbija je odvajala da se ovi prave važnima pogotovo ono Crnogorsko stvorenje iz milošte nazvano guru. Koliko je taj para odneo a da realno nije nijednog igrača stvorio već je otimao ono što su drugi stvarali i to godinama. Situacija se ponovo na mala vrata ponavlja. Musavci su smislili da se okrenu protiv države i aktuelne vlasti i eto državnih sponzora da pokriju što su mafiozi odneli iz kluba. Da vas samo podsetim ovi ovakvi na čelu sa prepoštenim Danilovićem su stavili katanac na KK Crvena Zvezda bez pardona onako kako njima priliči bahato i sada ponovo zasedaju na čelo saveza sa pomenutim gospodinom, koji ako se ja dobro sećam ima oskudno srednjoškolsko obrazovanje jer je i tu bio problematičan pa su morali da mu tu diplomicu ostvare mućkama preko kluba. Zar u ovoj državi ne bi nijednog pismenijeg i sposobnijeg čoveka sem vojnika vojnog kluba preko brda. Podsetiću da predsednik saveza ne mora biti bivši vrhunski igrač već vrhunski menadžer i stvaralac. Ja iskreno sumnjam da opet kreću iste priče o silovanju saveza i košarke u interesu musavaca a ne nekakvog Boston Seltiksa.

Reply
nele феб 15, 2017 at 00:29

A meni je jos cudnije da ekipu Karposa gotovo iskljucivo cine crnci, Srbi i Hrvati uz tek par Makedonaca u celokupnom rosteru! Da li su Makedonci toliko netalentovani za kosarku pa onda Karpos mora da igra sa strancima ili im je lakse da sakupe vec proverene igrace po belom svetu nego da strpljivo treniraju sopstveni podmladak, to vec stvarno ne znam.

Reply

Leave a Comment