Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездине легендеНајновијеФудбал

Малиша Петровић за 90. рођендан: Желим титулу из 46.

Малиша Петровић, некадашњи голман Црвене звезде и једини живи припадник прве Звездине генерације, данас је прославио 90. рођендан.

Овим поводом, на стадиону „Рајко Митић“ Малиши Петровићу је припремљена мала прослава којој су присуствовале многе легенде клуба: Драган Џајић, Јован Куле Аћимовић, Владица Поповић и многи други ветерани. Као представници клуба, на прослави су били председник Светозр Мијаиловић, генерални директор Звездан Терзић и пословни директор Стефан Пантовић.

Наш некадашњи голман био је видно узбуђен и радостан због прославе.

Ово се никада не заборавља, и ово је рођендан који ћу посебно памтити. За 90. рођендан желим да се коначно титула коју је Звезда освојила 1946. године и озваничи. То би ми био најдражи поклон. Чујем да се прича како су то биле квалификације, али то нису биле квалификације. Тек на полусезони је одлучено да ће се на основу резултата републичких првенстава формирати савезна лига. Кад је такмичење почело, то је био прави шампионат — објаснио је Малиша, и наставио:

Не заборављам пажњу и љубав коју ми је пружила Црвена звезда. Где год да сам ишао, одлазио сам као члан и представник Звезде, то никада нисам крио. Звезда је емоција, и дан данас негујем ту емоцију.

У име клуба, Малиши Петровићу је рођендан честитао председник Светозар Мијаиловић.

Велика ми је част и задовољство што могу да честитам 90. рођендан човеку који је толико донео Црвеној звезди. Човеку који је члан прве Звездине генерације, који је освојио прву шампионску титулу у овој држави са Црвеном звездом. Малиша, хвала — рекао је Мијаиловић.

Бранислав Јоцић, историчар спорта, говорио је и о Малиши изнео бројне податке о томе где је све био, како је почео своју каријеру.

Малиша је учествовао у освајању прве титуле са Звездом још док је био веома млад. Имао је 18 година, и практично је учествовао и на оснивачкој Скупштини клуба, а потом и био на Звездином голу. Са те стране, он је као једини живи члан те генерације веома значајан сведок времена настајања Црвене звезде.

Генерални директор клуба Звездан Терзић рекао је да би било идеално да Малиша Петровић лично унесе шампионски пехар из 1946. године у Звездин музеј као званични пехар.

На крају свечаности, сервирана је и рођенданска торта, а Светозар Мијаиловић је Малиши Петровићу поклонио урамљени дрес са бројем 90.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment