Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноЕвропска такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Црвено-бели у Купу ЦЕВ јуре заостатак против Немаца

Одбојкаши Црвене звезде победили су у петак екипу Радничког у оквиру домаћег шампионата, и на тај начин прекинули серију од три узастопна пораза. Тиме је направљена добра увертира за реванш меч осмине финала Купа ЦЕВ у коме ће наша екипа покушати да надокнади заостатак из првог меча.

Немачка екипа Јунајтед Волејс Рајнмајн, екипа која поред репрезентативаца из своје земља у свом саставу има и играче из Словеније, Аустрије, Аустралије и Румуније, долази у Београд са три освојена бода из Немачке. Биће свакако фаворит у овом мечу, али наша екипа никако није без шанси. У нови подвиг верује и капитен црвено-белих, Никола Мунћан:

„Желимо да направимо добар резултат. У првом мечу смо изгубили 3:1, али до сада смо показали, у европским утакмицама, да смо мајстори “златног сета”. Ако нам се буде указала прилика да и сада играмо “златни сет” верујем да ћемо уз подршку публике, као и до сада, направити резултат који нас води у наредну рунду такмичења“, изјавио је Мунћан за званични сајт нашег одбоjкашког клуба, додавши:

„На папиру имају бољу екипу, али мислим да озбиљним приступом и са посебном енергијом у датом тренутку можемо да направимо изненађење. Када би успели да пренесемо енергију коју смо имали на мечу против Радничког добили бисмо једну квалитетну утакмицу у којој би публика уживала. Волим да кажем: нека одбојка победи. Ако буде квалитетан меч онда ће то и публика знати да препозна и награди. Имали бисмо више гледалаца на наредним како лигашким, тако и европским утакмицама уколико прођемо даље.“

Црвена звезда је већ показала да може да одигра на високом нивоу и да може да засија у тренуцима када је сви отписују. Утакмице против естонског Селвера и белгијског Топволеја су показале колико је нашем тиму стало до грба који носе. Звезда поново мора кроз „златни сет“ да дође до пролаза међу осам најбољих, а уз помоћ навијача пролаз се уопште не чини далеко.

Према пропозицијама такмичења, за победу од 3:0 и 3:1 се добија три бода, док победа од 3:2 вреди два бода, с тим што поражени добија један бод. У случају да тимови после две утакмице буду изједначени, игра се „златни сет“ који одлучује која екипа пролази у наредну рунду.

Идемо до нове победе!

Осмина финала Купа ЦЕВ, реванш меч

 Црвена звезда – Јунајтед Војелс Рајнмајн,

Дворана: УСЦ ,,Вождовац“, уторак, 14. 02. 2017. године, 19h

Повезане вести

Leave a Comment