Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда славила против Цибоне и прекинула низ пораза

Црвена звезда је савладала Цибону у 22. колу АБА лиге резултатом 69:56 и прекинула низ од три везана пораза у свим такмичењима. Наш тим је водио током читавог меча, дошао и до 20 поена током треће четвртине, а затим и одбио налет гостију, који су почетком последње четвртине смањили на седам поена заостатка. Без много минута Стефана Јовића, али са 13 минута у игри Огњена Добрића, наш тим је одиграо добар финиш меча и поново се „одлепио“ на +15, након чега није било тешко рутински привести меч крају.

Кузмић је постигао 12 поена, уз 10 скокова, док је Митровић убацио исто толико, уз по 6 скокова и асистенција. Волтерс је постигао 11, уз 5 скокова и 4 асистенције. По 9 су постигли Лазић и Добрић.

Проблем може представљати повреда Бјелице, који је са болном гримасом на лицу изашао из игре крајем прве четвртине и није се враћао на терен. Стефан Јовић је одиграо само први период меча.

22. коло АБА лиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЦИБОНА 69:56 (22:13, 18:16, 15:17, 14:10)

Дворана: Александар Николић 
Гледалаца: 3 987
Судије: Обркнежевић, Радојевић, Митровски

ЗВЕЗДА: Волтерс 11п, 5ск, 4ас, Томпсон 2ск, 2ас, Митровић 12п, 6ск, 6ас, Лазић 9п, 3ск, Симанић, Добрић 9, Симоновић, Џенкинс 4п, 3ас, Гудурић 7, Јовић 3, Кузмић 12п, 10ск, Бјелица 2

ЦИБОНА: Рејнолдс 4, Шакић 4, Маринели 9, Марић, Жорић 6, Ћорић, Бошњак 2, Розић 4, Сулејмановић 6, Славица 7, Јоксимовић 5, Госпић 9

Цибона се држала до резултата 14:13, иако је наш тим имао и +6 на самом старту утакмице, али је после тога Звезда кренула у велику серију, којом је стекла солидну залиху за наставак меча. Чак 14 везаних поена постигли су играчи црвено-белих, а предњачио је расположени Добрић, па је у једном тренутку на семафору стајало 28:13. У тим тренуцима се повредио Милко Бјелица, који је отишао и у свлачионицу, али се вратио на клупу средином другог периода.

Јоксимовић је вратио свом тиму једноцифрени заостатак, али су наши момци, и поред проблема у шуту за три, успели да се поново „одлепе“ и приведу први део игре крају уз двоцифрену предност. Добрић је био посебно расположен, са 9 поена. Треба истаћи и 14 асистенција наших играча, али и исти број изгубљених лопти гостујућег састава.

У трећем периоду Звезда је стекла и 20 поена предности, али су гости серијом 13:2 смањили и дошли до само девет поена заостатка. Наш тим је изгубио чак 7 лопти и није погодио ниједан шут за два поена у трећој деоници! На старту четврте Хрвати су смањили и -7, али је наш тим серијом поена и неколико добрих одбрамбених акција успео да „примири“ госте и рутински приведе утакмицу крају.

ТОК УТАКМИЦЕ

4/4 (14:10)

Цибона је са практично другом петорком, предвођена сјајним Госпићем успела да смањи на седам поена заостатка и потпуно унесе пометњу у редове Звезде. Наши момци су реаговали са четири везана поена и успели да врате двоцифрено вођство. Након тога је свиран неспортски фаул Лазићу, сасвим нерезонски, али гости нису у потпуности искористили прилику да се врате у утакмицу. Након тога није било више узбуђења, па су сви само чекали крај меча и коначан резултат, који је 69:56.

3/4 (15:17)

Наш тим је трећи период отворио са пет везаних поена Гудурића, за најубедљивију предност на мечу (45:29). Гости су постигли свега четири поена за пет минута (све Славица), а Звезда осам (по тројка Лазића и Митровића), за максималних +20. Звезда је први шут за два у овом периоду игре упутила тек у 28. минуту, али га је Волтерс промашио, а у не превише лепој игри није било много узбуђења, па је наш тим одржавао двоцифрену разлику. Ипак, серијом 13:2 гости су смањили на 55:46 на самом крају.

Звезда није постигла ниједан кош из шута за два поена у трећем периоду. 

2/4 (18:16)

Црвено-бели су отворили други период серијом 7:0, укупно 14:0, за великих +15 (28:13). Јоксимовић је прекинуо низ нашег тима тројком у 14. минуту. Гости су успели да смање и искористе неколико промашаја Звезде, а уз то је Чарлс Џенкинс зарадио три фаула. Након што су Хрвати дошли на -9, Кузмић и Волтерс су поентирали и вратили +13, па је Мулаомеровић тражио минут одмора. До краја су гости погодили две тројке, али је Звезда ипак сачувала двоцифрену предност, за 40:29.

1/4 (22:13)

Звезда је дошла до предности на старту утакмице највише захваљујући добром почетку меча Лазића, Митровића и опорављеног Јовића. Ипак, и поред чак 7 изгубљених лопти Хрвата за свега седам минута игре, наш тим није остварио значајнију предност. Међутим, до краја првог периода, гости су изгубили још две лопте (укупно 9 за десет минута), а Добрић везао 6 поена, за 22:13.

Проблем представља повреда Милка Бјелице, који је напустио игру са болном гримасом на лицу и отишао у свлачионицу.

НАЈАВА

Након 15 победа у 16 одиграних утакмица током децембра и јануара, Црвена звезда је поражена три пута узастопно, по први пут у овој сезони. Након неуспеха против Ефеса у Евролиги, уследио је први пораз након више од годину дана и 30 везаних тријумфа у регионалном такмичењу, од Партизана, да би трећи пораз дошао против ЦСКА у Москви.

Све ово поклопило се са повредом тројице битних играча, Дангубића, који већ дуго није у екипи, Јовића, који је обновио повреду леђа и није ни путовао у Москву, те Кузмића, који је против ЦСКА коначно играо нешто више, након неколико дуела у којима је био ровит.

Ни против Хрвата Звезда неће бити комплетна, пошто Дангубић сигурно неће наступити, док је велико питање да ли ће Радоњић „скидати“ Јовића и Добрића, који такође има проблема са повредом.

Добрић и Јовић су изашли на паркет са екипом, као и Симанић, док, изненађујуће, у екипи нема Ракићевића.

Цибона је након одласка Жижића упала у велику кризу и од екипе која се бори за прва четири места дошла до тима који се полако помера ка средини табеле, а стабилну позицију одржава највише захваљујући капиталу из првог дела сезоне. Везали су четири пораза и са скором 11:10 налазе се на петој позицији.

Црвено-бели су у првом делу сезону у Загребу, 13. новембра 2016. године, славили убедљиво, са 91:70 у једној од најбољих утакмица које су одиграли у регионалној лиги ове сезоне и то након тродневног путешествија и мучења по аеродромима у Казању и Москви.

Повезане вести

2 comments

zeljko delije bar феб 12, 2017 at 18:57

samo lagano…idemo dalje i sve ce doci na svoje…ovo smo dobili sa pola gasa…malo tezi trening…mitrovic bojazljivo ali pogadja.Videcemo ali mislim da se vracamo polako…

Reply
zoki Ča moravac феб 12, 2017 at 17:50

Dobrić igra bez problema protiv Cibona.ZAŠTO nije igrao protiv Partizana samo me zanima?

Reply

Leave a Comment