Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаФудбал

Одржана ванредна седница Скупштине клуба

У недељу, 12. фебруара, у Медија центру стадиона „Рајко Митић“ одржана је вандредна седница Скупштине ФК Црвена звезда.

Седници је присуствовало 82 од 143 члана, те је констатовано да постоји неопходан кворум за пуноправно одлучивање. Минутом ћутања, најпре је одата почаст свим преминулим члановима клуба.

На дневном реду нашао се предлог измена и допуна Статута ФК Црвена звезда. Ове измене је пред Скупштину изнео Драган Милошевић, члан Статутарне комисије која је била задужена од стране Управног одбора да изради нацрт предлога новог Статута.

— Наша држава је донела нови закон о спорту, и према том закону, сва спортска удружења у која спадамо и ми, има одређени рок у којем мора свој Статут да усагласи са законом о спорту. Тај рок истиче овог месеца, те су измене нужне. Може доћи и до гашења спортског удружења уколико Статут удружења није у складу са законом. Статутарна комисија коју чине и неки чланови правне комисије, ветерана и удружења грађана Делије север, је радила на нацрту Статута, и дошло се до одређених измена. Први сет измена тиче се усклађивања са законом о спорту, и о њима нема потребе ни полемисати јер су неопходне, и у оквиру саме комисије су сви били сагласни — објаснио је Милошевић, и наставио:

— Други сет измена Статута је такође битан за функционисање ФК Црвена звезда. Већ извесни период постоји идеја у оквиру свих структура овог клуба да се учини модернијим рад ФК Црвена звезда. Постоји потпуна сагласност и када су у питању ове измене, а ја ћу их сада образложити. Дуго се већ поставља питање да ли је Скупштини ФК Црвена звезда неопходно 150 чланова. Били смо сведоци одређених проблема приликом функционисања, и предлог комисије је да се тај број смањи на 70 чланова. Од тога, 36 чланова ће бити непосредно бирано, а 34 делегирано. Однос између групација и снага када су у питању чланови потпуно се задржава.

— Следећа измена се тиче избора председника. Избор председника остаје исти, али се уводи референдумски избор, што значи да људи који изађу на изборе имају право да гласају и против. Сликовито, ако на изборе изађе 401 члан, а 201 гласа против, председник није изабран и избори се понављају. На захтев звездашке јавности, омогућили смо и да неко ко има негативно мишљење изрази то кроз глас, а не само тако што неће изаћи на изборе.

— Последња измена тиче се управног одбора, који би требало да од сада има најмање 7 чланова. Досадашњи број је био 15 или више, и био је оптерећујући — објаснио је Милошевић.

Скупштина клуба је једногласно усвојила све предлоге Статутарне комисије.

Повезане вести

6 comments

dejo феб 20, 2017 at 00:03

Zna se dobro zasto ne Privatizuje Crvena Zvezda prvo je sto to nazalost ne odgovara politicarima ,drugo sto je povezano sa tim da se krene u to ne bi smjelo od tzv kvazi vodja citaj (kriminalaca) politicari nazast ne mogu bez njih a i boje se kao kukavice ,zato ce brzo Crvena Zvezda od brenda postat amaterski klub ,kako su mogli ti redari da puste te dvije grupe posto su u pitanju Zvezdina i Partizanova da unose baklje u Niskoj dvorani ,,Cair“ ?:)

Reply
nik. феб 12, 2017 at 20:28

Trenutno bolje resenje od Terze nema.nadamse da je to samo trenutno.naravno privatizacija po dosadasnjoj nikako

Reply
dejo феб 15, 2017 at 13:15

nik.Neka ga Terzic pa ce malo sjutra uc Crvena Zvezda u bilo koje od Evropskih takmicenja samo toliko

Reply
otpisani101 феб 12, 2017 at 16:06

Aj necu da vredjam deju, jer nikada nikog ne vredjam na ovom sajtu…prvo zvezda kao nacionalni brend ne moze lako da se privatizuje…i da drzava srbija dozvoli privatizaciju zvezde,da mi kaze dejo koji ce to biznismeni ili kompanije potrcati da kupe zvezdu sa ogromnim dugom…sam vucic je rekao da zvezdu je tesko privatizovati jer je nacionalni brend…nije to ni cukaricki ni vozdovac…dok se ne nadje najbolji model za privatizaciju,terzic nam je realnost…mozda je to surova realnost ali druge nema…ocekujem najmanje od terzica,duplu krunu…sve ostalo je neuspeh…
l

Reply
dejo феб 12, 2017 at 22:39

Otpisani 101 Sto znaci to Crvenoj Zvezdi sto je nacionalni brend sto svake godine ispada u kvalifikacijama ,da li time treba da se ponosi Crvena Zvezda mozda ? ,ako je sve tako onda ce tesko krenut naprijed Crvena Zvezda

Reply
dejo феб 12, 2017 at 14:34

Ne pominje se u statutu Crvene Zvezde rijec Privatizacija ,nego u statut se pominje (tzv grupa vodje kriminalna uz to ona je kancer Crvene Zvezde kao i uprava citava Crvene Zvezde zajedno uz sportskog direktora i trenera Crvene Zvezde )najbolje pitanje je da li trebaju Crvenoj Zvezdi svi sadasnji ljudi i da li je Crvena Zvezda zrela za one Promjene koji pominjem gore u tekstu

Reply

Leave a Comment