Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Црвено-бели стигли у Москву

Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали су у среду у преподневним часовима у Москву где их у четвртак очекује меч 22.кола Евролиге против браниоца титуле екипе ЦСКА.

Црвено-бели су у Београду 29.децембра направили прворазредно изненађење и победили „армејце“ који ће у комплетном саставу дочекати уморне и некомплетне црвено-беле.

Са екипом у Русију није кренуо повређени плејмејкер Стефан Јовић, остали играчи који су у претходним недељама имали велики број изузетно напорних и физички захтевних утакмица, су на располагању тренеру Радоњићу.

Овога пута играмо дуел у Москви,очекује нас нова утакмица са прваком Европе, који и ове сезоне има пуно разлога да верује да може да одбрани трофеј. Ми имамо нашу проблематику која је присутна још од утакмице са Панатинаикосом. У тиму нема Стефана Јовића који није тренирао од утакмице са Партизаном, и који се опоравља од повреде леђа, Немања Дангубић такође неће играти против ЦСКА. Без обзира на све наведено, морамо дати све од себе, јер желимо да одиграмо добру утакмицу у Русији – рекао је тренер црвено-белих Дејан Радоњић.

Пред 5. међусобни дуел са плаво-црвенима, капитен Лука Митровић каже очекује врло тешку утакмицу у Москви која за Црвену звезду долази у тренутку када је екипа исцрпљена од жестоког ритма, и ослабљена повредама, али са жељом да буде приметан помак у игри.

Идемо на ноге ЦСКА актуелном прваку Европе, свесни смо њихове снаге и њиховог квалитета. Идемо растерећени у Москву, са жељом да пре свега покажемо напредак у игри у односу на претходна два меча. Тешко је одржати константу у односу на претходне мечеве у Евролиги, видите да и остале екипе имају проблема у својим националним шампионатима. Покушавамо да се изборимо са умором и повредама, али много је мечева испред нас да се играју, они најважнији тек следе, и сваки играч ће нам бити преко потребан како би на првом месту комплетни почели да тренирамо. Морамо да играмо максимално од првог до последњег минута, јер нас сви сада схватају максимално озбиљно…

Чарлс Џенкинс: – Тешка утакмица је пред нама, и сада ће бити све теже и теже. ЦСКА улази у овај меч након пораза од Фенербахчеа, и сигурно ће изаћи на овај дуел изузетно мотивисани. Улазимо у финиш регуларног дела, и много тимова има амбицију а и шансу да се пласира у ТОП 8. Желим да пружимо добру утамицу против једног од најбољих тимова у Европи, па ћемо видети за шта ће то бити довољно. Свесни смо да улазимо у ову утакмицу после два пораза, али тек смо на половини сезоне, најважније тек следи, и очекујем да као тим, као група напредујемо и будемо добри када то буде било најважније. Сви желе да добију сваку утакмицу, али у реалном свету то не иде тако…зато је најбоље када учите из својих грешака након пораза – рекао је Чарлс Џенкинс.

Екипа ће у среду увече тренирати у „Мегаспорт Арени“ у којој је првак АБА лиге већ играо четвртфиналне мечеве Евролиге у прошлој сезони и доживео два тесна и драматична пораза. Меч ће директно преносити ТВ „Спорткуб“.

Екипу Црвене звезде мтс по повратку у Београд, поново очекује густ распоред, мечеви са Цибоном и Карпошем у недељу и уторак, а након тога следи селидба у Ниш на заврницу купа Радивоја Кораћа.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Red феб 9, 2017 at 00:39

Pobeda…

Reply

Leave a Comment